Zit jij vol goede voornemens om af te vallen?

Zit jij vol goede voornemens om af te vallen?

Het is 1 januari. Happy New Year! ♥ Hoe was je oud en nieuw? Heb je een kater, of valt het mee? Champagne, oliebollen, hapjes en drankjes, ze vlogen je vast om de oren. Bij mij ook hoor, en ik heb het er van genomen ook.

Immers: in het nieuwe jaar ga ik weer normaal doen. Net als jij, toch? Geen oliebollen meer (nou, misschien op nieuwjaarsdag nog één dan) en weer normaal en gezond eten. Meer sporten, of althans, meer bewegen in het algemeen. Nieuwe dingen uitproberen, misschien wel? Yoga, of een stukje crossfit? O ja, en ik wil graag een opgeruimder persoon worden. Niet dat het altijd een troep is bij mij, eigenlijk juist niet, maar ik wil het ánders opgeruimd.  Ik bedoel meer de Marie Kondo stijl (ken je dat niet? De Groene Meisjes schreven er goede dingen over, dankzij hen heb ik het boek gekocht!). En meer video’s maken. Meer bloggen trouwens ook. Och jongens, ik heb wel zoveel goede voornemens. En ideeën. En wensen, dromen, doelen, mogelijkheden.

En dat is mooi! En moet ook! Maar deze ‘voornemens’ had ik vorige week ook. En 4 maanden geleden. Die zijn eigenlijk niet echt nieuw, en ook niet echt veranderd. Sommige verzin ik er op 1 januari ter plekke bij, maar de meeste dingen die je nu ECHT wilt, zal je heus al wel langer hebben gewild. Dat verlangen, dat zat er al. Je had even een stok achter de deur nodig om te beginnen, een duwtje in de rug, een ‘kontje’.  En dat is 1 januari, een nieuw jaar, voor jou. En voor een heleboel anderen.

Maar….. je weet dondersgoed dat, ondanks dat je zégt dat je het dit jaar ECHT anders gaat doen, je ook dit jaar wel weer zal gaan afhaken. Net als 80 tot 95% van de mensen met goede voornemens. Misschien niet direct, ook zeker niet bewust, maar het sluipt er gewoon in. De sleur van alledag. De drukte, waardoor je ‘even’ niet kunt sporten (en ‘even’ wordt nog iets langer, totdat de drempel om weer te gaan inmiddels te groot is geworden) en waardoor een pizza hawaii of kipdöner bestellen toch weer een hele reële optie wordt.

Sterker nog, ik denk dat op 1 januari de meeste mensen hun goede voornemens al verbreken, doordat ze écht geen zin te hebben om te koken en dus maar een patatje doen. Zogenaamd voor de “eerste maar ook laatste keer dit jaar, hoor”.  Uhu. En er zijn ook maar weinig mensen die voldoende bewegen op 1 januari. De sportschool is immers dicht, je bent brak, alles is eigenlijk dicht, en 1 januari is eigenlijk ‘niet echt een dag’. Het is nog minder dag dan een zondag, want dan zijn veel sportscholen en winkels tenminste nog deels open. Geen goed begin dus.

Maar hoe dan wel?

Maar wat moet je dan wél doen om eindelijk eens daadwerkelijk af te vallen en strakker te worden? Ik heb hier vorig jaar al eens een hysterisch blog over geschreven: “In 2015 ga ik echt afvallen”. Check die even voor mijn beste tips om daadwerkelijk een kans te maken om je goede voornemens te gaan behalen!

En voor nu? Het enige wat ik kan zeggen is, creëer voor jezelf een échte stok achter de deur, door middel van een coach. Iemand die jou in de gaten houdt, helpt, regelmatig aanspreekt op je doelen, jou wakker en scherp houdt en met jou er voor gaat zorgen dat 2016 nu-echt-maar-dan-ook-echt… JOUW jaar wordt. Waarin je dus echt kilo’s gaat afvallen, een strak lichaam gaat krijgen, die spiermassa gaat bouwen waar je al jaren van droomt, of welke vorm van lichaamstransformatie dan ook.

I’m ready. Are you?

Op 4 januari start mijn nieuwe 90 dagen programma “New Year – New YOU“. Wil je meer weten? Klik op de link, lees wat het inhoudt, en als je dan nog vragen hebt: stuur me een e-mail en ik probeer je zo goed en zo spoedig mogelijk te antwoorden. 🙂

goede voornemens afvallen

Reactie plaatsen