Hoe je omgeving je klein houdt (en hoe je daaraan ontsnapt)

Hoe je omgeving je klein houdt (en hoe je daaraan ontsnapt)


Hi! Super goed dat je kijkt naar deze tweede video van de vierdelige videoserie over “Hoe je de regie terug krijgt over jouw leven”. In de eerste video heb ik je de eerste stap uitgelegd die je kunt zetten om bewuster te worden. Dat begint al direct nadat je wakker wordt…

Mocht je deze video hebben gemist, bekijk deze dan eerst. Je vindt de eerste video hier.

Als je wórdt geleefd in plaats van dat je LEEFT

Deze video’s zijn voor jou als je voelt dat je gehaast bent, dat je wordt geleefd in plaats van dat je LEEFT. Je merkt dat je teveel bezig bent met anderen, wat zij willen, wat zij doen en wat zij van je denken…

Wil je terug naar de basis? Merk je dat je veel te veel bezig bent met anderen en wat zij van je denken? Het is tijd om na te gaan wat je nou eigenlijk echt zélf wilt. Weg van de negativiteit en terug naar de positiviteit. Zodat je minder afhankelijk bent van wat er om je heen gebeurt en ‘gewoon’ geluk van binnenuit kunt creëren.

Je hebt maar één leven

Mijn naam is Janne Schuijn. Je kunt me kennen van mijn Instagram, van mijn blog, podcast en misschien wel van interviews in RTL nieuws, Nouveau, Viva of andere mediakanalen. En het allerbelangrijkste is denk ik dat je weet dat ook ik ‘gewoon’ een moeder, vrouw en mens ben (duh).

Ik heb >1000 prachtige mensen mogen coachen in mijn programma’s en iedere keer merk ik vooral op hoe belangrijk het is om te beseffen dat je niet een perfect leven hoeft te hebben of in een perfecte omgeving hoeft te zijn geboren om gelukkig te kunnen zijn en/of trouw aan jezelf te kunnen leven.

Zelf heb ik ook genoeg meegemaakt. Mijn leven is niet alleen maar sunshine en rainbows – en dat hoeft ook helemaal niet om wel kleine stapjes naar geluk te kunnen zetten.

Ik vind het heel belangrijk om dit over te dragen. Je hebt maar één leven, het leven is geen generale repetitie. This is it.

Je kunt je leven transformeren

Ik zou je echt wel tientallen, honderden verhalen kunnen vertellen van mensen waarbij ik heb gezien dat ze hun complete leven hebben getransformeerd. Maar ik ben de laatste die jou gaat vertellen dat dat in één keer is gebeurd, pats boem. Zo werkt het gewoon niet. Regie en bewustwording creëren zijn stappen en processen. Géén magic pill of een trucje.

Neem bijvoorbeeld Rianne Fleurbaay. Ze volgt al zeker 4 jaar ALLES wat ik als mindsetcoach aanbied – van 1 op 1 coaching tot al mijn programma’s. Iets wat ik heel bijzonder vind – én… inmiddels zijn we super close geworden en is ze een dierbare vriendin. Rianne is echt een voorbeeld van hoe je kunt gaan van ‘een sceptische, rasechte perfectionist met faalangst’ (haar eigen woorden) naar vol in het leven staan, onwijs gelukkig en heel erg trouw aan zichzelf en wat ze wil in het leven.

Misschien denk jij ook dat mensen die de touwtjes van hun leven in handen hebben hebben zo zijn geboren. En dat dat voor jou niet haalbaar is. Maar dat zijn allemaal gedachten, overtuigingen, allemaal patronen die jij jezelf steeds oplegt en steeds blijft herhalen. Daardoor houdt het zichzelf in stand.

Wist je dat je die belemmerende overtuigingen en je gedachten kunt veranderen? Dat zou ik je willen leren, maar wel in kleine stapjes zodat je er ook werkelijk mee aan de slag kan. (en het niet blijft bij een mooi verhaal!)

Begin met je omgeving: letterlijk en figuurlijk

Ik neem je nu eerst mee naar stap nummer twee om meer regie over je leven te krijgen. Het heeft te maken met je omgeving. Niet alleen de plaats waar je je letterlijk bevindt, maar ook je “vriendschapsomgeving” en je “online omgeving”. Door daar eerlijk en kritisch naar te kijken en voor jezelf te beslissen wat goed voor je is en wat niet kun je jezelf sterker maken.

Bekijk de video en doe vandaag nog de opdracht die ik daarin uitleg (download hier de worksheet). Deze stap kan je leven veranderen…

Tot snel,
Janne Schuijn

Mindsetcoach, ondernemer, moeder & auteur “Wat nou als het ook anders kan?”

PS 1: Wat is het eerste wat jij in jouw omgeving zou moeten gaan veranderen? Laat hieronder je reactie achter, niet alleen haal je jezelf hiermee uit je comfortzone 😉 het is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: Binnenkort ontvang je mijn derde video waarin ik je nog een hele krachtige tip geef om meer regie te krijgen over je leven. Ik ga daarin met je delen wat ik doe om bepaalde negatieve situaties uit de weg te gaan en meer positiviteit in mijn leven te creëren.  Houd je mailbox in de gaten. Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Meld je dan hier aan…

PS 3: Ben je een type die van aanpakken houdt en ben je er klaar voor om de volgende stap in jouw leven te zetten? Kijk dan eens naar mijn topprogramma de Mindshift Methode. Hier heb ik al 700+ vrouwen mee geholpen…

 

Karina
Door

Karina

op 29 Feb 2020

Collega op werk, hele dag praten en negatief zijn. Dat is t eerste waar ik aan wil werken in mijn omgeving. Maar verdomd lastig omdat we met z’n tweeën zijn de hele dag. De hele dag is dan zo gespannen. Volgers verwijderen ga ik ook doen, nu

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Lastig, kan ik me goed voorstellen. Wie weet is er na een goed gesprek juist een ontlading en minder spanning. Wellicht ook niet... maar het is nu toch al negatief ;-)

Samantha
Door

Samantha

op 29 Feb 2020

Al maanden zit ik met twijfels over een bepaalde vriendschap. Nou ja mijn man roept al jaren kom eens voor jezelf op, het is altijd alleen maar negativiteit met haar en je word er niet happy van schat. Ja maar ze is mijn enige vriendin.. En dan zie ik jou filmpje en denk ik ik weet het wel maar ik durf het niet.. Maar nu wel al zijn het kleine stapjes.. Ook mijn insta en Facebook is lekker opgeschoond..

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Beginnen met kleine stapjes, absoluut. En daarna beseffen dat een vriendin waar je je niet positief bij voelt, geen vriendin IS... Bovendien komt er pas ruimte voor iets nieuws, wanneer er iets ouds is afgesloten. Dat heb ik uit eerste hand mogen ervaren.

Samantha
Door

Samantha

op 02 Mar 2020

Wauw zo had ik er niet naar gekeken maar je hebt helemaal gelijk dat is dan geen vriendin en eerst iets afsluiten.

Tessa
Door

Tessa

op 02 Mar 2020

Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen! Maar dat is ook een eye opener. Blijkbaar wil ik veel veranderen. Ontspullen in huis is een groot issue want het is mij te onoverzichtelijk. Met 3 kleine kinderen duurt dat alleen wel even. Voor nu begin ik dus maar met mijn telefoon/social media.

Lisanne
Door

Lisanne

op 02 Mar 2020

Mijn werk. Ik heb sinds november een nieuwe baan, maar ik ga er nog steeds iedere dag met buikpijn naartoe. Als ik er eenmaal ben dan gaat het wel en denk ik 'het valt allemaal wel mee', maar toch blijft dat gespannen gevoel. In het weekend kan ik niet eens meer genieten, omdat ik dan alweer bezig ben met het feit dat ik op maandag moet werken.

Eva
Door

Eva

op 02 Mar 2020

Ik wil het eerste kijken naar Instagram en daar een stuk minder accounts volgen.

Willemijn
Door

Willemijn

op 03 Mar 2020

Eigenlijk is dat best bevrijdend mensen ontvrienden op facebook. Ben mn hele lijst door gegaan en door mezelf die vragen te stellen of ze me helpen of gelukkig maken heb ik mijn lijst gewoon gehalveerd. De volgende stap is instagram en dan komt het lastige deel.. Mijn familie is behoorlijk negatief en vreet energie op dit moment. Ik weet niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan en wat ik er aan kan doen om het me niet zo te laten beïnvloeden. Heb je daar nog tips voor?

Karin
Door

Karin

op 03 Mar 2020

Ik heb toevallig pas mijn Facebook account helemaal afgesloten, daar werd ik gewoon depri van. Nu ga ik m'n insta account opschonen! Met m'n huisje ben ik helemaal heppie de peppie, ik word altijd blij als ik thuis kom van m'n prulletjes en vooral planten!

Iris
Door

Iris

op 03 Mar 2020

Jouw video's geven mij de mogelijkheid om aan mijn mindset te werken op een leuke manier! Het eerste wat ik dan ook in mijn omgeving wil veranderen is dat ik meer wil werken aan mijn mindset om de langere termijn gedragsverandering mogelijk te maken. Tuurlijk zal ik nog wel eens in oranje komen en niet altijd in groen blijven maar dat heeft iedereen en dat is oke! Dankjewel voor je video's en jammer dat het er maar 4 zijn toch?!

Hinke
Door

Hinke

op 03 Mar 2020

Je hebt helemaal gelijk. Je doet dingen omdat er van je verwacht wordt het op een bepaalde manier te doen. Ik heb na het kijken van je video direct mijn lijst volgers en vrienden op instagram en facebook aangepast. Heerlijk, ik ben 40 'vrienden' lichter! En ja, dat is lastig.. maar waarom iemand blijven volgen die je alleen maar negativiteit geeft.. Kleine dingen kunnen erg veel invloed hebben! Thanks Janne!

Sabrina
Door

Sabrina

op 05 Mar 2020

Heb direct al wat mensen ontvolgd op instagram. Zal de komende tijd meer opschonen hiervan. Verder vind ik het wel lastig wat er nog meer anders kan, ben deze week begonnen met nieuwe baan en voor als nog heel goed gevoel daarbij. Mijn omgeving thuis is ook prima.

Reactie plaatsen