"Niet goed genoeg?" Zo overwin je perfectionisme en faalangst

Misschien herken je het wel. Je doet enorm je best om alle ballen hoog te houden, een goede partner/moeder/vriendin/werknemer te zijn, maar je voelt je juist continu niet goed genoeg en leeft in de waan van de dag.

“Niet goed genoeg?”

Je bent de regie over je leven (een beetje?) kwijt en hebt het gevoel dat je veel te veel luistert naar wat andere mensen vinden, willen en van je verwachten.  Je wordt teveel geraakt door de woorden en mening van anderen en ook negatieve situaties gaan je niet in de koude kleren zitten.

Je bent met je doelen bezig maar je hebt het gevoel dat je steeds faalt… en praat jezelf daardoor nog meer naar beneden. Je wéét dat het tijd is om iets te doen, om te voorkomen dat dit probleem nog groter wordt en nog meer negatieve invloed heeft op je leven.

Hoe je kunt dealen met angst, overwhelm en stress

Dit is de eerste video in een serie van van vier waarin ik je laat zien hoe je kunt dealen met dat gevoel van angst, stress en een overweldigd gevoel. Hoe je de regie over je eigen leven terúg neemt en een relaxter, leuker leven kunt leiden.

Mijn naam is Janne Schuijn  en ik heb al duizenden mensen mogen helpen met mijn schrijfsels, programma’s en coaching. Ik help mensen bij het creëren van wie ze WILLEN zijn en het ontwikkelen van een krachtige mindset om een leven te leiden dat trouw is aan zichzelf. Ik vertel hierover op mijn Instagram account waar al meer dan 57.000 mensen me volgen, maar ook op mijn blog, in mijn podcast en bijvoorbeeld in de Viva & Kek Mama. Oh ja, EN in mijn eerste boek “Wat nou als het ook anders kan?” die in de Bestseller top60 lijst stond!

Ik wil je wakker schudden

In mijn eigen leven is er eigenlijk altijd al veel gebeurd. Zo zat ik (te) lang in een destructieve relatie en na die tijd overleed mijn moeder. Ook kreeg ik een kindje met een hersenaandoening. Alles wat ik hierover ga zeggen in dit korte stukje tekst, is eigenlijk veel te weinig.. maar het komt hier op neer: Het leven is nou eenmaal geen rozengeur en maneschijn. Mijn moeders overlijden heeft echter wel mijn ogen doen openen en dat maakt dat ik iedereen die momenteel NIET alles uit het leven haalt door elkaar wil schudden: het leven is géén generale repetitie. Het begint niet ‘straks’ pas. Het is NU.  En je hebt maar 1 kans.

Dus ik val. En ik sta weer op. Ik blijf me ontwikkelen en blijf de uitdagingen van het leven aanpakken: bewuster, met meer intentie en een stukje zelfcompassie én kick in the ass. Er zijn een paar simpele -maar fundamentele- dingen die ik anders doe dan de meeste mensen, en dit wil ik ook met JOU delen.

Voel je positiever, minder gehaast en krachtiger

Als jij deze simpele maar oh zo belangrijke dingen gaat toepassen in jouw leven, dan weet ik zeker dat ook jij je binnen een paar dagen al positiever, minder gehaast en krachtiger gaat voelen.

Een mooi voorbeeld is Elize Burger. Elize had continu het gevoel aan het OVERLEVEN te zijn en koos voor alles en iedereen, behalve zichzelf. Nu herinnert ze zichzelf er dagelijks aan dat ze goed genoeg is, het waard is en ze gelooft zichzelf ook nog!

Ze laat zich minder beïnvloeden door de mening van anderen en let er goed op dat ze voor zichzelf zorgt. JUIST omdat ze ook zo graag goed voor anderen wil zorgen.

Dit hoeft niet veel tijd te kosten

En ik weet wat je nu denkt: “Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor”. JUIST als je het gevoel hebt te overstromen en gestrest te zijn, gaat dit je enorm helpen. Hoe drukker je je voelt, hoe meer behoefte je hebt aan een manier om je mindset een boost te geven om je kalm en fijn te voelen in plaats van als een kip zonder kop rond te rennen. Bovendien… dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Het nummer één ding…

Bekijk om te beginnen de video hierboven – dat is maar 10 minuutjes van je tijd. Daarin vertel ik je het nummer één ding dat je MOET doen als je de regie over je leven wilt terug nemen. En de regie… kan je leven veranderen.

Tot snel,
Janne Schuijn

Mindsetcoach, ondernemer, moeder & auteur “Wat nou als het ook anders kan?”

PS 1: Wat is het eerste wat jij doet in de ochtend? Je telefoon pakken, of iets anders? Laat hieronder je reactie achter, dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!

PS 2: Binnenkort ontvang je de tweede essentiële stap om weer de regie over je leven terug te nemen en af te rekenen met perfectionisme en faalangst. Houd je mailbox in de gaten :-). Sta je nog niet op mijn mailinglijst? Meld je dan hier aan.

PS 3: Ben je er klaar voor om de regie over je leven te nemen? Kijk dan eens naar de Mindshift Methode. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn 🙂