"Niet goed genoeg?" Zo overwin je perfectionisme en faalangst

Misschien herken je het wel. Je doet enorm je best om alle ballen hoog te houden, een goede partner/moeder/vriendin/werknemer te zijn, maar je voelt je juist continu niet goed genoeg en leeft in de waan van de dag.

“Niet goed genoeg?”

Je bent de regie over je leven (een beetje?) kwijt en hebt het gevoel dat je veel te veel luistert naar wat andere mensen vinden, willen en van je verwachten. Je wordt teveel geraakt door de woorden en mening van anderen en ook negatieve situaties gaan je niet in de koude kleren zitten.

Je bent met je doelen bezig maar je hebt het gevoel dat je steeds faalt… en praat jezelf daardoor nog meer naar beneden. Je wéét dat het tijd is om iets te doen, om te voorkomen dat dit probleem nog groter wordt en nog meer negatieve invloed heeft op je leven.

Hoe je kunt dealen met angst, overwhelm en stress

Dit is de eerste video in een serie van van vier waarin ik je laat zien hoe je kunt dealen met dat gevoel van angst, stress en een overweldigd gevoel. Hoe je de regie over je eigen leven terúg neemt en een relaxter, leuker leven kunt leiden.

Mijn naam is Janne Schuijn en ik heb al duizenden mensen mogen helpen met mijn schrijfsels, programma’s en coaching. Ik help mensen bij het creëren van wie ze WILLEN zijn en het ontwikkelen van een krachtige mindset om een leven te leiden dat trouw is aan zichzelf. Ik vertel hierover op mijn Instagram account waar al meer dan 57.000 mensen me volgen, maar ook op mijn blog, in mijn podcast en bijvoorbeeld in de Viva & Kek Mama. Oh ja, EN in mijn eerste boek “Wat nou als het ook anders kan?” die in de Bestseller top60 lijst stond!

Ik wil je wakker schudden

In mijn eigen leven is er eigenlijk altijd al veel gebeurd. Zo zat ik (te) lang in een destructieve relatie en na die tijd overleed mijn moeder. Ook kreeg ik een kindje met een hersenaandoening. Alles wat ik hierover ga zeggen in dit korte stukje tekst, is eigenlijk veel te weinig.. maar het komt hier op neer: Het leven is nou eenmaal geen rozengeur en maneschijn. Mijn moeders overlijden heeft echter wel mijn ogen doen openen en dat maakt dat ik iedereen die momenteel NIET alles uit het leven haalt door elkaar wil schudden: het leven is géén generale repetitie. Het begint niet ‘straks’ pas. Het is NU.  En je hebt maar 1 kans.

Dus ik val. En ik sta weer op. Ik blijf me ontwikkelen en blijf de uitdagingen van het leven aanpakken: bewuster, met meer intentie en een stukje zelfcompassie én kick in the ass. Er zijn een paar simpele -maar fundamentele- dingen die ik anders doe dan de meeste mensen, en dit wil ik ook met JOU delen.

Voel je positiever, minder gehaast en krachtiger

Als jij deze simpele maar oh zo belangrijke dingen gaat toepassen in jouw leven, dan weet ik zeker dat ook jij je binnen een paar dagen al positiever, minder gehaast en krachtiger gaat voelen.

Een mooi voorbeeld is Elize Burger. Elize had continu het gevoel aan het OVERLEVEN te zijn en koos voor alles en iedereen, behalve zichzelf. Nu herinnert ze zichzelf er dagelijks aan dat ze goed genoeg is, het waard is en ze gelooft zichzelf ook nog!

Ze laat zich minder beïnvloeden door de mening van anderen en let er goed op dat ze voor zichzelf zorgt. JUIST omdat ze ook zo graag goed voor anderen wil zorgen.

Dit hoeft niet veel tijd te kosten

En ik weet wat je nu denkt: “Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor”. JUIST als je het gevoel hebt te overstromen en gestrest te zijn, gaat dit je enorm helpen. Hoe drukker je je voelt, hoe meer behoefte je hebt aan een manier om je mindset een boost te geven om je kalm en fijn te voelen in plaats van als een kip zonder kop rond te rennen. Bovendien… dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Het nummer één ding…

Bekijk om te beginnen de video hierboven – dat is maar 10 minuutjes van je tijd. Daarin vertel ik je het nummer één ding dat je MOET doen als je de regie over je leven wilt terug nemen. En de regie… kan je leven veranderen.

Tot snel,
Janne Schuijn

Mindsetcoach, ondernemer, moeder & auteur “Wat nou als het ook anders kan?”

PS 1: Wat is het eerste wat jij doet in de ochtend? Je telefoon pakken, of iets anders? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: Binnenkort ontvang je de tweede essentiële stap om weer de regie over je leven terug te nemen en af te rekenen met perfectionisme en faalangst. Houd je mailbox in de gaten :-). Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Meld je dan hier aan.

PS 3: Ben je er klaar voor om de regie over je leven te nemen? Kijk dan eens naar de Mindshift Methode. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn 🙂

Ashley
Door

Ashley

op 26 Feb 2020

Ik pak inderdaad als eerste altijd even mijn telefoon. Ik ben me er van bewust dat ik eigenlijk over de hele dag TE veel met mijn telefoon in mijn handen zit. Ik heb vaak dan het gevoel even te ontspannen, maar werkt dit juist niet averechts? Soms leiden andere dingen onder mijn telefoongebruik en kan ik daar later weer ontzettend van balen

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 26 Feb 2020

Hi Ashley: ab-so-luut werkt dit averechts. Je brein is niet aan het ontspannen op het moment dat je naar je telefoon kijkt: je brein is juist nóg meer prikkels aan het verwerken. Nog meer meningen aan het vormen. Nog meer aan het nadenken, informatie verwerken... je kunt je voorstellen dat dat effect in de ochtend het grootst is (in plaats van lekker 'met een schone lei wakker worden, juist met allerlei invloeden van buitenaf starten) maar dat dat ook gedurende de dag geldt. Tijd voor rigoreuze stappen?

Willemijn
Door

Willemijn

op 26 Feb 2020

Het eerste wat ik pak is inderdaad mijn telefoon. Dan lig ik vervolgens vaak een half uur doelloos te scrollen door social media terwijl ik in dat half uur ook rustig zou kunnen ontbijten ipv continu gehaast de deur uit gaan. (Ik blijf door dat scrollen te lang in bed liggen) . Eigenlijk bevestig je voor mij nu door aan te geven dat dat doelloos scrollen van mij ook invloed heeft op je humeur dat het tijd wordt om die telefoon lekker te laten liggen totdat ik klaar ben met mijn ochtend routine. En pas als ik klaar ben voor de dag de flight modus er af te halen. En als ik dat doelloos scrollen lekker laat dan kan ik ook die 3 belangrijke vragen beantwoorden iedere ochtend.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 26 Feb 2020

Lekker die telefoon buiten de slaapkamer houden, en je dag écht prikkelloos starten. Wat je zegt: hoe lekker zou het zijn om gewoon in alle rust te kunnen ontbijten, schrijven én zonder haast de deur uit te gaan?

Marjon
Door

Marjon

op 26 Feb 2020

Wauw Janne, krijg er tranen van. Ik loop op mijn tandvlees en ben een en al spierspanning. Ik vind deze video een eye opener en ga echt aan de slag. Ik kijk al uit naar de volgende video...Dankjewel hiervoor x

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 26 Feb 2020

Wat fijn om te horen Marjon. Niet dat je op je tandvlees loopt, maar we dat je een eye opener hebt en er mee aan de slag gaat. Zet m op! x

Eva
Door

Eva

op 26 Feb 2020

In de ochtend zet ik als eerste mijn telefoon aan. Geen goede start.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 26 Feb 2020

Gelukkig kan het ook anders, nu je je er bewust van bent :-)

Nathalie
Door

Nathalie

op 26 Feb 2020

Ook ik pak als eerste mijn telefoon, dat zegt dan al wel dat ik direct beïnvloed word door ‘externe factoren’ ipv bij mezelf stil te staan. Ik ga je tips vanuit deze video proberen en hopen dat dit helpt.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 26 Feb 2020

Ben heel benieuwd wat het voor je gaat doen om het anders aan te pakken!

