Waarom ik de wedstrijd cancel en zo hamer op GEZONDHEID?

Waarom ik de wedstrijd cancel en zo hamer op GEZONDHEID?

people are fed by the

Vandaag kom ik helaas met een wat minder leuk en positief bericht. Ik heb er een tijdje over gedaan om dit te schrijven.
Zodra het op -digitaal- papier staat is het namelijk allemaal zo definitief, zo… écht.

Momenteel ben ik al twaalf dagen niet meer in wedstrijdvoorbereiding en zal ik de wedstrijd in maart dus ook niet gaan redden. Natuurlijk baal ik hier van, maar door privé omstandigheden liggen mijn prioriteiten elders; family comes first.

Deze privé omstandigheden wil ik momenteel niet al te veel over uitweiden, maar wat ik wel kan zeggen is dat het positieve, happy blogbericht wat ik op 1 december over mijn moeder schreef, niet meer up to date is. Ze is op tweede kerstdag opgenomen in het ziekenhuis en heeft daar tot aan gisteren gelegen, gelukkig is zij nu thuis en is ze omringd door ons, de familie en goede zorg.

Ze zal echter niet meer beter worden, dus het is een (heel zacht uitgedrukt) pittige tijd.

Uiteraard gaat de rest van het leven gewoon door, hoe bizar dat soms ook is. De wereld blijft draaien en alles gaat gewoon verder. Weird.

Ik ben twee dagen geleden weer begonnen met sporten en dat voelde wel heerlijk: het kan zo goed helpen je hoofd te legen wanneer deze overvol is. Daarnaast hebben we de draad van gezond eten gewoon weer opgepakt: het is heel makkelijk om o.a. door gemak, drukte en ook zeker door emoties te veel en ongezond te gaan eten, maar ook al voelt dat tijdelijk even prettig, je wordt er alleen maar ellendiger, vermoeider en verdrietiger van!

En ja hoor: ik ben in twee weken tijd 2 kg aangekomen.

‘T is geen rocket science: weinig bewegen en meer/bewerkt/kant-en-klaar eten staat gelijk aan het opslaan van vet.

Ook cortisol (het stresshormoon) kan hier aan bijdragen, en dat hormoon is ongetwijfeld behoorlijk aanwezig geweest in mijn lijf. Al met al, niet bevorderlijk voor zowel lichaam als geest!

Gelukkig weet ik wel zo ongeveer hoe ik die kilootjes er weer af moet krijgen 😉

Ik zal de komende tijd dus gewoon doorgaan met mijn blog en website en ook mijn klanten blijven belangrijk voor mij en die spreken mij gewoon nog.

[su_heading size=”17″ margin=”50″]Juist door deze gebeurtenissen wil ik nog meer wijzen op het feit hoe belangrijk gezondheid is en waarom je er NU aan moet werken en niet moet wachten tot het te laat is. [/su_heading]

Hoe cru dat misschien ook klinken mag: het is wel iets waar ik voor sta. Des te gezonder je leeft, des te minder kans je hebt op allerlei al dan niet levensbedreigende ziektes.

En ik gun het geen één dochter, moeder, broer of welk familielid dan ook om een meer-dan-dierbare kwijt te moeten raken mede hierdoor.

Begrijp me niet verkeerd; ik zeg niet dat je absolute zekerheid krijgt dat je nooit ziek wordt. Ik zeg alleen dat ik er in geloof dat je een grotere kans hebt om wél ziek te worden als je daar zelf aan bijdraagt door niets te doen aan je overgewicht, die waarschijnlijk is ontstaan door:

  •  te veel ongezond eten (vulling, geen voeding): gefabriceerde, bewerkte zooi, bomvol ontstekingsbevorderende omega 6 vetten en transvetten + geraffineerde suikers
  • te weinig gezond eten (voeding, geen vulling): puur, echt voedsel waar de mineralen en vitaminen in zijn behouden die het lichaam ondersteunen in het gezond & ontstekingsvrij houden en schadelijke stoffen te verwijderen
  • weinig lichaamsbeweging en sport
  • te veel roken, alcohol of drugs
  • te weinig slaap
  • te veel stress/te weinig ontspanning

Waarschijnlijk vinden veel mensen dit hard, of kort door de bocht, door te zeggen dat je overgewicht meestal door jezelf komt en jij ook zelf weer kunt verhelpen, als je er maar genoeg aan doet.

Dat mag je vinden. Of: je doet er iets aan. Mag ook.

Whatever you want.

Indien je tot de laatste groep behoort: ik wil je helpen, graag zelfs. Vul het intakeformulier in en ik ga kijken hoe we het gaan aanpakken om resultaat te boeken.
Want ook al willen de meeste dames gewoon graag weer in hun bikini passen en sexy rond flaneren op het strand: je gezondheid is ontelbaar keer belangrijker dan je uiterlijk.

Dat afvallen zowel een strak lijf geeft als een betere gezondheid: dat is mooi meegenomen, toch?

Veel liefs & stay healthy ♥

Janne, Ladies Lifting PT

 

Sandra
Door

Sandra

op 08 Jan 2015

Heftig heel veel sterkte in deze moeilijke tyd

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 08 Jan 2015

Dank je wel Sandra!

Jeanet
Door

Jeanet

op 08 Jan 2015

Ik vind je een waanzinnige topper <3

Mariska
Door

Mariska

op 08 Jan 2015

Beste Janne, Ik volg al een tijdje en ik vind je ontzettend inspirerend. Ik wil je heel erg veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd!! Liefs Mariska

Reactie plaatsen