Podcast #6: Hoe het hoort!

Officieel hoort een podcast een intro te hebben. Je moet natuurlijk ook mensen interviewen én is het een noodzaak om fantastisch apparatuur te gebruiken. Om nog maar te zwijgen over de juiste lengte van een podcast. Allemaal dingen die ‘eigenlijk horen’, maar ik niet heb en ik misschien ook nooit ga krijgen. En oja, officieel moet je een onderwerp van tevoren hebben bedacht voor elke podcast. Ik help je gelijk uit de droom: had ik nu niet.
Want als ik één ding heb geleerd in mijn jaren als ondernemer is dat ‘hoe het hoort’ niet per se voor mij werkt. Benieuwd wat nog meer niet (of juist wel) voor mij werkt? Druk snel op play.

In deze podcast leer je:

  • Hoe ik overwhelmed raak door tips (en dit probeer te beperken);
  • Om nuchter te kijken naar ‘hoe de dingen horen’;
  • Dat we stagneren of misschien zelfs stoppen;
  • Hoe belangrijk aanpassingsvermogen is in mijn leven;
  • Wat ik ook wel anders wil;
  • Dat het belangrijk is om in kleine stapjes te denken ipv extremen.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:
03:05 Het moet nu wel écht een goed podcast-onderwerp zijn.
04:40 Doe wat goed voelt.
05:40 Waar probeer je dingen moeilijker te maken dan nodig is?
06:20 Als ik het had gedaan zoals het hoort, was ik nooit begonnen.
08:05 Sporten is mijn ding, maar ik doe het (nu) niet.
10:00 De big BUT(T).
12:55 De verbazing alom mijn zogenaamd bourgondische levensstijl.
14:40 Ik zeg niet dat je moet gaan voor gemiddeld.
17:10 Mijn eerste stap: een stok achter de deur.
20:50 De enige goede reden.
22:35 Hier gaan mensen niet blij mee zijn.

Belangrijke inzichten:

‘’Dat betekent niet dat je altijd zo’n recalcitrante puber moet zijn zo van ‘nou alles hoe het hoort, ik ga exact het tegenovergestelde doen’. Soms werken dingen die ‘wel horen’ goed, nou doe ze dan vooral. Maar doe niet dingen ómdat ze horen maar doe dingen omdat ze goed voelen voor je.’’

‘’Ik kan ontiegelijk vloeken en tieren en balen van iets. Natuurlijk heb ik het het liefst op mijn manier, zoals ik het in mijn hoofd had. NATUURLIJK. Dat hebben we allemaal. We zijn allemaal mensen, ook ik. Ook de meest zenne guru die je kent, baalt wel eens als de dingen niet gaan zoals ze willen dat het gaat. Dus heb geen illusies over hoe ik in een lotushouding op de bank zit.’’

‘’Ik kan nog het meest geniale of briljante voedingsschema uitschrijven maar als iemand z’n mindset niet op orde heeft, gaat hij of zij niet bereiken wat diegene wil.’’

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen