Podcast #5: Overvol hoofd en kiezen voor wat je wil

Podcast #5: Overvol hoofd en kiezen voor wat je wil

In deze podcast zit ik een keer niet in de auto, maar gewoon thuis. Vandaag dient deze podcast even als uitlaatklep vanwege een overvol hoofd. Met name over het schrijven van mijn boek. Anders was ik nooit aan slapen toe gekomen – ik zou alleen maar aan het draaien zijn, aan het malen. – Herkenbaar? Luister dan snel podcast nummer vijf.

In deze podcast leer je:

  • Dat ook ik dagen heb die ruk zijn;
  • Hoe ik met die dagen omga;
  • Hoe het eruit ziet als mijn hoofd overstroomt;
  • Dat iedereen twijfels heeft – ik dus ook;
  • Dat het (nog steeds) ontzettend makkelijk is om mee te gaan met de groep;
  • Hoe Felipe en ik beslissingen maken;
  • Om te kijken naar wat je écht nodig hebt.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:
01:25 Hoe ik deal met off-days.
04:10 Spanning door vergelijkingen.
06:05 Waar moet ik beginnen?
09:40 Mijn twijfels omtrent mijn boek: hoe ironisch deze zijn.
11:10 Herkenbare stemmetjes.
12:50 Hoe je leven er anders uit zou kunnen zien.
14:10 Het meenemen ipv overnemen van meningen.
16:20 We kennen de cliché’s maar luisteren er niet naar.
23:30 De noodzaak om mijn hoofd ‘uit’ te zetten.

Belangrijke inzichten:

‘’Me omwentelen in chagrijnigheid. Mezelf omwentelen in mijn twijfels of drukke hoofd. We gaan er bijna helemaal in mee. En we maken het misschien wel erger dan het is door ons zo op te focussen en ook nog zelfmedelijden te krijgen van ‘oh wat rot voor mij dat ik zo’n kutdag heb’. En niet dat je dat nooit eens mag doen. Maar wat brengt het je? Wat brengt het je oprecht?’’

‘’Je mag best weten dat een boek schrijven ook niet over rozen gaat. En je mag best weten dat het leven van een mindsetcoach ook niet altijd tip top perfect is en over unicorns gaat.’’

‘’Dit is hoe we denken in de wereld. Dat dingen zo aannemelijk zijn dat als iedereen het vindt, dat jij het dan ook vindt. En dat hoeft niet. Mijn boek heet nota bene Wat nou als het ook anders kan?’’

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

 

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen