Smooth, hoor.

Lieve Ladies!

Zoals beloofd: mijn allereerste blogpost. Gaat deze dan over een ontbijtje? Ja, zeker. Daar begint het namelijk allemaal mee, elke dag weer! Mijn super makkelijke, lekkere, prima-mee-te-nemen-in-de-auto-of-bus-wanneer-je-weer-eens-te-laat-opgestaan-bent-om-rustig-met-de-krant-aan-tafel-te-zitten en gezonde ontbijtsmoothie is de reden dat ik mijn bed uit kom.
(okay, beetje overdreven, but i made my point)

Ingrediënten

De ingrediënten zijn niet zo moeilijk en, indien gewenst, te vervangen voor andere ingrediënten naar eigen smaak.

In mijn smoothie is de basis eigenlijk altijd als volgt:
– 200 – 300 ml water
1/2 banaan
maakt het lekker romig en zoet, een halve is daarvoor al genoeg
diepvriesfruit: handjevol
zodat je geen lauwe, maar lekker frisse smoothie krijgt; denk aan framboos, aardbei, bosbessen, kersen.
iets GROENS: zeker 2 handjes vol!
spinazie is de makkelijkste ‘smaak’ voor een ‘beginner’: dit proef je namelijk niet. Overige opties voor diehards: bleekselderij, rauwe courgette, andijvie, boerenkool, etc.
– eiwitpoeder 
ik zou dit niet direct aanraden voor iedereen; ik gebruik het omdat ik veel aan krachttraining doe
– kaneel
lekker en een natuurlijke ‘fatburner‘. Echt? echt.

Wat kun je hier verder aan toevoegen? Joh, je maakt het zo gek als je zelf wil. Let echter wel op: bij te veel toevoegingen wordt het een heuse calorieënbom (en bij te veel fruit een heuse sugarrush) in plaats van een gezonde start. Kan overigens prima zijn als het je doel is om aan te komen.
Heb ik nou een fysiek zware dag, dan voeg ik ook 30 tot 50 gram (afhankelijk van je doel e.d.) havermout toe aan het ingrediëntenlijstje, voor extra energie en een langer verzadigd gevoel.

Ik heb vandaag als extraatje chiazaad gebruikt en een schepje van mijn ‘superfood blend’ van de Body&Fitshop. Hierin zit o.a. rauwe cacaopoeder en chlorella: allerlei superfoods die ik binnenkort zal toelichten in een nieuw blogbericht.

Allemaal tegelijk de blender ingooien -of als je blender niet zo’n sterke motor heeft, allereerst het diepvriesfruit in water laten staan- en terwijl je blender staat te mixen een lekker kopje groene thee erbij zetten. Of zwarte koffie. Of niets. Leef je uit!

x

Reactie plaatsen