Lunchen zonder brood lastig?
Lieve Ladies,
Vandaag weer een receptje!
Dit was mijn lunch en ik vond dat ik jullie dit niet kon onthouden: een super makkelijke (echt) en lekkere omelet, bomvol eiwitten en gezonde omega 3 vetten. Véél voedzamer dus dan je boterham met jam.
Ik heb dit recept bij elkaar gesprokkeld op internet, het was te vinden op meerdere websites dus aan wie ik de credits moet geven voor het bedenken van dit recept weet ik niet zeker… 😉
Wat zit er in?
Voor de omelet:
– 2 eieren (liefst biologisch)
– scheutje water
– groene kruiden zoals peterselie, koriander en bieslook (wat je maar in huis hebt)
– kurkuma (geeft een mooi kleurtje + uber uber uber gezond: antikanker)
– peper & (Himalaya-)zout
– 1 tl kokosolie
Voor de vulling:
– 1/2 appeltje
– 1/2 avocado
– 2 flinke eetlepels hüttenkäse of (lowfat) cottagecheese (+/- 70 gram)
That’s it!
Allereerst kluts je 2 eieren in een kommetje, doe er een klein beetje water bij zodat het iets dunner wordt. Voeg de groene kruiden naar keuze toe + een flinke dot kurkuma en wat peper. Zout alleen naar smaak, ik gebruikte minder dan een snufje (kan ook weggelaten worden).
Zet intussen een pan op het vuur met een theelepeltje kokosvet/olie en laat dit goed warm worden!
Wanneer de pan heet is kan het omelet-mengsel de pan in, probeer het ook zo ver mogelijk naar de randjes te krijgen zodat je een iets grotere omelet krijgt dan normaal (is straks makkelijker op te rollen).
Zet het vuur zachter, middelhoog, en spoel het kommetje goed om of pak een schone uit de kast en doe hier de cottagecheese of Hüttenkäse in. Snijd de halve appel en avocado beide in kleine stukjes en gooi dit bij de Hüttenkäse, meng goed door elkaar.
Let in de tussentijd goed op je omelet en draai ‘m pas om wanneer de bovenkant net droog is!
Wanneer deze gaar is leg je de omelet op een bord. Leg een deel van de vulling erop, zodat je de omelet nog wel kan dichtrollen.
Wanneer je de omelet goed dicht hebt gerold kun je hem schuin doormidden snijden waardoor ‘ie er nog wat leuker uitziet. Leg het overgebleven mengsel ernaast en tataaaa. Een lekkere, makkelijke lunch binnen 10 minuten op tafel.
Of laten afkoelen & in een bakje meenemen naar je werk of naar school!
x