arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe je omgeving je klein houdt (en hoe je daaraan ontsnapt)


Hey! Super goed dat je kijkt naar deze tweede video van de vierdelige videoserie over “Hoe je de regie terug krijgt over jouw leven”. In de eerste video heb ik je de eerste stap uitgelegd die je kunt zetten om bewuster te worden. Dat begint al direct nadat je wakker wordt…

Mocht je deze video hebben gemist, bekijk deze dan eerst. Je vindt de eerste video hier.

Als je wórdt geleefd in plaats van dat je LEEFT

Deze video’s zijn voor jou als je voelt dat je gehaast bent, dat je wordt geleefd in plaats van dat je LEEFT. Je merkt dat je teveel bezig bent met anderen, wat zij willen, wat zij doen en wat zij van je denken…

Wil je terug naar de basis? Merk je dat je veel te veel bezig bent met anderen en wat zij van je denken? Het is tijd om na te gaan wat je nou eigenlijk echt zélf wilt. Weg van de negativiteit en terug naar de positiviteit. Zodat je minder afhankelijk bent van wat er om je heen gebeurt en ‘gewoon’ geluk van binnenuit kunt creëren.

Je hebt maar één leven

Mijn naam is Janne Schuijn. Je kunt me kennen van mijn Instagram, van mijn blog, vlog, podcast en misschien wel van interviews in de Viva Mama en andere bladen. En het allerbelangrijkste is denk ik dat je weet dat ook ik gewoon een mens ben (duh).

Ik heb honderden prachtige mensen mogen coachen in mijn programma’s en iedere keer merk ik vooral op hoe belangrijk het is om te beseffen dat je niet een perfect leven hoeft te hebben of in een perfecte omgeving hoeft te zijn geboren om gelukkig te kunnen zijn.

Zelf heb ik ook genoeg meegemaakt. Mijn leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn – en dat hoeft ook helemaal niet om wel kleine stapjes naar geluk te kunnen zetten.

Ik vind het heel belangrijk om dit over te dragen. Je hebt maar één leven, het leven is geen generale repetitie. This is it.

Je kunt je leven transformeren

Ik zou je echt wel tientallen, honderden verhalen kunnen vertellen van mensen waarbij ik heb gezien dat ze hun complete leven hebben getransformeerd. Maar ik ben de laatste die jou gaat vertellen dat dat in één keer is gebeurd, pats boem. Zo werkt het gewoon niet. Geluk en bewustwording creëren zijn stappen en processen. Géén magic pill of een trucje.

Neem bijvoorbeeld Rianne Fleurbaay. Ze volgt al 3,5 jaar ALLES wat ik als mindsetcoach aanbied – van 1 op 1 coaching tot al mijn programma’s. Iets wat ik heel bijzonder vind – én… inmiddels zijn we super close geworden en is ze een dierbare vriendin. Rianne is echt een voorbeeld van hoe je kunt gaan van ‘een sceptische, rasechte perfectionist met faalangst’ (haar eigen woorden) naar vol in het leven staan, onwijs gelukkig en heel erg trouw aan zichzelf en wat ze wil in het leven.

Misschien denk jij ook dat mensen die veel succes hebben zo zijn geboren. En dat dat voor jou niet haalbaar is. Maar dat zijn allemaal gedachten, overtuigingen, allemaal patronen die jij jezelf steeds oplegt en steeds blijft herhalen. Daardoor houdt het zichzelf in stand.

Wist je dat je je gedachten kunt veranderen? Dat zou ik je willen leren, maar wel in kleine stapjes zodat je er ook werkelijk mee aan de slag kan. (en het niet blijft bij een mooi verhaal!)

Begin met je omgeving: letterlijk en figuurlijk

Ik neem je nu eerst mee naar stap nummer twee om meer regie over je leven te krijgen. Het heeft te maken met je omgeving. Niet alleen de plaats waar je je letterlijk bevindt, maar ook je “vriendschapsomgeving” en je “online omgeving”. Door daar eerlijk en kritisch naar te kijken en voor jezelf te beslissen wat goed voor je is en wat niet kun je jezelf sterker maken.

Bekijk de video en doe vandaag nog de opdracht die ik daarin uitleg (download hier de worksheet). Deze stap kan je leven veranderen…

Liefs,
Janne Schuijn

Mindsetcoach, ondernemer, moeder & auteur “Wat nou als het ook anders kan?”

PS 1: Wat is het eerste wat jij in jouw omgeving zou moeten gaan veranderen? Laat hieronder je reactie achter, niet alleen haal je jezelf hiermee uit je comfortzone 😉 het is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: Binnenkort ontvang je mijn derde video waarin ik je nog een hele krachtige tip geef om meer regie te krijgen over je leven. Ik ga daarin met je delen wat ik doe om bepaalde negatieve situaties uit de weg te gaan en meer positiviteit in mijn leven te creëren.  Houd je mailbox in de gaten. Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Meld je dan hier aan…

PS 3: Ben je een type die van aanpakken houdt en ben je er klaar voor om de volgende stap in jouw leven te zetten? Kijk dan eens naar mijn topprogramma de Mindshift Methode. Hier heb ik al honderden vrouwen (en de laatste tijd ook steeds meer mannen) mee geholpen…

 

Jetske

Door

Jetske

op 7 March 2019

Fijne video weer Janne. Ik ga mijn lijst op instagram ook maar eens bij langs...wel een lastige opdracht..☺

Janne Schuijn
Agaath Huitema

Door

Agaath Huitema

op 8 March 2019

Mijn huis opknappen.

Deborah

Door

Deborah

op 8 March 2019

Na het zien van je 2de video ben ik gaan kijken op Facebook en Instagram, welke mij niet interesseerde of juist demotiveerde. Gelijk ontvriend of ontvolgt.. Ruimt lekker op! Ook in me hoofd op de een of andere manier, omdat ik er ineens bewust over nadacht.. Bedankt! Ik kijk uit naar je volgende video 👌🏼💕

Tessa

Door

Tessa

op 8 March 2019

Hoi Janne, Ik ben normaal gesproken niet het type om reacties te plaatsen. Dat laat ik altijd aan andere over en ben alleen nieuwsgierig wat andere schrijven. Ook daar moet verandering in komen en ik lees nu gewoon niet de andere berichten, maar schrijf wel wat ik voel/denk. Ik ben gisteren even helemaal ingestort op mijn werk en mijn leidinggevende heeft mij naar huis gestuurd om eens wat dingen op een rijtje te zetten. (dat dit al niet heel veel eerder is gebeurd is een wonder), en tevens had zij ook jouw bericht op instagram gedeeld met mij. Zodoende heb ik nu jouw 2 video's gezien. Ik denk dat 90% van wat je omschrijft, ik wel op mijzelf kan betrekken. Ik roep al jaren dat ik in een vicieuze cirkel zit met mijn gestreste leventje en tekortkomingen, en er gewoon niet meer uit kan komen. Zo wordt ik oud roep ik dan....niemand kan mij helpen.... Maar ik moet het zelf doen....en dan maar vandaag beginnen! ;)

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 11 March 2019

Wauw Tessa, wat super dat je deze stap zet.. de acties in deze video's zijn heel klein en behapbaar, die kun je inderdaad direct uitvoeren. Je kunt écht wat veranderen, nu is het moment! Heel veel succes!

Jessica

Door

Jessica

op 8 March 2019

Wij zijn bezig in huis en ik werk boven in mijn kamer maar die is nu een zoooooi. Dus goed zetje om beginnen met deze op te ruimen. En dat ontvrienden is ook een hele goede, kon er direct 3 opnoemen toen je het over klagen had haha.

Janne Schuijn
Jeannette H.

Door

Jeannette H.

op 8 March 2019

Mooie tips ! Ik ga zo gelijk door mijn Facebook en instagram heen en ik heb al heel wat spullen op Marktplaats gezet. Opruimen die hap !

Myon

Door

Myon

op 8 March 2019

Ik ga mijn instagram en Facebook is goed door bladeren en ook ga ik elke dag een ding in huis opruimen bijv kleding uitzoeken. Bedankt voor je tips echt leuke en inspirerende video’s tot nu toe🥰

Janne Schuijn
Roxy

Door

Roxy

op 9 March 2019

Direct mijn vriendenlijst op Instagram gecontroleerd, 120 personen verwijderd. Wat een heerlijk gevoel! Op dit moment ben ik ook bezig met minimaliseren in mijn kamer, veel onnodige spullen verkopen of weg doen. Focussen op de dingen die echt belangrijk zijn!

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 11 March 2019

Wow! Dan was het ook hard nodig inderdaad ;-) Supergoed bezig ROxy

Evelien

Door

Evelien

op 9 March 2019

Even wat dingen veranderen/decoreren in de woonkamer; ik ga nu zo een plant kopen en wat gezelligs op tafel! Dit weekend ga ik ook naar lijst volgers kijken!

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 11 March 2019

Super Evelien! Heb je d'r veel kunnen verwijderen?

Evelien

Door

Evelien

op 12 March 2019

Nou best wel ja! Bij alles/iedereen de vraag gesteld word ik hier blij van :-).

Sharon

Door

Sharon

op 9 March 2019

Hallo Janne! Het eerste wat ik net dus metéén heb gedaan is door mijn volgers gaan spitten. Heb er maarliefst 103 ontvolgt. Schrok er zelf van hoeveel mensen ik volg waar ik zelf weinig of niks uithaal of geen energie van krijg. En dat is waar ik verder ga; kritisch kijken naar mijn vriendenkring. Krijg ik energie van iemand, of vergt hij/zij veel energie? Ik heb namelijk vaak de neiging om iemand dan maar te “helpen”, te pleasen en dus mezelf weg te cijferen. Maar na deze eyeopener, begin ik anders. Keep up the good work lieve Janne! Liefs Sharon

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 11 March 2019

Wauw Sharon, wat geweldig zeg! 103! Dat is zo'n beetje de hoeveelheid mensen die ik in totaal volg volgens mij haha. Superfijn om te horen dat dit jouw eye opener was en je ook jezelf minder gaat wegcijferen. Daar doe ik het allemaal voor! Zet 'm op en ik zie je graag terug bij de 3e video die vanavond komt :-)

Chantal

Door

Chantal

op 10 March 2019

Deze keer kwam vooral ‘het leven is geen generale repetitie; this is it!’ binnen. Ik wil veel meer genieten van alles! Bewust beleven. Opschonen op alle fronten helpt daarbij. ‘Toevallig’ afgelopen week de zolder op moeten ruimen ivm lekkage...die lekkage is natuurlijk ruk, maar dat vergeet ik bijna door het positieve effect van die opgeruimde zolder. Heerlijk! Wat social betreft; gedaan! En volgende week neem ik planten mee naar kantoor...green happiness 💚

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 11 March 2019

Heerlijk om dit te lezen Chantal! Yes, bewust zijn en genieten is echt KEY. De lekkage was schijnbaar nodig voor jou..;-) Hartstikke goed bezig, en nu vasthouden: wellicht 1 x per maand inplannen om de boel lekker op te schonen op alle fronten? Ik hoop trouwens dat jij de planten langer in leven kunt houden dan ik :-P

Jongkoen

Door

Jongkoen

op 11 March 2019

Ontspullen & idd ontvolgen! Geeft altijd een heerlijk gevoel, iets wat ik automatisch doe zodra het ‘te’ druk wordt in mijn hoofd.

Janne Schuijn
Esmee

Door

Esmee

op 12 March 2019

Ontvolgen en negatieve personen mijn humeur niet laten verpesten. Ik kan ze namelijk niet uit mijn leven bannen aangezien ik met ze werk haha

Chrissie

Door

Chrissie

op 13 March 2019

Zo inspirerend. Alleen al door jou verhaal en te bedenken hoe en wat geeft al ruimte in het hoofd. Top.

Caitlin

Door

Caitlin

op 19 March 2019

Een tip voor het ontvolgen van mensen is om de vraag te stellen of je ze gedag zegt in het echte leven als je ze op straat tegen komt? Nee? > Ontvolgen!! Ik volg nog steeds veels te veel mensen maar dit helpt me erbij!

Aimee

Door

Aimee

op 19 July 2019

Hele fijne video weer! Meteen een aantal mensen gaan ontvolgen en daarnaast mij weer gemotiveerd om ons huis weer verder te maken tot een fijne omgeving omdat dat heel belangrijk is.

Lenneke

Door

Lenneke

op 22 July 2019

Mijn werkruimte weer mijn ruimte maken! (geen idee hoe maar dat komt wel)

Reactie plaatsen