arrow_drop_up arrow_drop_down

"Niet goed genoeg?" Zo overwin je perfectionisme en faalangst

Misschien herken je het wel. Je doet enorm je best om alle ballen hoog te houden, een goede partner/moeder/vriendin/werknemer te zijn, maar je voelt je juist continu niet goed genoeg en leeft in de waan van de dag.

“Niet goed genoeg?”

Je bent de regie over je leven kwijt en hebt het gevoel dat je veel te veel luistert naar wat andere mensen vinden, willen en van je verwachten. Je wordt teveel geraakt door de woorden en mening van anderen en ook negatieve situaties gaan je niet in de koude kleren zitten.

Je bent met je doelen bezig maar je hebt het gevoel dat je steeds faalt… en praat jezelf daardoor nog meer naar beneden. Je wéét dat het tijd is om iets te doen, om te voorkomen dat dit probleem nog groter wordt en nog meer negatieve invloed heeft op je leven.  

Hoe je kunt dealen met angst, overwhelm en stress

Dit is de eerste video in een serie van van vier waarin ik je laat zien hoe je kunt dealen met dat gevoel van angst, stress en een overweldigd gevoel. Hoe je de regie over je eigen leven terúg neemt en een relaxter, leuker leven kunt leiden.

Mijn naam is Janne Schuijn… en ik heb al duizenden mensen geholpen met mijn schrijfsels, programma’s en coaching. Ik help mensen bij het creëren van wie ze WILLEN zijn en het ontwikkelen van een krachtige mindset om zich gelukkiger te voelen. Ik vertel hierover op mijn Instagram account waar al meer dan 50.000 mensen me volgen, maar ook op mijn blog, in mijn podcast en bijvoorbeeld in de Viva Mama. Oh ja, EN in mijn eerste boek “Wat nou als het ook anders kan?” die op 28 mei uit komt!

Ik wil je wakker schudden

In mijn eigen leven is er eigenlijk altijd al veel gebeurd. Zo zat ik (te) lang in een destructieve relatie en na die tijd overleed mijn moeder. Ook kreeg ik een kindje met een aandoening: het leven is nou eenmaal geen rozengeur en maneschijn. Mijn moeders overlijden heeft echter wel mijn ogen doen openen en dat maakt dat ik iedereen die momenteel NIET alles uit het leven haalt door elkaar wil schudden: het leven is géén generale repetitie. Het begint niet ‘straks’ pas. Het is NU.  En je hebt maar 1 kans.

Dus ik val. En ik sta weer op. Ik blijf me ontwikkelen en blijf de uitdagingen van het leven aanpakken: bewuster, met meer intentie en een stukje zelfcompassie én kick in the ass. Er zijn een paar simpele -maar fundamentele- dingen die ik anders doe dan de meeste mensen, en dit wil ik ook met JOU delen.

Voel je positiever, minder gehaast en krachtiger

Als jij deze simpele maar oh zo belangrijke dingen gaat toepassen in jouw leven, dan weet ik zeker dat ook jij je binnen een paar dagen al positiever, minder gehaast en krachtiger gaat voelen.

Een mooi voorbeeld is Elize Burger. Elize had continu het gevoel aan het OVERLEVEN te zijn en koos voor alles en iedereen, behalve zichzelf. Nu herinnert ze zichzelf er dagelijks aan dat ze goed genoeg is, het waard is en ze gelooft zichzelf ook nog!

Ze laat zich minder beïnvloeden door de mening van anderen en let er goed op dat ze voor zichzelf zorgt. JUIST omdat ze ook zo graag goed voor anderen wil zorgen.

Dit hoeft niet veel tijd te kosten

En ik weet wat je nu denkt: “Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor”. JUIST als je het gevoel hebt te overstromen en gestrest te zijn, gaat dit je enorm helpen. Hoe drukker je je voelt, hoe meer behoefte je hebt aan een manier om je mindset een boost te geven om je kalm en fijn te voelen in plaats van als een kip zonder kop rond te rennen. Bovendien… dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Het nummer één ding…

Bekijk om te beginnen de video hierboven – dat is maar 10 minuutjes van je tijd. Daarin vertel ik je het nummer één ding dat je MOET doen als je de regie over je leven wilt terug nemen. En de regie… kan je leven veranderen.

Liefs,
Janne Schuijn

Mindsetcoach, ondernemer, moeder & auteur “Wat nou als het ook anders kan?”

PS 1: Wat is het eerste wat jij doet in de ochtend? Je telefoon pakken, of iets anders? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: Binnenkort ontvang je de tweede essentiële stap om weer de regie over je leven terug te nemen en af te rekenen met perfectionisme en faalangst. Houd je mailbox in de gaten :-). Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Meld je dan hier aan…

PS 3: Ben je er klaar voor om de regie over je leven te nemen? Kijk dan eens naar de Mindshift Methode. Je leven zal nooit  meer hetzelfde zijn 🙂

 

Karina

Door

Karina

op 4 March 2019

Wat doe ik als eerste als ik smorgens wakker wordt? Ik pak mijn telefoon kijk instagram en lees het nieuws op twitter.

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Dank je wel voor je reactie! En ga je dit vanaf morgenvroeg anders doen of werkt dit fijn voor je? :-)

Nicole

Door

Nicole

op 7 March 2019

Wat ik doe als ik opsta een groot glas water drinken en dan eerst mijn teckel eten geven zelf een smooties maken zodat ik een goed onbijd binnen krijg dan even teckel Laten plassen en heel rustig even zitten en nieuws kijken kan op tv of op me mob 😀

Daphne

Door

Daphne

op 4 March 2019

Ik ben benieuwd naar het 2de filmpje!!

Janne Schuijn
Joyce Van Den Brink

Door

Joyce Van Den Brink

op 4 March 2019

Ik heb de punten op mn telefoon geschreven. Stap 1 ga ik zeker proberen te doen. Het eerste wat ik doe is mijn mobiel pakken sochtends en door social media scrollen. Vanaf morgen ga ik proberen om elke dag in mijn notities de vragen te beantwoorden. Dus elke dag misschien wel een ander doel. Ik kan nu al niet wachten op stap 2.🤣 Een hele duidelijke video, en fijn dat je dit voor de mensen doet. Fijn dat je altijd weet wat mensen voelen, klinkt gek. Maar zo is het wel☺️

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Wat een lieve reactie én fijn om dit te horen! Supergoed dat je hier mee aan de slag gaat. En stap voor stap he, niet te snel en teveel in eens willen ;-)

Marjolein

Door

Marjolein

op 4 March 2019

Of m'n dochter uit bed halen, of toch die telefoon.... al heb ik toevallig vandaag een wekker gekocht om die telefoon uit de slaapkamer te laten voortaan.

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Ja, super! Die challenge hebben we nu lopen in mijn coachingsgroepen om de telefoon compleet uit de slaapkamer te verbannen ;-) Een wekker wrkt hartstikke prima! Geeft zoveel rust op de momenten dat het er echt toe doet: als je gaat slapen en als je wakker wordt.

I

Door

I

op 4 March 2019

Heel herkenbaar allemaal, ik worstel op het moment ook erg met dit dillema en zit hierdoor ook zelfs even thuis. Omdat IK even op ben.

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Op is op! En heel goed om er dan nu toch bewuster van te worden (en wellicht zelfs al stappen te gaan zetten om dit te veranderen).

Jetske

Door

Jetske

op 4 March 2019

Ik pak als eerste mijn telefoon, dat is mijn wekker. Maar ik ga nu meteen een wekker bestellen en de telefoon gaat weg bij mijn bed😊

Janne Schuijn
Debórah

Door

Debórah

op 4 March 2019

Dankjewel voor deze tips, Janne! Alles wat je vertelt, is héél herkenbaar. Mijn dag start altijd hetzelfde: Instagram en Facebook checken. Zelf laat ik me ook veel te vaak beïnvloeden door wat andere mensen van mij denken of schuif ik mezelf aan de kant om anderen op de eerste plaats te zetten. Ik noteerde jouw tips alvast in mijn notitieboekje en ga er morgenochtend mee aan de slag. Dankjewel!! Je bent fantastisch! PS ik kijk alvast uit naar “Wat nou als het ook anders kan?” Liefs, Debórah x

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Wat superlief en onwijs leuk om te horen! Het kan zo'n mega verschil voor je gaan maken om vanaf nu Insta & FB met rust te laten 's morgens en lekker met jezélf te beginnen :-)

Eline

Door

Eline

op 4 March 2019

Dank je wel weer, Janne. Ik volg je al een tijdje, nadat ik een webinar van je gevolgd heb. Deze heeft mij veel inzicht gegeven en ervoor gezorgd dat ik meer bezig ben met mindset. Ik merk ook echt al verschil. Ik heb na die webinar ook een journal aangeschaft, maar houd deze (helaas) niet dagelijks bij. Deze video was weer een schop onder mijn kont. Ik ga je tip toepassen. Ik pak normaal gesproken eerst altijd mijn telefoon (insta, nos, etc,) maar ga nu eerst mijn journal pakken en de 3 vragen beantwoorden. Ik kijk uit naar je andere 3 video's!

A

Door

A

op 4 March 2019

Medicijnen nemen. Insuline spuiten. Kopje thee en eten. Daarna toch telefoon...

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Dan lijkt me dat een heerlijk moment om ipv de telefoon, dat stuk papier en die pen te pakken :-)

Suus

Door

Suus

op 4 March 2019

Hè janne, Als ik in de ochtend op sta vind ik het altijd te vroeg. 😊 Dus mijn eerste gedachtes zijn dan ook bah zo vroeg ik ben moe. Dan komt mijn kleine man vaak even bij me liggen ( kleine man is 8 jaar) even knuffelen en dan douchen ect. De rest van de dag realiseer ik me dat ik me laat leiden door wat er om mij heen gebeurd. Hoe kijken mensen naar me wat vinden mensen van mij hoe ga ik vandaag me niet op zij laten zetten, heb ik vergadering dan hoop ik dat ik het juiste zeg of ben ik bang dat ik ineens niet meer weet wat ik moet zeggen..... keyword is dus idd overleven. Bedankt voor je video. Pen en papier neem ik mee en ik ga aan de slag. Ps heb niet mijn eigen naam gebruikt... niet omdat ik me schaam oid maar wel omdat ik vanuit mijn eigen kracht krachtiger wil worden en niet doordat bekende dit lezen ( klinkt dat logisch?)

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Weet niet of dat logisch klinkt, dat hoeft ook niet. Doe wat goed voelt voor jou en niet wat goed voelt voor mij ;-) dank je wel voor je mooie eerlijke reactie! Mijn eerste gedachte is ook bijna altijd "bah wat ben ik moe" of "bleh het is echt nog te vroeg" - gelukkig kún je die heel snel reframen als je hier op traint en oefent. Het begint allemaal bij bewustwording en 's morgens deze drie vragen beantwoorden helpt daar zo fijn bij <3

Margreet

Door

Margreet

op 4 March 2019

Als eerste kijk ik op mijn insta, fb en zorg ik voor mn kindjes!

Maaike

Door

Maaike

op 4 March 2019

Ik pak mijn telefoon om het nieuws te kijken en het weer. Maar wil dit eigenlijk niet meer doen.

Marieke

Door

Marieke

op 4 March 2019

Ik pak altijd eerst mijn telefoon en check mijn e-mail en social media. Vanaf morgen ochtend ga ik de vragen eens beantwoorden.

Eva

Door

Eva

op 4 March 2019

Eerst mijn zoontje uit bed halen en goedemorgen wensen, daarna koffie en de tv aan, en dan alles bekijken op mijn telefoon.

Roxy

Door

Roxy

op 4 March 2019

Wat een fijne en vooral concrete tips Janne! Ik ga hier zeker mee aan de slag. Laatste had je ook gedeeld om elke dag 5 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit schrijf ik ook nog steeds regelmatig op, wat voor mij bijdraagt aan bewustwording. Dankjewel dat jij JIJ bent!

Melanie

Door

Melanie

op 4 March 2019

Cliche maar : op mn mobiel de wekker uitzetten en verschuiven naar 10 min later haha . Slapen lukt dan vaak niet meer en open ik toch fb om dom te scrollen.

EA

Door

EA

op 4 March 2019

Telefoon 🙄😥

Shirly Jongkoen

Door

Shirly Jongkoen

op 5 March 2019

Mijn partner (proberen) uit bed te krijgen. Daarna beneden koffie zetten en ontbijt maken. Vervolgens met de telefoon in mijn handen wachtend tot hij klaar is met de ‘ochtend taken’ en aanschuift aan tafel..

Dais

Door

Dais

op 5 March 2019

Toch vaak die telefoon😣En dan gehaast de ochtend door😅 Bedankt voor de tips!! Ik ga hier zeker mee aan de slag!

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Zonde is dat dan he? Ik ben benieuwd wat je bevindingen zullen zijn! :-)

Ilse

Door

Ilse

op 5 March 2019

Ik neem idd ook als eerste mijn telefoon om een beetje dom te scrollen en het idee te hebben rustig wakker te kunnen worden terwijl het dat eigenlijk helemaal niet is. En eigenlijk had ik die slechte gewoonte helemaal niet door. Totdat iemand je met de neus op de feiten duwt.

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

(niet echt, maar toch ook wel weer) fijn dat ik die persoon kan zijn Ilse ;-)

Christa

Door

Christa

op 5 March 2019

Ik start de dag met een groot glas bleekselderijsap daarna neem ik een gembershotje en schrijf 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Dan doe ik soms nog een meditatie..maar de laatste tijd pak ik ook vaak mijn telefoon :( Ik ga ermee aan de slag Janne!Gr Christa

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Even mediteren of dankbaar zijn is ook een heerlijke start van de dag!

Deborah

Door

Deborah

op 5 March 2019

Het eerste wat ik doe is gelijk mezelf moe voelen en geen zin hebben om uit bed te gaan. Vervolgens pak ik me telefoon....

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Dat is geen lekkere start van de dag, kan ik me zo voorstellen. Ik hoop dat je morgenochtend mijn tips gaat uitproberen! :-)

Deborah

Door

Deborah

op 8 March 2019

Ze werken hoor! Ik hoop dit vast te kunnen houden. Net je 2de video gezien ook daaronder gereageerd :)

Sietske

Door

Sietske

op 5 March 2019

Wow! Soms komen dingen precies op het juiste moment. Na een slechte nacht (nachtmerrie kindje 1 en nat bed van kindje 2) had ik vanochtend vooral heel veel medelijden met mezelf. Vannacht wakker gelegen vanwege ALLES dat ik nog MOET doen en zorgen over heb. En ja, als eerste 's ochtends door de telefoon scrollen en alle Social Media checken. Ondanks een vol hoofd toch de tijd en rust genomen om jouw video te bekijken en poeh wat ben ik daar blij mee! Ik heb de vragen opgeschreven en ga er mee aan de slag! BAM! Liefs!

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

Wat supergoed om te horen Sietske! Neem echt even de tijd voor jezelf ook om alles uit te schrijven (ook je to do's) om prioriteiten te kunnen stellen, overzicht te creëren en niet als kip zonder kop rond te gaan rennen "druk zijn" - terwijl we wél tijd maken voor social media haha ;-) You can do this! alle liefs!

Myon

Door

Myon

op 5 March 2019

Ik pak mijn telefoon kijk instagram en Facebook tijdens het voeden van mijn kleine

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 5 March 2019

En hoe heerlijk zou het zijn om tijdens het voeden echt met je aandacht bij de kleine te zijn? Of desnoods, als je dat lang vindt, alvast bewust met je eigen gedachten aan de slag gaat en positiviteit in je hersenen plant door de vragen in je hoofd te beantwoorden?

Esther

Door

Esther

op 5 March 2019

Jouw energie is aanstekelijk Janne. Dankjewel. Ik kijk uit naar de 2e video

Chantal

Door

Chantal

op 5 March 2019

Fijn om de reacties van anderen te lezen. Als mijn wekker (telefoon) gaat dan snooze ik eigenlijk altijd...nog even liggen, want (jawel) ik ben zo moe. Maar vaak pak ik dan wel de telefoon om binnengekomen mail of appjes te checken, terwijl ik dat eigenlijk niet wil. Dus dat wordt toch die wekker. En ik ben net meteen maar gaan journalen na het kijken van je video en wil dat consequent op gaan pakken, dus expres niet gewacht tot morgenochtend. Ik ben nieuwsgierig naar het inzicht wat me dit op gaat leveren en hoe ik daar dan mee aan de slag kan, dus ik kijk uit naar je 2e video. Alvast bedankt voor je wijze woorden en het is echt de kracht van de herhaling...elke keer als ik iets van je hoor of zie denk ik; fijn, net wat ik nodig heb. En nu vasthouden!

Caitlin

Door

Caitlin

op 5 March 2019

Wekker uitzetten op telefoon, niet proberen te snoozen en dan liggend mediteren. Maar daarna open ik meteen youtube om "wakker te worden met een vlog". Vind het heel chill maa laat me daardoor wel leiden ipv zelf actie te ondernemen.. :(

Lotte

Door

Lotte

op 5 March 2019

Het eerste wat ik in de ochtend doe, kijken naar mijn telefoon en stressen over het aantal e-mails ik moet beantwoorden die die nacht zijn binnengekomen, antwoorden op klanten, gemiste oproepen beantwoorden. Ik ga je tip zeker toepassen ! Dank je wel voor je video’s, podcasts en instagramstories !

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 6 March 2019

Oei, dat is een hele heftige manier om wakker te worden. Dat kan echt anders Lotte en gun ik je enorm! Jij bedankt voor je mooie woorden :-)

Marleen

Door

Marleen

op 5 March 2019

Op een werkdag is Het allereerste de gedachte: kak, ik moet weer... Op een vrije dag ben ik relaxter qua gedachten.

Nienke

Door

Nienke

op 5 March 2019

Bewustwording... ik weet het wel maar soms is het zover te zoeken... niks geen generale, this is iT. Je video bekeken, en wat inspireer je me om niet te wachten maar te doen. Morgenochtend first thing met de man knuffelen ( of met de kids, wie het eerste wakker is ;-)). En komende dagen ga ik met pen en papier de drie vragen beantwoorden...

Serana

Door

Serana

op 5 March 2019

Hoi Janne, allereerst wat een leuke en interessante video. Nu al benieuwd naar de 2de. Wat ik doe als ik smorgens wakker wordt, wekker uitzetten en hoppakee meteen Facebook en instagram checken😅 het is simpelweg een gewoonte geworden. Ik ga de gsm ook echt eens niet meer meenemen naar bed. Ik denk idd dat dat zoveel Meer rust brengt. Super goeie tips hoor👍

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 6 March 2019

Wat leuk om te horen, dank je wel Serena! En lijkt me een heel goed idee, ben super benieuwd hoe je dat gaat ervaren (ik denk een oase van rust...)

Marion

Door

Marion

op 6 March 2019

In een tijdsbestek van 35 minuten (wekker gaat om 5.20 uur) opstaan,wassen, aankleden, spullen inpakken, naar het toilet en op de fiets naar het station. Dan Social media en m'n mail even door en opstarten met een kaartspelletje.

Alice

Door

Alice

op 6 March 2019

Om 6 uur gaat mijn wekker, eigenlijk ben ik dan ook wel wakker maar toch vind ik het altijd erg om zo vroeg uit bed te moeten. Vervolgens ga ik douchen en ben daarna ook gelijk wel goed gemutst. Ga mij opmaken en bedenk wat ik aan ga doen. Dan wandel ik met de hond en ontbijt samen met mijn man en lees de krant. Daarna naar mijn werk. Als ik het nu zo op schrijf, eigenlijk best een goed begin 😊.

Janne Schuijn
Lindsay

Door

Lindsay

op 6 March 2019

Hi Janne, Zo leuk en zo leerzaam filmpje, nu al. Je pakt echt mijn aandacht, helemaal omdat ik weet dat ik me ook al jaren wegstop, om andere blij te maken, om andere niet teleur te stellen omdat ze bepaalde verwachtingen hadden. Ik verstop mijzelf ook vaak om andere gelukkig te maken. Maar precies wat je zegt; IK moet toch ook gelukkig zijn? Dat is nog het belangrijkste. Het wordt snel bestempeld als egoïstisch om eerst aan je zelf te denken. Ik pak als ik wakker word ook altijd eerst mijn telefoon, omdat dat mijn wekker is en als ik die uitzet, ik direct even facebook, insta en mail bekijk. Ook ben ik gevoelig voor het weer. Als het somber en slecht is buiten, laat ik mij daar soms door leiden. En als het dan prachtig mooi is, dan wordt bijvoorbeeld weer erg blij.

Kim

Door

Kim

op 6 March 2019

Ook hier elke ochtend als eerste mijn telefoon.. zelfs als ik mijn ogen nog niet eens goed open kan doen.. het is vreselijk... echt een verslaving.. en om nou te zeggen dat ik er vrolijk van word, nou nee !! Het is dus al een hele uitdaging om niet met de telefoon te beginnen, maar ik ga het zeker morgen meteen proberen en ben ook erg benieuwd naar video nr 2. Bedankt voor deze alvast !!!!

Rina

Door

Rina

op 6 March 2019

Zo een leerzaam filmpje, helemaal omdat ik weet dat ik me al jaren wegstop. Om andere blij te maken, om niemand teleur te stellen, maar in jou filmpje is precies wat ik moet doen. Ook gelukkig zijn. Maar met een burn-out als gevolg ook. Is het allemaal heftig! Jou filmpjes zijn zo goed voor mijn. Kan ik echt van leren. Dankjewel janne😘

Rina

Door

Rina

op 6 March 2019

Janne Wat een leerzaam filmpje was dit,(nu al benieuwd naar de andere) ik doe al jaren wat andere mensen willen, om ze blij te maken, ze niet teleur te stellen. En dan geen nee durven te zeggen. En nu zit ik met een burn-out thuis. En dan besef je pas, dat ik mezelf heb weg geschijferd. altijd klaar staat voor andere maar mezelf niks gunnen. En als ik sochtend wakker word pak ik weer die telefoon en scroll ik langs insta en Facebook en dan voel ik het al opkomen, andere zijn gelukkig waarom ik niet... bedankt voor je filmpje janne😘 zo een waardevol filmpje.

Hinke

Door

Hinke

op 6 March 2019

Wij hebben net zon vroege vogel als jullie hebben. Waardoor ik sochtends alle tijd heb ! En gezien ik al een programma bij je heb gevolgd besteed ik die tijd graag aan het toepassen van je tips! Voor mij goud waard ! En je podcast / blog/ vlog blijven super interessant, en iedere keer zie ik hierin wel weer mindset werk , doe ik dit ook, en leer ik weer ! Ben echt gelukkiger en bewuster Thanx!thanx!thanx

Nelleke

Door

Nelleke

op 7 March 2019

Ha Janne, ik begin mijn dag met werken. Zó slecht. Ik wil leven uit vrijheid en dankbaarheid maar ik begin dus juist met wat ''zou moeten''. Daarnaast sta ik iedere ochtend vroeg op (Miracle morning). I.p.v. vanuit bed ga ik dat nu lekker beneden doen. Dat betekend ook dat ik écht weer de regie terugneem qua op tijd naar bed etc. Je bent een krachtige dame, bedankt voor het delen.

Boukje

Door

Boukje

op 7 March 2019

Meestal zijn het inderdaad de kinderen die me wekken en anders is het toch mijn telefoon die ik pak om het nieuws te checken, want social media heb ik er al een tijdje geleden af gegooid. Tijd om de telefoon beneden te laten liggen! Ik zit al maanden thuis met een burn out. Maar ik wil nu echt met mezelf aan de slag en uiteindelijk een bedrijf opzetten. Alleen weet ik door verschillende omstandigheden (waaronder voornamelijk conditionering) niet meer wie ik ben en wat ik wil!

Tessa

Door

Tessa

op 7 March 2019

Ik begin met douchen, voordat de kinderen eruit moeten. Mijn telefoon werp ik alleen tijdens het ontbijt even een blik op om te zien of er belangrijke berichten zijn, verder heb ik in de spits geen tijd voor dat ding, haha. Opschrijven van deze drie punten wordt dus ook een uitdaging, maar onder de douche zou ik er natuurlijk wel over kunnen nadenken.

Martine

Door

Martine

op 7 March 2019

Ik heb geen wekker nodig. Onze jongste maakt me elke dag tussen 5 en 6 wakker. Het eerste wat ik 's morgens dus doe is naar haar toe. Daarna hopelijk nog even slapen. Maar meestal aankleden en ontbijten met de meiden. Als zij klaar zijn met hun ontbijt en gaan spelen, schrijf ik meestal de dingen op waar ik die dag dankbaar voor ben. Maar deze drie stappen ga ik daar aan toevoegen!

Emma

Door

Emma

op 7 March 2019

Dit klinkt top! De realiteit is hier echter wakker worden van een tweejarige die om mama roept, hele gezin schoon en in de kleren krijgen, ontbijten en dan via de opvang naar de trein. Tegen die tijd heb ik misschien tussendoor al even 1 minuut op mijn telefoon gekeken, en sowieso ben ik dan al mee met de waan van de dag, Dus wat werkt in dat scenario? "

Janne Schuijn

Door

Janne Schuijn

op 8 March 2019

Ha Emma, herkenbaar want bij ons gaat dat precies hetzelfde. Mijn dag start met Caiden tussen 5 en 6 uur 's morgens en dan begint de dag 'geleefd'. Het is in dit geval de clou om niet te denken 'het is wat het is', maar én te kijken hoe we die uren die wel soort van 'in de waan van de dag' zijn bewúster kunnen maken (bijv. dagelijks hardop benoemen waar je dankbaar voor bent, samen met de kids of als ze nog te klein zijn tégen de kids en/of intenties voor de dag stellen "We gaan vandaag VROLIJK zijn!" :-) is denk ik juist superleuk voor kinderen tijdens het aankleden etc) én daarnaast je momentje alsnog te pakken wanneer je dan bijv. in de trein zit. Er is altijd een moment.. we moeten 'm alleen even zien te vinden en pakken.

Jet

Door

Jet

op 7 March 2019

Heb je 1e video nog even bekeken voor dat ik naar video 2 gaat die net in mn inbox binnen kwam en waar ik blij mee ben.. ik probeer alle geluiden het liefst de stilte in mij op te slaan als ik wakker wordt als ik de gordijnen open doe en ook al is het somber dankbaar te zijn met een nieuwe dag.. Nu snel naar video 2, nogmaals bedankt vind je een mooi mens!

Sophia

Door

Sophia

op 7 March 2019

Ik pak eigenlijk niet meteen mijn telefoon erbij 's ochtends, ik check social media in het OV wel :P. Ik begin 's ochtends gewoon met mezelf klaarmaken en ontbijten, maar ik vind het wel een goede tip om ook even een momentje te pakken voor jezelf, dat schiet er toch vaak bij in :).

Evelien

Door

Evelien

op 9 March 2019

Ik pak koffie en kruip weer terug in mijn bed! Waar ik normaal gesproken mijn telefoon pak. Maar na deze video verandert dat vanaf morgen :-)!

Janne Schuijn
Esmee

Door

Esmee

op 12 March 2019

Wat ik als eerste doe is mijn telefoon pakken even snel een snelle check van berichtjes op whatsapp en facebook en scroll even snel door insta heen daarna mijn lieve zoon uit bed halen en lekker knuffelen en samen ontbijten

Chrissie

Door

Chrissie

op 13 March 2019

Ik pakte idd ook als eerste mijn telefoon en check insta en fb. Nav jou video me gaan afvragen hoe ik met voel en wie ik wil zijn vandaag. Zo bijzonder. Het gaat meteen anders voelen in je hoofd.Dank je Janne.

Sandra

Door

Sandra

op 13 March 2019

Ha Janne, Omdat ik merkte dat ik steeds een beetje te laat van huis wegging, staat mijn wekker nu als eerste in het hele huis. Een hele vooruitgang. Alleen, wat ik dan doe: pak mijn telefoon onder het mom van even rustig de dag starten. Weg rust! Want ik vergeet de tijd, denk niet meer na, laat me leven..... Dus dankjewel voor deze video. Ik laat m'n telefoon 's morgens eerst voor wat hij is. En begin morgen met de 3 vragen. Zal ze zo dadelijk opschrijven, zodat ik het niet vergeet (of een excuus heb om het niet te doen). Ook zal ik weer gaan bijbellezen, helpt mij enorm om gemotiveerd en bewust de dag in te gaan.

Esmée

Door

Esmée

op 16 March 2019

ik kijk altijd op mn phone naar hoe laat het is. dan wacht ik nog even en sta ik rustig op. me vast een beetje opfrissen, koffie pakken. ontbijt klaar maken, en dan mezelf afronden.

Jenny

Door

Jenny

op 6 May 2019

Ik kleed me aan en was me doe m'n haar enzo. Dan zorg ik voor m'n poezen,dek de tafel voor mij en m'n dochter voor het ontbijt. Lees de tekst van de dag,eet en drink thee en laat dan m'n hondje uit.

Janne Schuijn
Angela

Door

Angela

op 7 May 2019

Als ik opsta, zet ik koffie en rook ik een sigaret. Ik heb je video geluisterd, heel herkenbaar voor mij. Ik heb de vragen opgeschreven.

Janne Schuijn
Herma

Door

Herma

op 8 May 2019

Kijk altijd eerst op de telefoon, daarna ga ik uit bed

Janne Schuijn
Anja

Door

Anja

op 20 May 2019

Hoi Janne, heb net je 1e filmpje gekeken. Ik zit met een burn-out thuis en pak alle hulp aan die ik krijg dus ik ga zeker met jou tips aan de gang en laat morgenochtend mijn mobiel voor wat het is en pak pen en papier en ga aan de slag, ben benieuwd naar je volgende filmpje. Alvast bedankt voor je hulp!!

Lisanne

Door

Lisanne

op 15 July 2019

Hoi Janne, ik ben jouw boek aan het lezen en bekijk nu ook je video's. Erg blij dat ik je ontdekt heb, haha :-). Sinds een paar weken heb ik mijn Instagram en Facebook accounts volledig verwijderd. Dus daar kan mijn dag niet meer mee beginnen. Veel beter! Echt een opluchting. Ik word altijd wakker van mijn dochtertje (2) die "maaaaama" roept en begint te gillen als ik niet snel genoeg bij haar ben. Niet heel ontspannen, haha. Ik zit eraan te denken om de wekker standaard een half uur eerder te zetten, dat ik eerst rustig kan wakker worden, met pen en papier...

Mariska

Door

Mariska

op 18 July 2019

In de ochtend word ik 9 van de 10 keer gewekt door m’n zoontje en die neem ik bij me in bed. Meestal volgt hierna wel een moment scrollen op m’n telefoon en begint al snel de dag met twee drukke kids :-)

Nancy

Door

Nancy

op 18 July 2019

als eerste pak ik de telefoon en kijk op insta en fb. morgen ga ik beginnen met het toepassen van de 3 vragen aan mezelf.

Karina

Door

Karina

op 18 July 2019

Fijn deze video. Ik heb je boek ook gelezen, heerlijk boek en niet te zweverig. En tja ik pak ook als 1e mijn telefoon als ik wakker wordt. Moet daar vanaf maar is zo verrijdelijk. Ik ga zeker proberen om met je tips aan de slag te gaan. Want ik wil ook krachtiger in mijn leven staan. Zijn wie ik wil zijn.

Jeanique

Door

Jeanique

op 20 July 2019

Ik pak mijn telefoon en ga op waze alle adressen invoeren waar ik die dag allemaal heen moet. Dit doe ik vaak om me eigen wakker te maken omdat ik vrij weinig slaap krijg en op deze manier niet terug inslaap val.

Merle

Door

Merle

op 21 July 2019

Tot voor de zomervakantie pakte ik altijd eerst mijn telefoon wanneer ik wakker werd. Dankzij jouw boek heb ik echter heel erg veel mensen van Instagram en Facebook gegooid. Echt, dat was de beste tip ooit (thanks!!). Hoe gek dat ik daar nooit zelf aan heb gedacht? Sindsdien 'hoef' ik minder te zien op social media en heb ik daardoor totaal niet de neiging meer mijn telefoon als eerste te pakken wanneer ik opsta. Veel rustiger begin van de dag, heel fijn. Nu deze drie vragen ook maar eens uitproberen in de ochtend :).

Reactie plaatsen