PEAK WEEK!

Iets meer dan een week geleden schreef ik nog dat ik he-le-maal OP was. En die 9 of 10 dagen geleden, voelen inmiddels alweer als maaaanden terug. De dagen zijn nu mega kort en mega lang tegelijk, eigenlijk. Kort omdat ze allemaal op elkaar lijken (werken – eten – trainen – slapen – oja en soms shooten) en lang omdat dagen waarop je honger hebt en moe bent altijd voor je gevoel onwijs traag gaan.

Maar we zijn er, het is zo ver: het is PEAK WEEK!!!!!!!!

En wat is die peak week dan, Janne?

Nou, los van het feit dat het uiteraard DE week is van mijn wedstrijd (a.s. zaterdag is het zo ver, whaaaaa) is het ook de week waarin je nog weer net even anders gaat eten en trainen, om echt tot het naadje te gaan. Want uiteindelijk wil je dat je spieren ‘vol’ zijn en je vet- & vochtgehalte zo laag mogelijk. Vandaag, morgen en woensdag zijn dus kl*te dagen, omdat je nog net zo hard blijft trainen, maar wel weer omlaag gaat in je calorieën (is dat nog mogelijk dan? Ha! Jep). En die calorieën die omlaag gaan zijn voornamelijk koolhydraten, oftewel, de komende 3 dagen eet ik bijna alleen maar vetten en eiwitten. Aan de andere kant ook wel weer leuk hoor, want waar ik mijn rijstwafels en zoete aardappel, kersen en optimel kwark VRESELIJK ga missen (dat waren m’n enige vriendjes nog die me ietwat energie gaven) mag ik nu ineens wel weer bijvoorbeeld zalm, hele eieren of noten eten, en die heb ik al weken moeten missen! 🙂 Dus elk nadeel heb z’n voordeel, zeg maar. En ach, wat zijn 3 dagen, toch?

peak week eieren

Ommnomnomnom…

Woensdag kan ik ook als het goed is mijn bikini ophalen in Den Haag, ZO exciting! En NEE, deze laat ik écht niet zien tot aan het weekend! (denk ik, hihi)

M’n nagels heb ik gisteren al laten doen (het is wel weer even wennen om te typen met lange acrylnagels hoor, en het trainen zal helemaal vreemd worden – ik moet ook nog zorgen dat ik ze niet afbreek :’) en de sieraden moet ik ook deze week nog kopen (jahaa, beetje last minute, zo ben ik).

peak week

Hier plaats ik nog even super random een foto uit 1 v/d shoots waarop het lijkt alsof ik mega blij ben en mega veel energie heb. #epicgevalvanschijnbedriegt

Donderdag: hemel & hel op aarde tegelijk

En dan komt ie… De dag waar ik vreselijk naar uit kijk én vreselijk tegenop zie. Op donderdag moet ik namelijk een ‘depletie’ training doen en dat betekent een extra lange training met mega veel oefeningen, setjes en herhalingen op bijna een lege maag, (enkel wat eiwitten) en de hoofdoefeningen zijn squats, deadlifts, shoulder presses, het echte zware werk dus. Dat wordt afzien, huileeeen.

En dan… dannnnnn: mag ik 2000 calorieën eten die overige dag. 2000!!!! Dat is voor mij nu ZO veel, whiehioeeeei 🙂 Feest. Haha. En ja ook carbsssssss, sterker nog, bijna alleen maar koolhydraten en eiwitten. Whoehoe.

Het wordt dus een bijzondere dag en ik weet niet of ik je nou moet adviseren om die dag ver uit m’n buurt te blijven of juist even de Janne mét energie (als die koolhydraten me dat tenminste gaan geven en ik niet juist helemaal suikercoma’ish op de bank lig) moet komen bekijken. We gaan het vanzelf merken.

Hier lag ik nog zo lekker.. maar ik had gezegd dat ik om 7.00 AM in de gym zou zijn, gets!

Hier lag ik nog zo lekker.. maar ik had gezegd dat ik om 7.00 AM in de gym zou zijn, gets!

Vrijdag doe ik vervolgens geen ene moer, want ik mag niet trainen en ik eet weer zo laag als vandaag en vervolgens mag ik ’s avonds niet meer drinken. En we hebben het hier niet over wijn he, want dat mocht ik al maanden niet meer (belachelijk!), maar over water of welk vocht dan ook (nu geen vieze grapjes gaan maken hoor). En dat vind ik best eng, want dit lijkt me eigenlijk nog VEEL moeilijker dan niet eten. Drinken is toch veel meer van levensbelang dan eten (althans je kunt langer zonder voedsel dan zonder vocht, laat ik het zo zeggen). Bovendien is het zo’n automatisme, helemaal tegenwoordig nu ik liters weg zuip om de trek te dempen. Maar goed. A girl’s gotta do what a girl’s gotta do.

En zaterdag is het zo ver…. Dan zit ik belachelijk vroeg in de auto omdat ik om 8 uur in Veldhoven moet zijn (2 uur rijden ofzo?)  en zal mijn aaaawwweeeesoooommmmeeeee weekend beginnen.

Bring it on, peakweek!

Als alles volgens plan verloopt en ik later deze week nog functioneer, schrijf ik dan nog even verder. Wish me luck!

Ninja moeder
Door

Ninja moeder

op 07 Dec 2015

Go go go Janneke! You can do this! Verstand op nul en gaan. EN vergeet niet te genieten zaterdag!!!

wil
Door

wil

op 07 Dec 2015

heel heel heel veel succes en houd ons op de hoogte ;)

Desiree
Door

Desiree

op 07 Dec 2015

Go go go! De laatste loodjes wegen t zwaarst! Maar het eind is nabij. Dat drinken moet je je geen zorgen om maken, m'n vriend heeft in Oktober mee gedaan bij de Enercup die had geen last dat die niet mocht drinken. En was blij dat het er op zat haha.Ik wens je een heel fijn weekend en dat je geniet. Je mag trots zijn op je zelf! Succes!

Astrid
Door

Astrid

op 07 Dec 2015

Waanzinnig dat je het al zo lang hebt volgehouden. Succes nog even en zet 'm op zaterdag!

Sanne
Door

Sanne

op 08 Dec 2015

Zo mega veel respect! De afgelopen tijd heb je me zo enorm geinspireerd met de transformatie die jij bent doorgegaan! Nog maar een paar dagen en dan sta je gewoon f freaking hard te shinen op dat podium, twee dagen genieten! Ik ben er beide dagen te vinden, lijkt me leuk om je te ontmoeten!☺️

Barbara
Door

Barbara

op 08 Dec 2015

Janne, je ziet er vreselijk goed uit! Heel veel respect voor je. Nog even volhouden en shinen op het podium :D xxx

Marvin
Door

Marvin

op 08 Dec 2015

Succes! Vooral het niet mogen drinken lijkt me erg lastig... inderdaad gewoon automatisme om een flesje water leeg te drinken. Maar goed, je weet waar je het voor doet allemaal :)

Carli
Door

Carli

op 08 Dec 2015

Wauw Janne. Enorm veel respect voor jou en je doorzettingsvermogen! Je ziet er echt ontzettend goed uit. De allerlaatste loodjes en dan zaterdag knallen!Ik wens je alvast heel veel succes en niet vergeten: geniet volop!! Je hebt er hard genoeg voor gewerkt. Liefs, Carli

Reactie plaatsen