Podcast #2: Gelijkgestemden

Yeah De kop is eraf, we zijn aangekomen bij de tweede podcast. En halleluja, in mijn ogen behandelen we in deze podcast écht een heel belangrijk inzicht: namelijk dezelfde breinen bij elkaar ‘steken’. Oftewel op zoek gaan naar gelijkgestemden. Stiekem liet ik dit onderwerp al vallen in de eerste podcast. Het is namelijk een topic dat op heel veel vlakken in je leven terug komt. Iedere keer als ik mijzelf weer omring met gelijkgestemden, krijg ik zo-veel energie. Ik weet zeker dat als jij deze tips & tricks gebruikt, jij dezelfde energie voelt!

In deze podcast leer je:

  • Het belang -beter gezegd: noodzaak- van gelijkgestemden om je heen;
  • Waarom we pas aan de bel trekken als het eigenlijk al te laat is;
  • Dat wij allemaal onbewuste overtuigingen hebben;
  • Dat verder kijken dan je neus lang is absoluut niet mogelijk is zonder anderen;
  • Dat het altijd loont – ook als je er tegenop ziet;
  • Hoe je niet-gelijkgestemden in jouw omgeving kan herkennen.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:
03:40 Het magische van je omringen door gelijkgestemden.
05:15 Dat we meestal te laat om hulp vragen.
06:22 Waarom je NU op zoek moet gaan naar gelijkgestemden.
09:10 Hoe je met gelijkgestemden juist tijd -en energie- wint.
11:30 Durf jij te sparren over belangrijke onderwerpen in het leven?
13:16 Het feit dat ik best wel introvert ben – en de gevolgen daarvan.
15:30 Als het je juist energie kost.
18:00 Het vinden van gelijkgestemden.

Belangrijke inzichten:

‘’Pas als we écht denken aargghh ik kom er echt niet meer uit, dan pas vragen we om hulp. Als je denkt ik zit nu echt vast, ik zit nu echt klem dan pas willen we sparren. Pas als we echt niet meer weten wat we moeten doen, bellen we die vriendin of kijken we naar ‘oké hoe kan ik meer mensen creëren in mijn omgeving waar ik echt waarde uit kan halen’. Mensen die mij voelen, die mij snappen. Maar dat is eigenlijk te laat.’’

‘’Ik was er gewoon zelf nooit opgekomen. We hebben allemaal bepaalde rookgordijnen aan overtuigingen. En die overtuigingen, als je niet doorhebt dat je ze hebt dan kun je ze niet veranderen.’’

‘’Je gaat gebruik maken van twee stel hersens in plaats van één stel hersens. Moet je nagaan als jij twee paar hersens zou hebben. Hoe tering slim je dan zou zijn. Ja dat doe je simpelweg door er met iemand anders over te hebben. We zouden wel gek zijn als we dat niet zouden doen.’’

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen