Skinny Frappuccino - eiwitrijk & snel (met witte chocola)

Skinny Frappuccino - eiwitrijk & snel (met witte chocola)

En daar is ‘ie ineens weer, hoor! De ZON! Eigenlijk wilde ik dit “Skinny Frappuccino” recept een easy-and-quick-lowcal-highprotein-whitechocolat-vanilla-cinnamon-iced-coffee noemen, maar dat was zo’n mondvol… en dus gaan we maar voor: LEKKER.

Hou je van zomerse temperaturen, koude drankjes en tegelijkertijd enorm van koffie – zoals ik? Dan is dit, zeker deze week, ideaal voor jou. En dat met amper calorieën. What more can a girl want. Nouja, ik kan nog wel een paar dingen bedenken, maar daar gaat deze blogpost niet over..

Oh, dat wilde ik zeggen: maak je ‘m wat dikker, bijvoorbeeld met meer ijs en minder vloeistof (zoals de amandelmelk) – dan krijg je echt een skinny frappuccino met gecrusht ijs erin. Maak je ‘m wat dunner met minder ijs en meer vloeistof, dan is het gewoon een overheerlijke koude, zoete ijskoffie! Wat jij maar lekker vindt.

Wat heb je nodig voor deze skinny frappuccino?

De basis:

  • een blender
  • 1 koffie of 2 espresso
  • ijsblokjes (naar wens, ik had er een stuk of 6 -grote- in)

(Zoals je ziet bevat het op deze manier praktisch geen calorieën)

Ik deed daarbij in:

  • 50ml amandelmelk (kan ook zonder, of een andere soort ‘melk’)
  • 10 gram whey (eiwitpoeder) in witte chocoladesmaak, of een andere smaak
    -kan overigens ook zonder eiwitpoeder, dan is ‘ie alleen niet meer ‘high protein’ te noemen, of juist met meer whey-
  • flavdrops vanille en white chocolate (optioneel, en kan ook in een andere smaak)
  • kaneel (optioneel)

Blenden…… and you’re done. Je kunt er nog suikervrije (butterscotch, vanille, maple- of welke smaak dan ook) syrup aan toevoegen, allerlei toppings op- en/of ingooien (zoals daadwerkelijk witte chocola en eigenlijk alles wat je lekker vindt.. al wordt het dan al snel minder “Skinny”) maar dat is allemaal optioneel.
Mocht je overigens wel op de website van MyProtein uitkomen (de flavdrops gebruik ik bijvoorbeeld in heel veel dingen, waaronder de kwark!), gebruik dan kortingscode LADIESPT voor 12% korting 🙂

Enjoy! ♥

skinny frappuccino

Reactie plaatsen