Voorstelblog: Amazing Alma

Hi babes!

Mijn omgeving prijsde mij om de manier hoe ik uit het diepe dal was geklommen. ‘Wat zou Alma nu doen’, vroeg een vriendin zich meerdere malen af als ze het ff niet meer wist. Ze haalde kracht uit mijn manier van leven, mijn manier van denken. Het was een compliment, een veer in my ass; ik was sterker dan ik ooit was. Ik werd eindelijk gezien als de vrouw die ik wilde zijn: een sterke onafhankelijke vrouw die haar grenzen kende EN deze durfde te stellen.

Sterk zijn heeft mij heel veel opgeleverd, eerlijk gezegd; het heeft mij zelfs gered. Dat masker hielp mij uit toxic relaties te ontsnappen, het bouwde letterlijk en figuurlijk een basis, de sterke Alma stelde duidelijke grenzen en ze hielp mij dingen uit het verleden te accepteren. Maar achter dat masker zat nog steeds iemand. Iets ontbrak er, ik voelde leegte. Ik wist niet wat liefde was, laat staan zelfliefde.

Ondanks dat ik naar de buitenwereld weer alles op orde had -en mezelf dat ook voornamelijk voorhield-, knaagde er iets. Ik was mezelf niet. Dat anderen mij als een voorbeeld zagen, mij als een krachtig persoon zagen, betekende niet dat ik dat ook écht was. Dat ik met opgeheven hoofd en een brede glimlach door het leven ging vertelde eigenlijk niets over hoe ik mij echt voelde. Ja, het liet zien dat ik een verdomd goed masker op kon zetten. Maar eerlijk gezegd; i was total lost. En het ergste hiervan? Ik wist het niet eens, ik had het niet eens door. Ik maakte het mezelf wijs. Ik leefde gewoon mijn leven: werken, sporten, doing my things.. on repeat.

Ik had al vaker aan mezelf gedacht. Al eerder aan mezelf gewerkt. Therapeut bezocht, hulpboeken gelezen: i took care of myself. Ik was dan ook al ver gekomen, veel struggles lagen eindelijk achter mij. Ik had een stevige basis gecreëerd voor mezelf. In mijn eentje was ik opgeklommen. Mijn ogen waren geopend, dacht ik.

Het stemmetje in mijn hoofd bleef vragen ‘maar waarom moesten al die nare dingen MIJ overkomen?’ Ik bleef er in hangen, ook al was dat niet aan mij te merken. Wat ik nodig had was een schop onder mijn reet, letterlijk. Een schop die mijn uitstelgedrag de deur uit zou sturen en waardoor ik mijn dromen zou waarmaken. Ik wist dat het masker dat ik de laatste jaren droeg, zijn doel eigenlijk al had bereikt: ik was in een veilige omgeving. Maar het masker afzetten? ‘Ho eens ff’, begon de stem in mijn hoofd. Hoe wist ik dat in deze veiligheid zou blijven, als ik besloot dat masker af te zetten.

Ik besloot het stapje voor stapje te doen. Twee jaar geleden meldde ik mij aan voor het toenmalige Bossbabe in Shape programma -nu bekend als Mindshift- van Janne. Maar in plaats van kleine stapjes te zetten, trok Janne gelijk dat masker van mijn gezicht. It was all in. Ze gaf mij geen schop onder mijn kont: nee, IK was de enige die een schop zou uitdelen. Aan mezelf.

In het voorstelbericht op het platform sprak ik over diverse dromen en doelen. Ik beschreef mijn grote liefde voor schrijven en dat ik ‘eigenlijk’ wel eens iets mee moest gaan doen. Meteen werd er in de reacties beaamt dat ik écht iets met schrijven moest doen. Het was lief maar tegelijkertijd een eyeopener: nu ging het pas echt gebeuren.

Er is geen kant-en-klaar recept voor een happy life. Sterker nog: jij moet ZELF uitzoeken hoe jouw ideale leven eruit ziet. En het leuke hiervan? Je kan dat dus he-le-maal zelf bepalen. Nee, je MOET dat zelf bepalen. Want als je diep van binnen kijkt, écht diep van binnen… dan weet je écht al wat je wil.

En dat is de kracht van Janne’s online trainingen. Goudeerlijke en soms keiharde inzichten. Ik heb met Bossbabe in Shape geleerd om doelen te stellen en dat dromen mag, nee dromen moet. En dan het liefst hardop. En kijk waar ik nu sta: mijn droom om iets met schrijven te doen, is uitgekomen. Met de tools die ik van Janne heb geleerd ben ik uiteindelijk onderdeel geworden van een krachtig team, namelijk die van Janne zelf. Hoe tof is dat?! Ik ben onderdeel van een team waarin geen enkele droom groot genoeg is.  En nu pas besef ik mij dat ik al onderdeel was van dat team; want in Bossbabe in Shape ben je omringd door gelijkgestemden. Hier wordt je aangemoedigd, getroost en gesteund. Iedere droom mag er zijn, elk doel is haalbaar.

En nu? Nu ben ik nog steeds de sterke vrouw die haar grenzen kent. Maar ik ben niet alleen maar voor de buitenwereld een sterk persoon, ik heb voor mezelf een sterke mindset gecreëerd en dat is het beste cadeau dat ik mezelf ooit kon geven. Nu leef ik mijn leven elke dag all in.

Liefs, Alma (team JanneSchuijn)

Reactie plaatsen