Podcast #12: Bewust en intentioneel

Het was waarschijnlijk iemand die het nog het meest van iedereen in de zaal nodig had. Sterker nog: ik snap waarom de onzekere man deed wat ie deed. Want jaren geleden ging dezelfde gedachten regelmatig door mijn hoofd als ik weer eens zo’n awkward opdracht moest uitvoeren tijdens een presentatie. Ik had er een bloedhekel aan. Ook ik had al die keren de neiging om weg te lopen. Maar ik deed het niet.

En die man? Die koos er wél voor om hoofdschuddend weg te lopen. Tijdens mijn presentatie. Tijdens de presentatie van een vrouw die ooit in zijn schoenen stond. Die hem juist kan begrijpen.

Wat deze situatie met mij heeft gedaan, hoor je in deze podcast.

In deze podcast leer je:

  • Waarom ik blij ben dat ik achteraf bepaalde informatie kreeg;
  • Hoe je gedachten jouw fysieke gesteldheid beïnvloeden;
  • Dat er ontiegelijk veel gedachten per dag door jouw hoofd omgaan;
  • Dat je bewust bepaalde gedachten omhoog kan laten komen;
  • Hoe belangrijk het is om intentioneel en bewust met je gedachten om te gaan. 

Momenten die je absoluut niet mag skippen:

00:40 Het heeft iets met me gedaan.

01:30 De oefening tijdens mijn talk.

04:40 Pavlov reactie, maar dan bij mensen.

07:00 Je moet iets voor je zien om het te kunnen creëren.

07:50 Iemand in de ogen aankijken.

09:15 Duizenden gedachten per dag.

11:00 Het is ruk, maar ik vind het super tof. 

12:30 Je moet het zelf ervaren.

14:00 Als ik het tijdens de presentatie had geweten.

16:20 Bewust en intentioneel. 

Belangrijke inzichten:

‘’ Los van dat ik er oprecht om moest lachen, heeft het me oprecht doen laten nadenken hoe blij ik ben dat ik dat pas achteraf te horen kreeg van iemand. Want misschien waren mijn gedachten wel heel anders geweest als ik het tijdens de talk had zien gebeuren.’’ 

‘’Als je veertig- tot zestigduizend gedachten per dag hebt.. zou je dan niet zorgen dat je die gedachten in je voordeel laat werken en dat je ze positief in zet? Dat je positieve verwachtingen kunt gaan scheppen zodat je ook fysiek daarnaar kunt gaan handelen?’’

‘’Maar als ik het tijdens mijn presentatie had gezien, hoe belangrijk was het dan wel niet geweest dat ik zelf héél erg goed in staat was om mijn gedachten bewust de goede richting op te sturen? Om tijdens die presentatie te kunnen zien dat er iemand weg loopt en dan nóg tegen mezelf te kunnen zeggen ‘Janne, dit heeft niks met jou te maken. Janne, je doet het hartstikke goed.’ Zo belangrijk zijn je gedachten.’’ 

____________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen