Slank de zomer in #4: Macronutriënten

Deze artikelen op mijn blog hebben allemaal stuk voor stuk met elkaar te maken en aan het eind zul je zoveel méér kennis hebben van o.a.:

  • je eigen lijf
  • voeding
  • training
  • gezondheid
  • gewichtsverlies en het bereiken van jouw droomlijf (en vooral: wat is het verschil)
  • waarom psychologie & mindset er alles mee te maken heeft
  • hoe jij je bikini-ready kunt maken voor de zomer van 2015

En.. dit allemaal GRATIS en voor niets. Ja, echt waar.

Geen addertjes onder het gras. Al zou ik je natuurlijk nooit weigeren als klant voor mijn ‘Slank de zomer in’ online trainingsprogramma, maar dat is niet het doel want met het lezen van deze artikelen zul je zelf hopelijk al een heel eind komen.

Maar dat terzijde! Dit wat jij nu allemaal leest is compleet gratis en oprecht belangrijke informatie voor iedereen die wilt afvallen, strakker worden, aankomen, fitter worden, what-ev-er.

JIJ, die dit leest bent denk ik iemand die nu ECHT actie wilt ondernemen.

Je hebt al zó veel geprobeerd en misschien al zovaak gejojo’t dat je nu eens écht een manier wilt vinden om jouw lijf blijvend te kunnen zien veranderen. Weer lekker in je vel te zitten, weer zelfverzekerd in je ondergoed of bikini en eindelijk eens fit je bed uit te komen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ook jij kan dit.

Je moet alleen weten HOE en EERST KENNIS opdoen voordat je zomaar weer in één of andere hype of verkooptruc trapt van zogenaamde dietisten en afslankcoaches die niets anders willen zien dan €€€€€.

Wat doen zij om dat te bereiken?

Jou een wassen neus verkopen: een product of een manier die alleen maar tijdelijk werkt, waardoor jij denkt dat het de goede manier is/was.

Kaching!

Maar wanneer je klaar bent met hun advies, pillen, poedertjes of shakes, en terug gaat naar een ‘gangbare’ manier van leven/eten/bewegen, kom je ineens weer aan in gewicht. En ben je terug bij af: of misschien nog verder van huis dan je al was.


Om de twee kindjes van mijn beste vriendin te quoten:

Stop, hou op! 

Hou er gewoon mee op. Stop met het sponsoren van dit soort “Quick fixes” en “snelle methodes” die alleen maar tijdelijk werken en geen blijvende resultaten bieden. Ik gun je meer dan dat en daarom wil ik vrouwen in Nederland, zonder tegenprestatie, ECHTE informatie geven. Waar je ook echt wat mee kan en waarmee je zelf aan de slag kunt. Dat is mijn doel.

By the way, die lieve schatten van jochies zijn allebei 4 jaar oud. Ja, mijn beste vriendin heeft een tweeling en had ergens tussen de 4 en 5 jaar geleden een flinke toeter van een buik 🙂 

Groot respect heb ik voor het feit dat ze, ondanks wat haar situatie was (lees: alleenstaande moeder met tweeling) besloot dat ze het extra gewicht er weer af wilde en een fitte, energieke moeder zonder overgewicht wilde zijn.

En los daarvan, ook in haar situatie OP DIT MOMENT (lees: niet-meer-alleenstaande -maar-wel-net-HBO-afgestudeerde-en-werkende-moeder van een tweeling) naast haar baan en haar gezin nog probeert te sporten en gewoon gezond probeert te eten.

Natuurlijk is dat soms lastig en natuurlijk lukt het niet altijd, dat hóeft ook helemaal niet. Als de basis er maar is!

De basis in mijn ogen?

Voldoende véél groente, genoeg fruit, volkorenproducten in plaats van witte pasta/brood/rijst, magere bronnen van eiwitten, voldoende gezonde vetzuren zoals Omega 3

& juist weinig (geraffineerde) suikers, frituurproducten en zo min mogelijk kunstmatig/bewerkt voedsel.

Bereken hoeveel je lijf ongeveer nodig heeft (want ook van té veel gezonde producten eten word je dik! weet je nog, caloriebehoefte?) en houdt het daarbij of haal er een bepaald percentage vanaf of doe er wat bij, afhankelijk van jouw doel.

Qua beweging : Beweeg waar mogelijk! Op de fiets naar het werk, de kinderen lopend naar de opvang brengen of lekker zelf de boodschappen sjouwen. Het huishouden, achter de kids aanrennen, het kost allemaal al genoeg energie.

En toch daarnaast nog min. 2 keer per week naar de sportschool om te SPORTEN in plaats van te BEWEGEN (ja, er is een verschil) en de kracht van krachttraining niet onderschatten. 

Mijn beste vriendin begrijpt het. Het hoeft niet perfect, als de basis maar goed is. Soms redt ze maar één keer sporten, soms wel drie keer. 

Ik vind haar een held omdat ze aan heel Nederland bewijst dat het niet onmogelijk is. In welke situatie dan ook.

En iedereen die dat wel vindt, gewoon niet genoeg motivatie heeft om het te doen. 

We gaan daarom in één van komende artikelen ook een oefening doen om te kijken wat het nu precies is wat jij wilt. Kijken of jij de juiste motivatie hebt om een daadwerkelijke verandering te gaan doormaken. Of jij het graag genoeg wilt, of dat je juist nog druk bezig bent met excuses bedenken om jezelf niet te hoeven aanpakken. 

Want IK ga je niet je droomlijf geven. Nee, dat is weer een ‘quick fix’. Een snelle methode om ‘schijn’ af te vallen. 

Nee, ik ga JOU de tools en handvatten geven om zélf dat droomlijf te creëeren! 

Te beginnen met het samenstellen van jouw macronutriënten (macro’s), wat je hier op mijn website kunt doen

Dat had ik de vorige keer immers beloofd!

Let op: alleen JIJ kunt deze link nu zien en gebruiken, door middel van een wachtwoord.

Het wachtwoord is macro


Je kunt alleen je macro’s samenstellen indien je in het vorige artikel je caloriebehoefte berekend hebt. Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan alsnog! 

Wacht niet te lang met het opvolgen van deze tips & trucs in de e-mails, voor je het weet komt van uitstel : afstel.

Dat zou IK zonde vinden, maar ik denk JIJ al helemaal. Voor je het weet is het mei of juni en besef je dat je het niet meer gaat redden om aanstaande zomer in shape te zijn!

 Tot de volgende keer, en bij vragen: stel ze gerust. Ik ben hier om je te helpen.

Janne, Ladies Lifting PT

Reactie plaatsen