Podcast #7: Eigenlijk ben je best wel lief

Op dat moment hoorde ik het niet echt, het kwam niet binnen. Maar achteraf raakte het me. Misschien wel meer dan ik op dat moment besefte. Ik ben een harde werker en krijg vaak de stempel van een harde tante. Want ondernemer zijn betekent ook keuzes maken. Soms makkelijke keuzes, soms moeilijke. Het betekent grenzen stellen, oplossingen zoeken en opofferingen maken. Ik doe wat nodig is.

Maar dat iemand uit mijn omgeving het niet voor mogelijk hield dat ik eigenlijk ook lief kon zijn omdat ik zakelijk kan zijn, dat kwam toch wat harder aan dan ik dacht. In deze podcast vertel ik waarom het eigenlijk heel lief is om een egoïstische harde tante te zijn.

In deze podcast leer je:

  • Wat branding eigenlijk écht is;
  • Dat je soms inzichten van anderen nodig hebt om je eigen kwaliteiten te zien;
  • Wat egoïstisch zijn jou oplevert;
  • Dat lief- én een harde tante zijn hand in hand gaan.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:
03:40 Mijn unieke kwaliteiten.
04:50 De woorden van een ander.
05:50 Er zijn dus mensen die denken dat ik niet lief ben.
07:02 Waarom het mij raakte.
09:40 Je moet wel egoïstisch zijn.
10:15 Als ik niet voor mezelf zorg.
13:30 Egoïsme is juist lief.
15:30 Het averechtse van wat je wil bereiken.

Belangrijke inzichten:

‘’Je moet in staat zijn om ook jezelf belangrijker te maken dan anderen, wat dus heel egoïstisch klinkt. En wat we zelf al heel snel als egoïstisch voelen van ‘nee anderen gaan toch voor, mijn kinderen gaan toch voor, mijn man gaat toch voor, nee mijn ouders voor enzovoort enzovoort’. Dat klinkt heel egoïstisch om dan te zeggen ‘nee ik ga voor’, maar dat is wel hoe ik probeer te leven. ‘’

‘’Niemand houdt het vol om het iedereen naar de zin te maken en dan ondertussen niet aan jezelf te denken. Zie het maar eens vol te houden om het iedereen naar de zin te maken. Op een gegeven moment kun je niet meer, dan ben je op. Dan ben je kapot. Nou en dan zit iedereen met jou.’’


Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen