Podcast #8: INSTA life

Het beheren van een Instagram met veel volgers is heel erg tof. Het geeft onwijs veel energie. Maar het is niet alleen maar koek en ei. Want wat laat je wel zien en wat niet? Wat schrijf je wel in je teksten en wat niet? Je mag best weten: het is soms écht een strijd, want (zelfs) ik heb zo nu en dan ook bevestiging nodig. In deze podcast vertel ik je over mijn Instagram-struggles.

En o ja, tussendoor doe ik ook nog een oproepje voor een fotograaf. Lekker tegenstrijdig he? Luister maar snel! 😉 

In deze podcast leer je:

  • Wat in mijn optiek het verschil is tussen Facebook en Instagram;
  • Dat alle foto’s op Instagram een beetje zijn gestaged;
  • Dat Instagram voor mij draait om mijn teksten;
  • Over mijn volgende plan omtrent foto’s voor Instagram
  • Hoe ik denk over échte zichtbaarheid;
  • Dat veel mensen zich laten leiden door social media.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:
02:20 No judgement, maar het is jammer.
04:35 Het échte leven.
06:10 Wat ik heel graag wil gaan doen.
07:50 Foto versus tekst.
08:48 Iedereen snapt waarom mooie foto’s leuk zijn.
10:44 Een uithangbord hoeft niet ‘bijna nep’ te zijn: echte zichtbaarheid.
12:23 Onzekerheid door social media.
14:50 Je bent niet achterlijk!

Belangrijke inzichten:

‘’Ik vind het heel mooi als zo’n feed helemaal op elkaar is afgestemd: allemaal hele lichte foto’s, allemaal met een roze waas of allemaal op dezelfde manier bewerkt, natuurlijk vind ik dat super mooi. Het ziet er classy uit. En soms ben ik er wel jaloers op en denk ik ‘oh dat wil ik ook’, ik denk dat heel veel mensen dat herkennen. Aan de andere kant: als ik die foto’s los van elkaar zie, vind ik het helemaal niet meer leuk. Ik raak er helemaal niet door aangetrokken want het is vaak een nietszeggende, lege foto. Gewoon een foto van iemand op een terrasje met een koffie.’’

‘’Als iemand de foto al niet interessant vindt, dan scrollt diegene door en dan komt ie dus ook niet bij de tekst terecht. En ik vind het niet eens zo belangrijk als iemand mijn foto niet mooi genoeg vindt, maar ik vind het wel belangrijk dat mijn teksten gelezen worden.’’

‘’Ik vind het juist goede reclame voor jezelf en je bedrijf als je jezelf écht durft te laten zien. Niet als je alleen maar zwaar bewerkt in een fotoshoot zichtbaar durft te zijn, maar als je óók zichtbaar durft te zijn zoals het daadwerkelijk is.’’


Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

 

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen