Podcast #11: Durven kiezen in je energie

Ik heb al tijden geen stap gezet in de sportschool. Een netflix abonnement heb ik nog nooit gehad. ‘Leuke dingen’ moet ik plannen -en ik vertel je eerlijk, dat gebeurt niet heel vaak-. Dit maakt mij geen ongelukkig mens, integendeel: ik ben juist heel happy met al deze KEUZES. Daar draait deze podcast om: leren kiezen, in je kracht te staan en daarin écht voor jezelf te gaan. Oftewel: de zoektocht naar de juiste verdeling van jouw energie.

Een kleine spoiler: Je hoeft niet ALLES te doen. Dat mag.

In deze podcast leer je:

  • Hoe ik omga met slaapgebrek;
  • Dat je altijd een keus hebt, doe je iets wel of niet?; 
  • Om te kiezen voor consumeren of te produceren? 
  • Dat je verlies kent als je alle ballen hoog probeert te houden;
  • Het belang van oprechte aandacht;
  • Hoe en waarom ik keuzes in het afgelopen jaar heb gemaakt. 
  • Om te focussen op wat je wél hebt/kan/doet ipv op wat je niet hebt/kan/doet. 

Momenten die je absoluut niet mag skippen:

04:10 Weinig slaap en toch functioneren: hoe doe je dat nou toch? 

06:25 Selectief -misschien zelfs strenge- keuzes maken.

08:40 Dan ben ik maar wat minder sociaal (of zelfs arrogant) – whatever.

09:25 Waar ik het continu mis zie gaan bij iedereen.

10:30 Mijn keus van het afgelopen jaar.

12:15 Felipe en ik staan altijd op één.

14:25 Second place: mijn bedrijf. 

17:40 Dit is hoe ik de dingen doe.  

18:25 Duizend dingen die ik momenteel niet doen – en dat is oké. 

21:20 Mijn win-win situatie. 

23:30 Ik weiger de gevoelens van het zogenaamde tekort schieten. 

Belangrijke inzichten:

‘’Ook ik ben kapot moe op verschillende momenten. En ook ik heb mijn momentje nodig om even bij te slapen of mijn rust op een andere manier te pakken. En dat doe ik dan ook. Dat kan niet altijd, inderdaad dan zit er ook een bepaalde mindset achter. Ik geloof echt wel heel erg in ‘alles is mindset’, dus ook functioneren op weinig slaap. Maar niet alleen maar, niemand kan alleen maar op mindset functioneren. Je hebt ook gewoon slaap nodig. Het is gewoon een levensbehoefte.’’ 

‘’De meeste mensen willen alles tegelijk nog steeds kunnen doen. En maken geen echte keuzes. Ze gaan niet voor één volop en het ander niet maar ze willen alles een beetje doen. Of ze willen alles perfect doen waardoor ze alles een beetje gaan doen. Waardoor ze teleurgesteld in zichzelf raken, waardoor ze nóg harder gaan proberen en waardoor ze uiteindelijk burn-out raken of ziek worden.’’ 

‘’Dit is het ondernemerschap. Ik adem het. Dit is wie ik ben, waar ik mee bezig wil zijn. Andere mensen willen netflixen. Wij soms ook. Maar over het algemeen wil ik dit doen.’’ 

‘’Sta je liever altijd voor iedereen klaar of ben je er het liefst gewoon- in het eerste jaar zeker-  vooral voor je eigen gezin? Is dat niet veel belangrijker dan er overal een beetje voor willen zijn?’’  

‘’Soms probeer je er toch teveel te zijn voor bepaalde dingen of mensen. En soms backfired dat. En soms sta je op strepen en ben je er niet altijd voor elk wissewasje en dat backfired ook. Dat bestaat ook. En dat is oké. Daar moet je ook begrip voor hebben. Niet iedereen kan jou begrijpen, want jouw perspectief is jouw leefwereld en dat is niet die van een ander. Dus respecteer elkaar in dat je het ander voelt, het oprecht anders ziet. Dat is ook oké. Dan nog kan je heel veel van iemand houden en iemand heel dankbaar zijn. Agree to disagree.’’ 

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

______________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen