Podcast #4: Huisvrouwen met een bedrijfje & mannen met hersenen

Podcast #4: Huisvrouwen met een bedrijfje & mannen met hersenen

Ben je niet snel op je -figuurlijke- pikkie getrapt? Mooi, dan is deze podcast voor jou.  Want zo uitgesproken als in podcast #4 was ik eerder nog niet, maar ik sta er duizend procent achter. En o ja: natuurlijk zijn er andere gevallen, uitzonderingen en mensen die er bewust voor kiezen om zo te leven, maar daar gaat het in deze podcast nou eenmaal niet over. Luister deze podcast dus in zijn geheel. PS: Don’t say I didn’t warn you.

In deze podcast leer je:

  • Om na te denken over de balans tussen verantwoordelijkheidsgevoel en sekse;
  • En dat die link eigenlijk heel absurd is -naar mijn idee-;
  • Waar ik écht flabbergasted over ben;
  • Hoe verantwoordelijkheden werken in je hoofd;
  • Dat je echt niet alles uit hoeft te leggen.

 Momenten die je absoluut niet mag skippen:
00:50 Vrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel.
02:25 Lekker boeien of het een man of vrouw is.
03:20 Hoe ik zou willen dat het was.
05:10 Een man die thuis zit.
06:25 Het nieuwe vanzelfsprekende.
07:40 Hoe de vrouw toch weer hoofdverantwoordelijke wordt.
09:50 Iemand moet het doen.
10:55 Step up your fucking game.
13:30 Zorg maar dat je zorgzaam genoeg bent – je bent niet achterlijk.

Belangrijke inzichten:

‘’Ik ben gewoon ondernemer. Dat ik toevallig geen piemel heb, voelt voor mij niet anders, ik ben nog steeds gewoon ondernemer. In MIJN optiek dan hé.’’

‘’Naar mijn idee wordt een vrouw echt niet zo pittig en zo fel aangesproken dan wanneer het gaat om de man die thuis blijft voor de kinderen. Of die parttimer wordt.’’

‘’Gadverdamme, wat verschrikkelijk. Die mannen kunnen dus op hun werk wél geniaal zijn, in sport wél geniaal zijn, in weet ik veel wat -en nu scheer ik wel heel veel over één kam en dat weet ik allemaal best- maar dit gebeurt gewoon veel. Ik hoor het overal om me heen, ik zie het overal om me heen. Dit gebeurt.’’

‘’Lieve lieve schat, als je next level wil gaan in je business, dan is het laatste wat je moet doen: accepteren en tolereren dat je in je gezin eigenlijk de leuke huisvrouw met een bedrijfje ernaast bent. Dan houd je jezelf tegen. Dan wordt het nooit wat.’’

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen