Podcast #17: Mindset is niet magic (+ over slaaptekort)

Podcast #17: Mindset is niet magic (+ over slaaptekort)

“Gewoon even je mindset veranderen.” Hmm.. en dan zijn al je problemen weg, right? *POEF*.  Slechts een kwestie van mindset én ineens is je leven perfect. Natuurlijk is dat niet hoe het werkt. En toch word ik onwijs vaak met deze gedachtegang geconfronteerd. 

Wie wat waar? Luister snel naar wat voor mij ‘de magie’ (die er dus eigenlijk niet is) van mindset inhoudt.

In deze podcast leer je:

  • Yup, ik heb werkelijk slaaptekort;
  • Dat alles valt en staat met mindset;
  • Er bestaat géén toverwoord;
  • Een sterke mindset creëer je door dagelijks mindsetWERK;
  • Dat er heel veel misvattingen zijn over wat mindset is.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:

04:50 Die gebroken nachten zijn helemaal oké.

09:30 Geen enkel mens kan leven op bijna geen slaap.

10:25 Het begon bij een DM. 

11:30 Hoe je mij op de kast krijgt: gebruik het toverwoord. 

14:02 Cliché’s: gelul over mindset. 

15:50 The key: structureel doen.  

18:45 Doen wat werkt voor JOU, maar doe het niet de hele dag. 

20:40 Mijn conclusie. 

24:05 De beste coaches hebben zelf ook een coach. 

Belangrijke inzichten:

‘’Ik denk dat heel veel mensen het idee krijgen dat wij niet moe zijn. Dat ik niet moe ben. Of dat ik het leuk vind om weinig te slapen. Of dat ik het helemaal niet erg vind. Of dat ik het nou eenmaal beter kan handelen dan een ander. Ja en dat is gewoon niet waar.’’ 

‘’Bij mindset denken mensen op één of andere manier ‘nou ik zeg even tegen mezelf kom op hé, en nou even je mindset positief maken’. Die denken dat er één of andere knop is in je hersenen die je kunt omzetten en POEF: in één keer is je mindset anders. En ineens zijn je problemen verdwenen. En dat is natuurlijk je reinste bullshit.’’ 

‘’Gaat je hoofdpijn weg van een positieve mindset? Nee, ik neem meestal een paracetamol als ik hoofdpijn heb. Verandert je slechte houding van mindset? Ja, dat kan wel. Maar niet als je één keer in de zoveel tijd actief probeert even een positieve houding te hebben ten opzichte van een negatieve gebeurtenis in je leven.’’ 

‘’Net als je tanden poetsen. Dat doe je toch ook iedere dag? Je gaat toch ook niet twee weken lang je tanden poetsen en dan zeggen ‘ja maar ik heb het nu al twee weken gedaan dus nu zouden mijn tanden wel even een paar weken schoon moeten blijven.’ Slaat toch nergens op?’’ 

‘’Als je iets niet structureel doet, dan moet je ook niet structureel resultaat verwachten.’’ 

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

 

PS: Wat doe jij aan dagelijks mindsetWERK, zoals ik in de podcast uitleg? Ik ben benieuwd! Zou je het me willen laten weten in de reacties hieronder? Daar inspireer je ook weer anderen mee. Thanks!

____________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen