Niks mis met maandag - wel met jou.

Maandagen… Och och och, we kunnen er een boek over volschrijven. Op maandag is het algemeen geaccepteerd om er belabberd uit te zien, je belabberd te gedragen en als klap op de vuurpijl: je belabberd te voelen.

Maandag motivatie

Nu ben ik echt niet zo schijnheilig dat ik zeg “ik spring ’s morgens altijd uit bed met een lach op mijn gezicht (alsof ik net uit de Prodent reclame kom rollen) en ga fluitend aan het werk”.

Neuh, ik heb ook wel eens de neiging om te blijven liggen, de wekker twintig keer te snoozen totdat hij helemaal niet meer afgaat en ik me verslaap, vervolgens chagrijnig uit bed te komen en eerst mijn hoofd onder te dompelen in een kan koffie – voordat er überhaupt een “goedemorgen” vanaf kan.

Sterker nog: vanmorgen was zo’n ochtend. Maar bij mij ligt dat dan gewoon aan een gevalletje ‘te laat naar bed’. Of op welke manier dan ook, geen goede nachtrust. En dan is mijn ochtend niet zo fris en fruitig.

Maar… Het ligt gelukkig niet aan “bah, het is weer maandag” of zelfs “ik HAAT maandagen”. Want als je maandagen haat, dan haat je dus eigenlijk je werk. En je leven. Althans, het overgrote deel van je leven. Je doet dan écht iets verkeerd hoor, in mijn ogen..

Vanmorgen plaatste ik een foto op mijn Instagram met daaronder:

Goooooodmorning ? ik ben DOL op maandagen en dat zou JIJ ook moeten zijn! Het is toch te zonde voor woorden als je alleen maar voor de weekenden leeft? Dan ben je zeg maar van de 30 of 31 dagen in de maand, maar 8 dagen happy….. ?! I hate to break it to ya, but if that’s the case: you’re doing it wrong…. Live life to its fullest: workout, eat, love, live your dreams… Happy monday! ??

En yep, i agree: als ik net uit bed kom en niet zo goed geslapen heb, dan denk ik bij dit soort teksten “kots” en “kill me now“. Dan heb ik een schurfthekel aan álles wat vrolijk en positief doet. Ja, ook van die schattige poezenfilmpjes. Rot op! Gelukkig was het al iets later op de ochtend. En had ik koffie gehad. En gedoucht. En kon ik er weer tegenaan.

Ik vind dan dus ook wel dat ik een punt heb (iemand moet het toch met me eens zijn?): 8 dagen van de 30 of 31 blij en happy zijn, is écht te weinig.

Dat is op jaarbasis zo ongeveer 95 dagen blij, 270 dagen NIET blij.

Is DAT hoe jij je leven wil leiden? Brrrr, ik krijg er al kippenvel van als ik er aan denk.

Je houdt jezelf bovendien enorm tegen. Je stelt je er zo op in, dat je op zondag al denkt “He gatverdamme, morgen is het weer maandag en is het weekend weer voorbij. Dan moet ik weer aan het werk en weer 5 dagen wachten tot ik weer weekend heb”. Dat is toch het toppunt van jezelf in de put praten?

Ik zeg op zondag “He, wat was dit een heerlijk weekend en YES, het is morgen weer maandag. Dan kan ik weer verder werken aan mijn dromen, doelen, lichaam en geest én ben ik weer zo bevoorrecht om een dag langer in goede gezondheid te mogen leven”.

Oke, dat misschien ook weer niet, maar mijn punt is nu wél duidelijk.

maandag motivatie

Wees eens lekker positief! En als je dat echt niet kan omdat je je baan/studie/leven niet leuk vindt… dan doe je dus echt iets verkeerd. Je zou namelijk de dingen moeten doen die je interessant, gaaf of de moeite waard vindt. En nee, het is niet ‘makkelijk praten voor mij’. Ik heb ook bepaalde keuzes moeten maken die pittig waren, maar waarvan ik uiteindelijk wél wist dat ik er gelukkiger van zou worden. Zoals o.a. stoppen met solliciteren naar baantjes die ik helemaal niet wilde, en een bedrijf starten waar 0,0% zekerheid in zat. Doodeng.

Mij zul je nooit horen zeggen dat het makkelijk is. Ik zeg alleen: het is de moeite waard. Net als aan je lichaam werken, het is niet makkelijk, maar honderdduizend procent de moeite waard.

Het gaat allemaal om HOE je tegen jezelf praat. Denk je daar wel eens over na? De enige met wie jij zoveel praat in de wereld in je hele leven: dat ben jijzelf. Je praat continue tegen jezelf, in je hoofd, in je hart, in je gehele ‘zijn’. Dat beïnvloedt dan ook bijna 99% van de tijd hoe je je voelt, hoe je je gedraagt en eigenlijk: hoe je leven is.

Weg met de “Zucht… het is weer maandag” mentaliteit.

Happy monday!♥

– Hoe ga jij met maandagen om? 

Reactie plaatsen