Hoe kun je afvallen zonder te sporten? [gastblog]

Hoe kun je afvallen zonder te sporten? [gastblog]

Hoi, mijn naam is Nina, 27 jaar en ik ben een goede vriendin van Janne. Vandaag schrijf ik een stukje op haar blog, omdat ik graag al die vrouwen die wél iets aan hun lichaam en gezondheid willen veranderen – maar echt helemaal niets met sporten hebben, een hart onder de riem wil steken. Je kunt namelijk ook afvallen zonder te sporten! Daar ben ik sinds kort -en eigenlijk tot mijn eigen grote verbazing- het levende bewijs van.

Janne kent mij al heel lang. We waren al vriendinnen toen ik nog slank was, maar inmiddels weeg ik ongeveer 20 kilo zwaarder dan toen. Deze overgang is eigenlijk best snel gegaan. Ik stopte toentertijd met roken voor een operatie die er aan zat te komen, en omdat ik veel spanning voor de operatie had, ben ik ook meer gaan eten. Na de operatie heb ik 6 weken lang stil gezeten en ik denk dat er toen al iets van 10 kilo bij aan was gekomen. De rest van de kilo’s zijn er geleidelijk bij gekomen… sneaky little basterds.

Afvallen zónder te sporten? Echt?

Ik volg alles wat Janne doet en ben ontzettend trots. Ook omdat ze gewoon mijn vriendin is, en mij nooit heeft geprobeerd over te halen om af te vallen. Iets wat ik heel knap vind, omdat ze natuurlijk elke dag bezig is met voeding, lifestyle, mindset, sporten en alles wat daar bij komt kijken. Toen ik met Janne in de sauna zat en we het toevallig over zo’n onderwerp hadden, vroeg ze aan mij “Nien, je wilt echt niet afvallen he?” Janne weet dat ik heel lekker in mijn vel zit en dat ik het leven te mooi vind om mij druk te maken over wat ik moet eten. Maar toch maakte ze mij nieuwsgierig. Ik vroeg haar hoe ze mij dan wou of kon helpen.. aangezien ik echt niet van plan was om te gaan sporten en leven zoals zij. Dat is gewoon niet mijn ding. Gelukkig heeft zij daar alle respect voor.

Eigenlijk was de eerste opdracht om eens een week bij te houden wat ik at. Ik besloot dit te doen, dat kon toch geen kwaad. En wat een enorme tegenvaller! Ik dacht dat ik eigenlijk heel gezond at, maar simpelweg wat teveel. Nou, ik kan je vertellen: ik at teveel én te ongezond. Pas wanneer je het echt allemaal opschrijft en er naar kijkt, gaan je ogen daadwerkelijk open. Wat kunnen we onszelf toch voor de gek houden he?

hoe kun je afvallen zonder te sporten

Kleine aanpassingen

Na die week heeft Janne mijn eten bestudeerd en dingen berekend en mij toen een aangepast schema gegeven -> helemaal op basis van wat ik al at. Dus geen gekke, of hele andere dingen. Ook woog ze mij en heeft ze mij opgemeten. Ik wilde absoluut niet weten wat ik woog, dus ik heb niet meegekeken en zij heeft het genoteerd. Ik heb het gevoel dat het anders weer zo’n obsessie voor mij wordt.

Ik heb het schema echt zó makkelijk vol kunnen houden, want het waren kleine aanpassingen zoals: kleinere porties, geen limonade maar bijvoorbeeld groene thee (ik vind water niet lekker), zilvervliesrijst i.p.v. normale rijst en wat minder fruit in mijn smoothies (ik gooide daar echt superveel van in, maar ja, daar zit natuurlijk ook gewoon suiker in). Eigenlijk heb ik alles biologisch gehaald, niet dat dat per se moest, maar ook omdat ik het lekkerder vind zoals bijvoorbeeld de bio pindakaas. Daar zit veel minder zout in.

Het grote weegmoment

Ik wilde mij 2 weken later pas weer wegen, niet eerder. Ik kwam bij Janne en zei gelijk “als ik niet ben afgevallen kunnen we nog best wat aanpassen hoor, want ik kon het zo makkelijk vol houden”. Ik was in 2 weken tijd 2,8 kilo kwijt! Janne vertelde dat 0,5 tot 1 kilo per week een richtlijn voor ‘normaal’ was en ik zat daar echt wel boven, dus dat was wel heel leuk om te horen. Het gaat mij niet alleen om het afvallen hoor, maar vooral gezonder leven. Ik moet op mijn werk nog wel eens achter een cliënt aan, en dan merk ik dat ik voor iemand van 27 jaar een enorm ongezond lichaam heb. Janne wilde mij na het wegen graag vertellen wat ik woog. Ik vermoedde al dat ik ergens rond de 84 kilo zou zitten en ik zit nu op de 80,8. Nog even en ik zit in de 70, dat klinkt een stuk beter.
(Even een inbraak van Janne hier: Nina zit inmiddels al op 79,2 kg en 5 cm van haar middel en bovenbeen af, in 3,5 week tijd!! Zie afb.) 

Hoe kun je afvallen zonder te sporten?

Ze staat altijd klaar

Het gevoel dat ik Janne altijd kan appen met vragen zoals ” Janne zijn zoetjes beter in de thee of honing?” en zij dan antwoord “Nien, neem voor nu maar zoetjes want honing is suiker” (ook al vindt ze eigenlijk dat ik beide moet weglaten, maar tja, het is roeien met de riemen die je hebt he 😉 Het zijn de kleine dingen maar wel net de dingen die het hem doen. Ik ben niet dagelijks bezig met afvallen -ook al gebeurt dat wel- maar wel met gezonder leven en dit geeft een heel goed gevoel!


Binnenkort lees je in een ander blog deel 2, want een andere lieve vriendin van mij ondernam al eerder actie op basis van mijn methode en viel zelfs 8,5 kilo af -> zonder te sporten, enkel en alleen door haar voeding aan te passen en bewuster te worden! En dat terwijl zij medicijnen gebruikt die haar vele kilo’s extra cadeau hebben gedaan en zij dacht dat ze daar nooit weer vanaf zou komen. Stay tuned! 


Wil jij ook actie ondernemen en écht starten met blijvend afvallen en fitter, gezonder en gelukkiger door het leven gaan? Het klinkt allemaal erg cliché, maar ja: het kan echt. Je moet alleen wel even weten HOE. In mijn online programma "30 dagen Strak, Fit & Gezond" (waar je tot 31 oktober meer dan 75% korting op krijgt - maar VOL=VOL) leer je zélf je caloriebehoefte te berekenen, hoe het zit met eiwitten/vetten/koolhydraten, maar daarnaast ook alles over je mindset (hoe behoud je nou je motivatie?), externe invloeden, lifestyle, budget gezonde boodschappen doen en  ook zeker over sport en beweging - het totaalplaatje dus, door middel van praktische video's en documenten waar je direct toegang tot krijgt. Ook word je toegevoegd aan de online community van LLPT op VirtuaGym (PRO lidmaatschap!) waar je wordt omringd door gelijkgestemde vrouwen.
Marvin
Door

Marvin

op 30 Oct 2015

Voeding is ook het belangrijkste aspect bij het veranderen van je lichaam. Je kunt trainen wat je wilt maar als je voeding niet is afgestemd op je behoefte en doelen zul je weinig tot geen resultaat zien. Als je stelselmatig minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt ga je afvallen :)

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 30 Oct 2015

Jep, dat is een samenvatting van het verhaal ;)

Reactie plaatsen