Low carb eiwit pannenkoeken maken

[su_dropcap style=”light”]Dol[/su_dropcap]

ben ik op mijn havermout-banaan-pannenkoekjes, maar.. er zitten wel koolhydraten in, dat zeker. Niet dat ik iets tegen koolhydraten heb: echter kun je ze niet altijd & op elk moment goed gebruiken.

Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een alternatief! Pannenkoeken die een bron zijn van eiwitten, maar niet al te droog zijn (want dat krijg je al snel zonder carbs en/of vetten)!

What’s in it?

(voor +/- 2 tot 3 stuks)
  • 1 scoop eiwitpoeder (ong. 30 gram) smaak naar keuze; ik had vanille
  • 75 g magere kwark
  • 1 ei
  • scheutje amandelmelk
  • snufje (Himalaya-)zout
  • snuf kaneel
  • 2 a 3 gram bakpoeder (niet teveel, wordt bitter)

How To?

Verhit een pan op hoog vuur, voeg een beetje kokosolie toe of spray in met PAM.
Meng alle ingrediënten (bij mij voldeed een lepel!) en zet het vuur wat lager.
Giet rustig een beetje beslag in de pan, draai de pan rond zodat het beslag zich goed verdeeld over de bodem. Maak de pannenkoek niet te dik!

Even geduld en na een aantal minuten omdraaien: let goed op dat de bovenkant niet meer echt nat is. Laat deze kant ook even een paar minuten bakken. Et… voila! (herhaal dit totdat je beslag op is)

 

Super simpel, super snel. Ik at de mijne redelijk plain: alleen opgerold met wat soja yoghurt van binnen.

Uiteraard kun jij ‘m desgewenst toppen met whatever you like: fruit, kwark, chocola, honing, kokosschaafsel etc.

Je zou hier ook een hele batch van kunnen maken: verdubbel of verdriedubbel de ingrediënten en vries bijv. een deel in! Ideaal voor op de drukke dagen (ontdooit heel snel) en goed mee te nemen naar je werk of on the road.

Enjoy!

x

Ladies Lifting PT