Carola
Door

Carola

op 26 Feb 2020

Koffie zetten en ontbijten is het eerste wat ik doe. Op een werkdag ga ik met mijn haar en make-up netjes de deur uit, en is het bijna lunchpauze als ik eens op mijn telefoon kijk. Puur omdat ik mij wil focussen op werk en veel afspraken heb. Ik voel wel druk van de 'wereld' omdat ik allerlei Whatsapp berichten heb als ik mijn telefoon check.Op een vrije dag pak ik na koffie en ontbijt mijn telefoon.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Begrijp ik. En: besef dat ook Whatsapp berichten nergens een officiele regel hebben dat ze binnen X aantal minuten, uren of zelfs dagen beantwoord moeten worden. Dat verzinnen we allemaal zelf in ons hoofd ;-) In mijn Wh'app bio staat 'antwoord binnen 3 tot 14 werkdagen' :-) Als er écht nood aan de man is, weten mensen je wel te vinden hoor (lees: ze bellen of komen langs)

Anouk
Door

Anouk

op 26 Feb 2020

Wat een interessante en leerzame video Janne! Ik ga de opdracht zeker uitvoeren. Het eerste wat ik normaal gesproken doe als ik wakker ben is mijn telefoon uit mijn oplader pakken en even kijken naar de berichtjes die ik binnen heb en even scrollen door instagram.... niet heel slim dus, maar hier gaat verandering in komen! Thanks!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Fijn om te horen Anouk, dank je wel. Is het de afgelopen ochtenden al anders geweest?

Samantha
Door

Samantha

op 26 Feb 2020

Ik begin altijd met het klaarmaken van de broodtrommels, fruitbakjes en drinkflessen van zowel mijn man en zoontje. Tasseb inpakken, zoon wakker maken, ontbijt maken en dan met bord op schoot door die telefoon scrollen.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

En wat nou als er eerst 5 minuutjes naar jezélf zouden gaan, Samantha? :-)

Samantha
Door

Samantha

op 02 Mar 2020

Aii en daar raak je meteen het punt waar ik tegen aan loop, altijd eerst de mannen en dan ik. Ben het nu al wel een paar ochtenden aan het proberen maar van alle kanten word er evengoed aan me getrokken

Maaike
Door

Maaike

op 26 Feb 2020

Als er geen kind roepend wakker wordt en ik dus een keer niet totaal verwilderd/vermoeid tegen een paar deurposten aanloop, pak ik (inderdaad!) als eerste m’n telefoon, ik check het weer (kledingkeuze) en m’n whatsapp (vet stom als ik niks heb) ...JA! Dit ga ik doen!! Bedankt 🙏🏼

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Mag ik hier stiekem een beetje om gniffelen (van herkenbaarheid)? ;-) Ben benieuwd hoe het je de afgelopen dagen verging, Maaike!

Ellen Kuijt
Door

Ellen Kuijt

op 26 Feb 2020

Ik zet gelijk de radio aan, daarna kijk ik het nieuws op de tv Ik ga je video’s volgen, Janne..... super bedankt!!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Veel externe prikkels dus, Ellen. Ook het nieuws kijk ik niet meer, dat had veel te veel invloed op mijn ochtend (soms heel onbewust). Video 2 staat online trouwens :-)

Amanda
Door

Amanda

op 26 Feb 2020

Bedankt Janne! Het eerste wat ik sochtends doe is mij focussen op mijn lichaam. Zo stom, want hierdoor focus ik me volledig op alles waar ik niet mee bezig wil zijn, namelijk mijn zieke lijf wat me zo in de steek liet. Daarna maak ik mijn kinderen wakker en ga inderdaad op standje overleven. Ik ga er mee bezig!! Bedankt nogmaals

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Heel graag gedaan Amanda. Hoe is het de afgelopen dagen gegaan? Was je je al wat bewuster?

Marie-claire
Door

Marie-claire

op 26 Feb 2020

Ik begin de dag met mijn telefoon en ik denk aan alles wat ik die dag moet en niet moet vergeten. Ik ga je tips zeker proberen. Thankx

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Dat klinkt als een (op)gehaaste start van de ochtend, Marie-claire. Heb je het al anders gedaan de afgelopen dagen?

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

PS. alles van die dag en wat je niet moet vergeten, kun je beter de dag van te vóren klaarzetten. Dat geeft veel meer rust in de ochtend.

Misha
Door

Misha

op 26 Feb 2020

Vorige week ben ik al begonnen met mijn intenties in de ochtend. En ik heb zelfs Instagram en Facebook verwijderd van mijn telefoon. WAT EEN VERADEMING en wat heb ik een tijd over op een dag. Leuke video. En ik weet niet hoe je het doet maar je kadert steeds de problemen aan waar ik tegenaan loop. Thanks daarvoor!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Helemaal leuk om te horen Misha, dank je wel voor je reactie!

Lisanne
Door

Lisanne

op 26 Feb 2020

Het eerste wat ik sochtends doe is de deur open om 10 minuten op bed te kroelen met m’n katten. Heerlijke start van de dag!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Wat lekker Lisanne :-)

Iris
Door

Iris

op 26 Feb 2020

Het eerste wat ik ‘s morgens doe is journallen en vervolgens even lekker doelloos naar buiten staren en van het uitzicht genieten. Voorheen pakte ik altijd m’n telefoon, maar sinds ik mindshift volg is hier gelukkig verandering in gekomen ✨

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Wat heerlijk om te horen Iris! Mindshift rocks (als ik dat zelf mag zeggen) ;-)

Naomi
Door

Naomi

op 26 Feb 2020

Bij mij ook die stomme gsm🙄 Eerste en laatste wat ik doe op een dag. Ik ga zeker proberen jouw tips te volgen. Ik volg je nu al een tijdje en sta er echt elke keer opnieuw van versteld hoe je de dingen zo to-the-point kan benoemen. Soms lijkt het alsof je in mijn hoofd zit! 🙈 Het enige waar ik moeite mee heb, is dat denken bij mij niet altijd gelijk staat aan doen. Maar hopelijk is dat iets dat ik nog kan leren! Bedankt en ik kijk uit naar de volgende video! 👌

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Denken staat bij niemand gelijk aan doen. Iets weten is niet hetzelfde als iets LEVEN. Je zou kunnen beginnen bij je communicatie en taal naar jezelf. Wanneer je zegt 'ik ga proberen jouw tips te volgen' zeg je eigenlijk al tegen jezelf dat er geen commitment is en het wellicht misschien niet gaat gebeuren.Mak er van 'ik ga jouw tips volgen' en plan ze in je agenda in. DOE ze. Dat kan jij, dat weet ik zeker :-) Je moet het alleen wel zelf doen.PS. video 2 staat online!

Lonneke
Door

Lonneke

op 26 Feb 2020

Ik kijk inderdaad meteen op mijn telefoon. Instagram, Facebook en een rondje Funda. Ik ga morgen meteen een wekker kopen zodat ik mijn telefoon niet meer als wekker hoef te gebruiken en met een helder hoofd de dag kan beginnen. Ik ga morgenochtend beginnen met de vragen. Nu al benieuwd naar de volgende video. Liefs Lonneke.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

En? Hoe gaan je 'nieuwe' ochtenden? Ben heel benieuwd, Lonneke!

Ilse S
Door

Ilse S

op 26 Feb 2020

Mijn man en ik staan 5 dagen per week tegelijk op. Twee werkdagen gaat hij wel werken en ben ik thuis voor de kids. Die twee ochtenden sta ik later op. De ochtenden dat we samen opstaan, praten we eerst met elkaar. Hoe heb je geslapen en wat zijn de dingen die je gaat doen die dag. Daarna staan we op en maken de kids wakker. Dan pak ik meestal mijn telefoon niet en scroll ik pas na mijn werkdag door de sociale. De twee ochtenden dat ik alleen opsta pak ik vaak al even mijn telefoon, maar eigenlijk zou ik dan het gesprekje met mijzelf moeten hebben.Ik sta nog in dubio. Ik merk dat ik meer uit het leven wil halen dan ik nu doe. Ik leef mijn leven en dat voelt wel prima, maar steeds meer bekruipt mij het gevoel dat ik prima niet meer genoeg vind. Ik doe wat ik 'moet' doen, werken, huishouden, er voor de kids zijn, een goede relatie hebben met mijn man, maar alles voor een ander. Ik doe niks voor mijzelf. Nou ja, hardlopen wel. Maar dat vind ik dat ik moet doen voor mijn gezondheid en conditie. Vind ik het leuk? Nee, maar ik heb ook nog niks beters gevonden en ik ben wel van mening dat ik er baat bij heb. Maar goed ik dwaal af. Ik sta maximaal op plek 4, 2 kids en man gaan voor, maar eigenlijk mijn werk ook nog. En dat begint te wringen. Jouw video, maar ook jouw Instagram stories en posts, je mails, ze komen steeds meer aan. Maar op de een of andere manier is er nog geen commitment. Ik durf er nog niet voor te gaan. Er komt een moment dan ga ik die streep over en dan ga ik echt met mijzelf aan de slag. Voor nu ben ik het in het klein al wel aan het doen. Ik ben steeds meer aan het nadenken over hoe ik mijn leven zou willen hebben. Jouw opdracht heb ik opgeschreven en het is een zaadje aan het worden. Ik wil er zeker iets mee. Ik durf nog niet te geloven dat ik elke ochtend ga schrijven, maar weet zeker dat ik elke ochtend aan je denk!

Ann
Door

Ann

op 26 Feb 2020

Wow, precies dit. Mooi omschreven en exact hoe ik het ook voel. Stappen ben je al aan het zetten, super goed!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Wat mooi hoe jullie dagen starten wanneer je met z'n tweeën opstaat. Dat is al heel waardevol. En dat kan inderdaad ook in je eentje, met jezelf :-)Een 'wel prima' leven is zonde. Er is veel te zeggen over tevreden en dankbaar zijn en het leven accepteren zoals het is en komt. Maar genoegen nemen met iets waarvan je diep van binnen voelt dat er meer in zit, is niet hetzelfde. Jezelf niet op #1 zetten doet niet alleen JOU geen recht, maar ook je man, kinderen en werk niet. Want ook die krijgen niet de volledige, 100% versie van jou. Die je wel zou kunnen zijn als je zelf weer iemand zou gaan zijn náást moeder, vrouw van, werknemer, etc....Wat houdt je tegen?

Ann
Door

Ann

op 26 Feb 2020

Ik pak ook m’n telefoon als eerste... dat ga ik anders doen! Het opschrijven van jou vragen klinkt en voelt voor mij nog wat abstract. Maar als ik er wel ‘s ochtends al over na ga denken, zet ik ook kleine stappen. Dank voor je video, op naar de volgende!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Het hoeft niet perfect, er is geen goed of fout.. gewoon beginnen met antwoord geven voor jezelf op deze vragen. Al is het antwoord soms 'dat weet ik even niet'. Er is een start :-) Daarna is het oefenen.

Ilonka de Jong
Door

Ilonka de Jong

op 26 Feb 2020

Het eerste wat ik ‘s ochtends doe is een blog lezen van zij lacht.nl. Op die manier begin ik mijn dag altijd met een stukje bijbel. Vanwege de 40 dagen tijd ben ik nu bezig om 40 dagen geen social media te gebruiken. Dan kom je er pas achter wat het een gewoonte is omdat appje aan te klikken. Hij staat niet meer op mijn telefoon maar het is bizar hoe vaak ik er al naar toe geswiped heb om het te openen. Goede wake up call!

Ilse S
Door

Ilse S

op 28 Feb 2020

Goede tip Ik heb Facebook inderdaad ook als app verwijderd. Nu kijk ik veel minder vaak via mijn browser. Dat geeft al veel minder onrust. Nog even en mijn account gaat ook weg.

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

De enige manier is dan inderdaad volledig verwijderen van die apps, zoals je zegt zit het zó in je systeem.. bizar he. En lukt het je goed om na dat blog ook weer weg te klikken en met je dag te starten? :-)

Danielle
Door

Danielle

op 26 Feb 2020

Ook ik begin mijn dag met het openen van mijn telefoon, even snel fb, insta en appen... Ik denk altijd dat dit ontspannend werkt, maar ben bang dat het tegenovergestelde waar is. Dat wordt een wekker kopen en mijn telefoon wat verder weg leggen...

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 27 Feb 2020

Yes! Zeker doen, want ontspanning is het absoluut niet. Je hersenen staan direct 'aan' en moeten allerlei prikkels van buitenaf verwerken, waardoor je 'schone lei' van de ochtend alweer verdwenen is. Zonde! Een intentionele ochtend betekent een (kans op een) intentionele dag. You can do this!

Sam
Door

Sam

op 27 Feb 2020

Fijn weer zo’n gezonde portie Janne. Nu heerlijk op vakantie, maar zodra ik over een paar dagen thuis ben ga ik dit meteen toepassen, vooral omdat je dan vaak weer direct in “de sleur” komt, dit wil ik voorkomen! En dus ook niet meer de dag met instagram starten..Thanks Janne!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 27 Feb 2020

Ja, dit is wel echt stap 1 om die vakantievibe vast te kunnen gaan houden :-) Geniet van je vakantie!

Anne
Door

Anne

op 27 Feb 2020

Hoi Janne, Wat een fijne video! Dank je wel. En zo op het juiste moment. Ik heb me van de week enorme zorgen gemaakt over bepaalde onzekere dingen als werk en woning waar ik momenteel mee bezig ben. Dat zorgt er nu al een aantal ochtenden voor dat ik met een down, gestrest gevoel wakker word en meteen in die overlevingsmodus schiet. Maar ook in het verzet: hoe kom ik van die downe gevoel af? Ik wil niks. Ik kan niks. Oh nee zie je daar ga ik weer. Weer die negatieve spiraal. Enz enz enz. Ik word er gewoon bang merk ik. En ik blijf maar rondcirkelen. Terwijl het vorige week zo goed met me ging.Ik merk dus dat dit vaker gebeurt als ik me enorm veel zorgen heb gemaakt en doemscenario’s heb gevisualiseerd.Ik ga meteen met je vragen aan de slag, want idd ik wentel me dus nu continu om in dat negatieve gevoel om maar te proberen er een oplossing voor te vinden.Dank je wel lieve Janne, ik ga nu meteen de vragen maken die je in deze video hebt uitgelegd. Liefs, Anne

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Zet 'm op Anne, het gaat echt een groot verschil voor je maken om te focussen op helpende gedachten in plaats van alle doemscenario's. You can do this. En video 2 staat inmiddels ook online!

kelly
Door

kelly

op 27 Feb 2020

Hoi Janne, Wat een super video weer! Ik heb je boek al gelezen een tijdje geleden. Ik was even vergeten wat bewustwording met je doet en hoe belangrijk dit is om uit de overleving stand te komen. En ja ook ik begin morgens met me telefoon te checken. Zo slecht. Stiekem sluipt dit gedrag er toch weer in. Ik ga er meteen mee stoppen. Bedankt!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

You go Kelly!

Eline
Door

Eline

op 28 Feb 2020

Dag Janne, bedankt voor de inspirerende video. Ook ik neem iedere morgen als eerste mijn telefoon vast. Dit tot tegenzin van mijn man 😏 Ik probeer hem vanaf nu buiten de slaapkamer te houden! Groetjes Eline

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Lijkt me een goed plan, voor jezelf én je relatie ;-)

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

PS. Waarom 'probeer'? Waarom niet gewoon 'doen'?

Rian
Door

Rian

op 28 Feb 2020

Ik word altijd wakker gemaakt door 1 van de 2 kinderen (vroege vogels, max 7 uur zijn ze sowieso beide wakker, maar altijd 1 van de 2 wel al eerder) en vraag me af hoe ik dat vorm kan geven als het eerste wat ik doe zodra mn ogen open zijn de zorg voor de kindjes is (de jongste is net 1, dus daar moet ik wel echt heen. Mijn man vertrekt om 06.45 al naar werk) Hoe doe jij dat met Caiden die volgens mij ook vaak vroeg is?

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Als Caiden meestal om bijv. 6.30 uur wakker zou worden, dan zou ik om 6.00 uur opstaan om even een momentje voor mezelf te creëren. Dat is zoveel waard. Caiden is echter meestal om 5.00 uur of 5.30 uur al wakker, dus dan word ik inderdaad wakker met de zorg voor hem. Het verschilt een beetje hoe ik daar mee deal: de ene keer probeer ik zo bewust mogelijk in m'n hoofd alsnog intentioneel te zijn, ook met die kleine op de arm en om me heen, en de andere keer zorg ik er voor dat ik later op de ochtend of dag (bijv onder de douche of op het werk, of wanneer kids slapen) dat momentje alsnog pak.

Iris
Door

Iris

op 29 Feb 2020

Hoi Janne, Ik volg je via insta, luister je podcast en heb je boek gelezen! Was dan ook blij toen ik je mailtje zag. En inderdaad die telefoon is vaak een afleiding.Je stappen lijken trouwens enorm veel op ' the five minute journal' die ik elke ochtend en avond invul! Bedankt alvast voor je motiverende video's. Ik ben op dit moment hard aan het werken om mijn mindset zo vorm te geven dat ik het beste uit de dag haal!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Leuk om te horen Iris, en mooi dat het aansluit bij dat wat je al doet! Bekijk dan ook zeker de volgende video's, die gaan je daar bij helpen :-)

Marrit
Door

Marrit

op 02 Mar 2020

De telefoon, om langzaam te ontwaken. Op die manier ben ik op je account en website gekomen!

Janne Schuijn
Door

Janne Schuijn

op 02 Mar 2020

Kijk, dat laatste is goed om te horen ;-) Maar langzaam ontwaken kan natuurlijk veel beter zónder telefoon. Door te ontwaken zonder externe prikkels. Door te ontwaken met je eigen gedachten en een goed gesprek met jezelf. Met intentie.

Manon
Door

Manon

op 02 Mar 2020

Negen van de 10 keer komt mijn dochter onze kamer binnen wandelen. Vervolgens lig ik samen met dochtertje en zoontje in bed wat te kletsen en te kroelen. Daarna begint het aankleed en eet ritueel ;) Als ik op de magnetron wacht kijk ik even snel op mijn telefoon.

Monique
Door

Monique

op 03 Mar 2020

bij mij is het wisselend, de laatste tijd begin ik meestal met mediteren/ aandacht naar mijn ademhaling, lichaamsoefeningen (yoga). Deze mindsetvragen gebruik ik heel veel (in coaching van anderen, echt te gek!) maar nog niet in de ochtend. Ik wil m zeker gaan ervaren en stap 1 daarvoor is pen en papier bij mn bed leggen, vriend erover vertellen.Dankjewel voor je inspiratie {D}

Yvette
Door

Yvette

op 03 Mar 2020

Het eerste wat ik doe als ik wakker wordt is op mijn telefoon kijken en door Instagram scrollen. En wanneer ik vrij ben kan ik hier zo een uur mee bezig zijn. 🙈

Sabrina
Door

Sabrina

op 05 Mar 2020

Ik pak ook als eerste mijn mobiel erbij en scroll door social media, omdat ik voor mijn gevoel dan rustig wakker word. Maar dit duurt zeker 15-20 minuten en die tijd kan ik in de ochtend wel beter besteden. Hierdoor loop ik toch vaak achter de feiten aan. Ik heb altijd veel moeite om wakker te worden, als ik blijf liggen blijf ik ook steeds in slaap vallen. Ik ga zeker met je tips aan de slag!

yvonne hoogveld
Door

yvonne hoogveld

op 06 Mar 2020

als eerste vaak de mobiel, nu de 3 vragen opgeschreven en daar mee aan de slag....

Slaapwijsheid
Door

Slaapwijsheid

op 09 May 2020

Goed stuk Janne. De interne criticus weet altijd wel wat negatiefs te vinden. Ik worstelde hier zelf ook een hele tijd mee. Mijn mindset is nu: "doe alles 1% beter" of "iedere dag een beetje beter". Ik had zelf behoorlijk last van negatieve gedachten en piekeren. Dat gebeurde vaak 's nachts als ik probeerde te slapen. Tegenwoordig probeer ik overdag zoveel te doen en impact te maken, dat ik 's avonds niets meer heb om over na te denken :-) Ik slaap als een roos.

Reactie plaatsen