Podcast #14: Geld verdienen of mensen helpen?

Podcast #14: Geld verdienen of mensen helpen?

Op Instagram stelde ik een tijdje geleden de vraag ‘over welk onderwerp zou je een podcast willen horen?’. Ik ontving ontelbare reacties, wat mega tof was. Uiteraard kan maar één de eerste zijn. Ik heb gekozen voor een onderwerp waar voornamelijk ondernemers wat aan hebben: hoe kun je in een bedrijf een goede balans vinden tussen van betekenis zijn voor andere mensen maar ook geld verdienen? 

Deze interessante vraag hield mij jaren geleden bezig. Inmiddels heb ik -voor mij- de juiste balans gevonden. Sterker nog: ik weet dat de twee aspecten niet zonder elkaar kunnen. Hoe? Dat bespreek ik uitgebreid in deze podcast. Luister snel 🙂 

In deze podcast leer je:

  • Dat het twee verschillende- maar ook dezelfde dingen zijn (say what Janne);
  • Dat inspiratie nog niet gegarandeerd staat voor het actie;
  • Je kan geld verdienen door het uit te geven;
  • Dat je als ondernemer mensen niet helpt door alles gratis te doen;
  • Je kunt niet voor anderen zorgen als je niet voor jezelf zorgt;
  • Dat geld er sowieso ís;
  • Je moet jezelf het waard vinden om geld te incasseren (letterlijk);
  • Om geen negatieve associatie te hebben met sales; 
  • Dat geld de enige levende ader van een onderneming is. 

Momenten die je absoluut niet mag skippen:

02:55 Ze zijn compleet hetzelfde. 

03:40 Een stok achter de deur: financiële investeringen.

05:32 De waarde van gratis content.

07:20 Wat je doet na een inspiratie boost. 

08:55 Het liefst geven we allemaal zo min mogelijk geld uit. 

10:00 Zelfs twintig euro kan al een bepaalde commitment geven.

11:20 Wanneer je bang bent om geld te vragen. 

14:41 Je glas kan pas overstromen wanneer je eigen glas gevuld is.

16:50 Geld is iets moois. 

19:30 Moneymindset en overtuigingen: sales en imposter syndrome. 

22:02 Iemand moet commitment écht voelen. 

24:15 Is dit een ‘hell yes’? 

28:20 Het verschil is eigenlijk hetzelfde. 

Belangrijke inzichten:

‘’Inspiratie is iets moois. Maar heb je er op lange termijn een commitment bij gevoeld van ‘hee, ik moet dit in de praktijk gaan uitvoeren’? Uh, vaak niet. Meestal blijft het bij ‘oeh dat is inspirerend. Dit voelt goed. Ja cool.’ En soms pas je een paar kleine dingen toe maar meestal blijft het bij je erdoor te laten inspireren.’’

‘’Inmiddels ben ik een pro in heel erg graag duizenden of tienduizenden euro’s uit willen geven, omdat ik het gezien wat het voor me heeft gedaan: het heeft me laten groeien, groeien, groeien. Waardoor ik meer, meer, meer geld kon verdienen.’’ 

‘’Je ontneemt mensen daadwerkelijk resultaat. Wanneer jij alles gratis wil aanbieden, wanneer jij alles zo goedkoop mogelijk wil maken, dan ben jij eigenlijk degene die het bij mensen in de hand werkt dat mensen het gaan afraffelen en minder moeite voor gaan doen.’’ 

‘’Heel veel mensen hebben een negatieve associatie met geld. Ik heb een méga positieve associatie met geld: geld is niet vies, met geld kun je fantastische dingen doen. Ik kan met geld vrijheid creëren om veel meer bij mijn gezin aanwezig te zijn. Ik kan andere mensen oprecht helpen. Niet alleen mensen die mij betalen maar mensen in wie ik investeer door ze te helpen.’’ 

‘’Zolang jij gelooft dat geld het tegenovergestelde is van mensen helpen of geld vragen het tegenovergestelde is van mensen helpen, dan wordt het heel lastig. Je zult moeten gaan zien dat het bij elkaar hoort.’’ 

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

    
______________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen