Wat is de beste manier om af te vallen?

Koolhydraatvrij of vetvrij? Wel melk of geen melk? Paleo, Atkins, Sonja Bakker of Detox? Is brood slecht? Hoe veel moet je nu daadwerkelijk sporten? Moet je perse cardio doen om af te vallen? Of is krachttraining the only way to go?

De beste manier om af te vallen… voor wie?

Er leiden vele wegen naar Rome. Dit is nu eenmaal een feit. Je kunt het op verschillende manieren doen, de één is de ander niet, maar het resultaat is ook niet altijd hetzelfde. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor JOU. Er is dus ook geen kant-en-klaar antwoord te geven op de vragen hierboven, omdat niet iedereen hetzelfde is. Wel is er één manier die eigenlijk voor iedereen werkt.

wat is de beste manier om af te vallen

Don’t stress over the details

En dat is: (meestal) minder en gezonder eten, en meer bewegen. Bah, dat is niet bepaald het antwoord wat je hoopte te krijgen, of wel? Misschien hoopte je dat ik eindelijk eens duidelijkheid zou scheppen, omdat je inmiddels zo in de war bent van alle voeding- en trainingsadviezen, verschillende diëten en benaderingen. En dat begrijp ik maar al te goed. In mijn online programma “30 dagen Strak Fit & Gezond” help ik je ook stap voor stap door al die vragen heen door middel van video’s en interactie. Dat is helaas te veel om te behandelen in één blogbericht. Wat ik je wel nu alvast kan vertellen is: don’t stress over the details. Raak niet verstrikt in alle kleine details die er aan zouden moeten bijdragen om af te vallen, maar blijf bij de basis. Dat is immers exact wat voor jou het verschil kan maken!

wat is de beste manier om af te vallen

Afvallen is niet makkelijk: maar wel mogelijk

Soms zal je door de bomen het bos niet meer zien. Denken: “Kan ik dit eigenlijk wel?”. Je zult het moeilijk hebben, struggelen, klagen, balen, misschien wel huilen. Denken dat het nooit gaat lukken en het lijkt alsof iedereen om je heen het wél kan, behalve jij.

Jij kan het ook. Écht. En dat durf ik te zeggen, omdat ik vele dames heb begeleid en geholpen richting blijvend resultaat, die ook altijd dachten “schijnbaar ben ik gewoon niet gemaakt voor een slanker en fitter lijf”. Dat bleken ze wél. En dat veranderde hun leven, in zo veel méér opzichten dan alleen op het gebied van het lichaam.

Jouw “Waarom-Factor”

Zodra je weet waar je het voor doet en wáárom je dit wil, wordt het al anders. De dames die ik hierboven noem, hebben een nieuw leven. Ze zijn niet alleen simpelweg blijer met hun lijf, maar hebben méér zelfvertrouwen en een positievere kijk op het leven. Ze vinden zichzelf mooi, ze vinden hun dagelijkse werk leuker, hun relatie is verbeterd, ze zijn assertiever en spontaner geworden.. zoals je ziet, is het niet alleen je lichaam dat je wil veranderen. Je wil je lichaam veranderen, om een diepere reden dan alleen je lijf. Denk je eens in hoe anders je leven zou zijn als je daadwerkelijk dat lijf had, dat je graag wilt!

wat is de beste manier om af te vallen self-sabotage

Zelf-sabotage

Echter is het niet, zoals ik al zei, “zo even gedaan”. Het is niet makkelijk, die leugen zou ik je nooit voorhouden. Het wordt echter wel veel makkelijker zodra je weet wát er precies gebeurt in je hersenen, op het moment dat je je motivatie kwijtraakt en jezelf verliest in verleidingen. Zelf-sabotage noem ik dat.

Ken je dat, dat kleine stemmetje in je hoofd, dat zegt: “Je kunt dit niet, het is veel te moeilijk?” of, “Je hebt zo’n baaldag vandaag, dat wijntje en die reep chocolade zijn écht even nodig” en… “Morgen eet ik wel weer gezond!”?

Maak kennis met jouw Reptielenbrein. Die is verantwoordelijk voor dat kleine, zelf-saboterende stemmetje in je hoofd. Het duiveltje op je schouder, dat er voor zorgt dat je niét bereikt wat je wil bereiken, doordat je keuzes maakt die niet passen bij jouw doel.

project afvallen - wat is de beste manier om af te vallen

Meer hierover weten en leren hoe het anders kan?

Kom dan naar mijn live webinar op dinsdagavond 29 september. Het is gratis en je kunt het gewoon vanaf je laptop en indien gewenst dus vanuit huis volgen, vanaf de bank of je luie stoel. Desnoods in je joggingbroek, want niemand ziet jou! Jij ziet mij wel, op je scherm, en je ziet mijn presentatie waarin je ongelooflijk veel gaat leren. Je kunt meepraten via de chat en al je vragen stellen, die ik stuk voor stuk zal beantwoorden.

Daarnaast, en dit is het laatste aanbod dat ik je daarover doe, krijg je via mijn webinar -indien gewenst- een flinke korting op mijn online programma waarin je álles leert voor een strakker, fitter en gezonder lijf. Dit keer… Blijvend.

In dit webinar ga je leren:

  •  Gezond & blijvend afvallen door het makkelijker te maken, terug naar de basis te gaan en niet te stressen over de details
  • Jouw “Waarom-Factor” duidelijk en helder te krijgen door een visualisatie oefening te doen samen met mij en alle anderen 🙂
  • Te begrijpen waar dat “duiveltje” op je schouder, dat stemmetje dat jouzelf diep van binnen saboteert (“het is zo zwaar” of “ik ben een emotie-eter”) vandaan komt EN wat je er aan kunt doen!

Meld je dus snel aan –  ook als je er misschien niet bij kan zijn! Dan zal ik je namelijk alsnog via jouw emailadres sturen wat het aanbod was (en als de techniek het toelaat: een opname sturen! Dit kan ik echter niet beloven.) en hoe jij er eventueel nog gebruik van kan maken.

Liefs,

Janne

Reactie plaatsen