Podcast #16: Kwetsbare (tevens beste) podcast over eigenwaarde (& instagram)

Podcast #16: Kwetsbare (tevens beste) podcast over eigenwaarde (& instagram)

Je hoeft nog niet getrouwd te zijn als je de 30 passeert. Rondom die leeftijd hoeft je ook nog geen kind(eren) te hebben. Het is niet nodig om de hele wereld al te hebben gezien en het is al helemaal niet nodig om eigenaar te zijn van je droomhuis of aan het hoofd te staan van een gouden business. Die allernieuwste iPhone hoeft niet in jouw zak te zitten en die fashion items die je ov-er-al ziet hoeven ook niet in jouw bezit te zijn. En toch is het gek. Want onbewust lijken we anno 2019 allemaal zo geprogrammeerd te zijn, dat onze eigenwaarde meten aan datgene wat je wel of niet hebt bereikt/bezit/doet. We stoppen onszelf figuurlijk in een hokje. What the hell? 

In deze podcast neem ik je mee in mijn gedachtegang over waarom je jezelf altijd goed genoeg moet vinden. Ongeacht whatever. En dat is een kwetsbaar onderwerp als je het mij vraagt. Want het boeit me bijvoorbeeld niet hoeveel likes en volgers ik heb, maar aan de andere kant houdt het me juist wél bezig. Hoe dat zit? Luister snel naar deze oprechte podcast.  

In deze podcast leer je:

  • Dat je de honger naar groei niet moet verwarren met ‘niet goed genoeg zijn’;
  • Je bent altijd goed genoeg;
  • Dat jouw basis vaak gecreëerd is op de verhalen die jij of jouw omgeving hebben gecreëerd;
  • Dat ook IK wel eens onzeker ben;
  • Een paar ins and outs van Instagram;
  • Waarom het zo belangrijk is dat mijn posts zichtbaar zijn;
  • Dat dagelijks mindsetwerk nodig is om een sterke kern te creëren; 
  • Waarom een praktisch oogpunt jou mega kan helpen.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:

03:30 Een gouden combinatie: groei én goed genoeg zijn.

06:00 Terug naar de kern. 

07:06 Ergens is er iets mis gegaan. 

09:50 Mijn onzekerheid – of toch niet.

10:45 De vergelijking met anderen.

12:30 Likes op Instagram versus aandacht.

14:10 Een berichtje op Instagram kan mij echt intens gelukkig maken. 

17:05 De mensen die voor booty-pics kwamen. 

18:05 Het probleem met mijn doelgroep. 

21:50 Ben ik niet leuk genoeg? 

23:30 Het heet niet voor niets mindsetWERK.

24:40 Praktische (en kwetsbare) dingen.

32:00 Ik zet mijn trots opzij. 

Belangrijke inzichten:

‘’Waarom kun je als kind wél trots op jezelf zijn? Gewoon omdat je je arm optilt, omdat je een blokje ergens neerlegt of omdat je een flinke drol hebt gedraaid. Waarom is het zo moeilijk als volwassene om nog blij te zijn met onszelf, en humor en lol te hebben in wat we doen als daar niet een vinkje achter staat?’’

‘’Ik heb veel liever tienduizend volgers in plaats van vijftigduizend volgers of misschien maar duizend volgers of misschien maar honderd volgers, als dit allemaal mensen zijn die mijn posts zien en er wat aan hebben. Want waarom zou ik volgers willen hebben op Instagram die mijn posts helemaal niet zien? En die vervolgens daar ook niks uit kunnen halen?’’ 

‘’Zo werkt het ook met fitness en met voeding. Je kunt niet zeggen: ‘ik ga drie maanden super gezond eten, super weinig eten, ik val af en ben super in shape omdat ik daarna dan weer een jaar alleen maar fastfood- en slecht kan eten. En verwachten dat mijn lichaam hetzelfde blijft.’ Dat is toch onzin? Dat werkt toch niet zo? Dus dat werkt ook niet zo met je mindset.’’ 

‘’Ik ben niet mijn likes. Ik ben niet social media. Ik ben ik. En ik ben waardevol. Punt.’’ 

‘’Ik stel me liever kwetsbaar op, ik vertel liever het hoe en wat en ik vraag gewoon om wat ik wil en nodig heb om mijn missie te kunnen volbrengen en om mijn boodschap te kunnen overbrengen. Om te doen wat ik wil doen waarbij ik denk dat het een win-winsituatie is, want ik word er happy van maar ik denk ook dat andere mensen happy worden als ze meer van mijn posts zien. Want anders volg je mij toch niet?’’ 

‘’Kijk gewoon naar de praktische zaken. Kijk gewoon naar ‘hee hoe zou ik dit kunnen fixen of oplossen. Wat zijn praktische dingen die ik zou kunnen doen om dit anders te maken.’ En het niet op jezelf te betrekken, want het doet niks voor je. Behalve jezelf een rotgevoel te geven en de situatie waarschijnlijk alleen maar slechter maken.’’ 

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

______________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen