Low carb eiwit pannenkoeken maken

[su_dropcap style=”light”]Dol[/su_dropcap]

ben ik op mijn havermout-banaan-pannenkoekjes, maar.. er zitten wel koolhydraten in, dat zeker. Niet dat ik iets tegen koolhydraten heb: echter kun je ze niet altijd & op elk moment goed gebruiken.

Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een alternatief! Pannenkoeken die een bron zijn van eiwitten, maar niet al te droog zijn (want dat krijg je al snel zonder carbs en/of vetten)!

20141118_134412

What’s in it?

(voor +/- 2 tot 3 stuks)
  • 1 scoop eiwitpoeder (ong. 30 gram) smaak naar keuze; ik had vanille
  • 75 g magere kwark
  • 1 ei
  • scheutje amandelmelk
  • snufje (Himalaya-)zout
  • snuf kaneel
  • 2 a 3 gram bakpoeder (niet teveel, wordt bitter)

How To?

Verhit een pan op hoog vuur, voeg een beetje kokosolie toe of spray in met PAM.
Meng alle ingrediënten (bij mij voldeed een lepel!) en zet het vuur wat lager.
Giet rustig een beetje beslag in de pan, draai de pan rond zodat het beslag zich goed verdeeld over de bodem. Maak de pannenkoek niet te dik!

20141118_140708

Even geduld en na een aantal minuten omdraaien: let goed op dat de bovenkant niet meer echt nat is. Laat deze kant ook even een paar minuten bakken. Et… voila! (herhaal dit totdat je beslag op is)

 

Super simpel, super snel. Ik at de mijne redelijk plain: alleen opgerold met wat soja yoghurt van binnen.

20141118_140318

Uiteraard kun jij ‘m desgewenst toppen met whatever you like: fruit, kwark, chocola, honing, kokosschaafsel etc.

Je zou hier ook een hele batch van kunnen maken: verdubbel of verdriedubbel de ingrediënten en vries bijv. een deel in! Ideaal voor op de drukke dagen (ontdooit heel snel) en goed mee te nemen naar je werk of on the road.

Enjoy!

x

Ladies Lifting PT

 

Adeline
Door

Adeline

op 20 Nov 2014

Dag Janne, Ga ik zeker es proberen! Weet jij soms waar je PAM spray kan kopen?

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 20 Nov 2014

Hoi Adeline! Sowieso op internet via de sites van body&fitshop, mdy, vitaminstore etc. :) en ook soms in een natuurwinkel! Maar kokosolie kan ook goed hoor, is ook super gezond.. Ik heb je overigens een e-mail terug gestuurd, weet niet of je die al hebt gezien! ;) Groetjes Janne

Gerriët
Door

Gerriët

op 04 Jun 2015

Hoi Janne, Gisteren was mijn laatste dag van mijn "challenge" die ik 12 weken heb gevold en had vervolgens thuis ('s avonds) zo'n zin aan pannenkoekjes, en jawel: eiwit pannenkoekjes want dat is echt mijn nieuwe favoriete recept geworden. Natuurlijk wou ik het niet al te bond maken met banaan, havermout etc... Daarom dit recept gemaakt en ze waren echt SUPER lekker!! Bedankt voor je leuke en lekker recepten. Groetjes, Gerriët

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 04 Jun 2015

Hi Gerriët, wat ontzettend leuk om te horen! Wat voor challenge had je voor jezelf gedaan en wat is het resultaat? :) Ik ben erg benieuwd!

Gerriet
Door

Gerriet

op 04 Jun 2015

Ik heb mee gedaan aan de vital challenge van vital palace in zwolle (misschien ken je de sportschool) het resultaat van 12 weken lang knokken is van 25.3 naar 19.9% vet gegaan (dus 5.4 eraf) en 3 cm van mijn taile af. Mijn doel wad een blokjesbuik voor de zomer en ik mag zeggen dat ik behoorlijk dicht in de buurt ben gekomen :-)

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 05 Jun 2015

Haha, grappig, ik ken het... ik heb er zelfs gewerkt! ;) Dat is waar het voor mij allemaal begon in, als ik me niet vergis, 2009! Wat een prachtresultaat heb je behaald, mag je erg trots op zijn! Groetjes aan Marcel, Erdal, Anika, Jef, etc ;)

Liee
Door

Liee

op 14 Apr 2016

Ik heb geen bakpoeder in huis maar had zoveel zin om deze te maken. Ik dacht dat laat ik gewoon weg. Maar nu krijg ik geen hele pannekoeken. Ze breken allemaal in kleine stukjes. Komt dat door het weglaten van het bakpoeder ?

Reactie plaatsen