Podcast #1: Gas geven als het super gaat

First things first: welcome to my podcast! In deze allereerste podcast vertel ik je alles over een nieuw, onwijs waardevol inzicht. Je hoort hoe ik met beide benen op de grond werd gezet en hoe ik mijn ogen opende.. En o ja, verder vertel ik je nog over mijn eerste struggles bij het opnemen van een podcast.

In deze podcast leer je:

  • Hoe belangrijk het is om gelijkgestemden om je heen te hebben;
  • Dat het eigenlijk heel weird is dat wij geneigd zijn om gas terug te nemen als dingen goed gaan;
  • Wanneer je écht gas bij moet geven of moet onderhouden;
  • Dat er een verschil is tussen hard werken en slim werken;
  • Dat je gelukkig moet zijn met wat je al wél hebt bereikt.

Momenten die je absoluut niet mag skippen:
01:43 Het is oké om te balen.
08:50 Durf eens brutaal eerlijk en kritisch te kijken naar je omgeving.
10:40 Laat je niet afremmen doordat andere mensen klein en niet groots durven te denken.
11:30 Wat er gebeurt als je gas terug neemt als het goed gaat.
13:30 Hoe ook IK businesswise geneigd ben om gas terug te nemen.
15:30 Het gaat lekker, dus betekent het dat je NOG meer mensen kunt helpen.
16:30 Over de balans tussen écht gas bijgeven en onderhouden.
18:20 Open je ogen: besef.
20:00 Wees dankbaar voor wat je al wel hebt.

Belangrijke inzichten:

“Omgeving is belangrijker dan wilskracht, je kunt nog zo graag dingen willen maar wanneer je omgeving je remt en het tegenovergestelde doet van wat jij wil bereiken.. dan is het zo verdomde veel zwaarder. Het niet onmogelijk maar je maakt het zoveel moeilijker voor jezelf.”

“Stel je wilde die tien kilo afvallen en je hebt dat bereikt. Holy shit, vet goed. Gefeliciteerd. Ja en dan? Dan zijn mensen geneigd om weer gas terug te nemen en om te zeggen ‘nou, nu hoef ik niet meer te sporten.’ Dat zeggen ze niet letterlijk want ze weten dondersgoed dat het wel nodig is. Maar het is gewoon verleidelijk om teveel gas terug te nemen waardoor je uiteindelijk terug valt in je oude patronen. Waardoor je uiteindelijk misschien wel terug bij af kunt komen. En dat zou super zonde zijn.”

“Wanneer je niet op dit moment tevreden en gelukkig kunt zijn met wat je hebt, dan ga je het ook niet zijn als je het hebt bereikt.”

Klik op een van de onderstaande logo’s om mijn podcast te beluisteren op iTunes of Spotify of beluister hem meteen hier!

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________

Janne Schuijn is Mindset Mentor en neemt je mee in haar denkwijze over van alles en nog wat: van keiharde business tot heel persoonlijk. Ook vertelt Janne over het schrijven van haar boek, hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat en komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod. Daarnaast is Janne heel open en eerlijk over -kleine- Caiden en het momlife. Janne is niet bang om te zeggen wat op haar hart ligt, so be aware 😉

Reactie plaatsen