"Janne heeft mij geholpen aan een nieuwe MIJ"

Hoi, mijn naam is Rianne en ik ben 27 jaar. Vandaag schrijf ik een stukje op Janne haar blog, omdat ik wil dat alle vrouwen weten dat ook zij hun lichaam drastisch kunnen veranderen. Ook als je de hoop al hebt opgegeven! Met de juiste begeleiding en de handvaten kun je er komen. Echt.

Ik ben Ladies Lifting PT tegengekomen via FaceBook. Mijn interesses liggen bij fitness en voeding. Als je veel pagina’s bezoekt die gerelateerd zijn aan deze onderwerpen, dan krijg je vanzelf suggesties van Facebook. Zo kwam Janne haar pagina voorbij en ik dacht: eens kijken! Vrijwel direct trokken de teksten die ze plaatste mij. Waarom? Ik herkende mijzelf in de dingen die ze schreef: natuurlijk druk je dan op de knop ‘volgen’. Daarnaast ben ik ook een kijkje gaan nemen op haar website. Een website die mij gelijk al aansprak, qua vriendelijkheid/toegankelijkheid en uitstraling. En niet te vergeten, de teksten die ze schrijft.

Elke dag kip, rijst, komkommer en groente?

In het verleden heb ik bij andere Personal Trainers gelopen. Dit waren ervaringen waar ik achteraf van heb geleerd dat het niet bij mij past. Bij de één at ik praktisch elke dag hetzelfde (kip, rijst, komkommer en groentes) en eens per week een cheat meal (dit werd overigens al snel een gehele cheat dag of weekend!) en bij de ander at ik wel gevarieerd, maar veel vet waardoor ik juist aankwam. Zucht. Na deze pogingen besloot ik weer verder te gaan zoals ik daarvoor deed, want dat werkte toch ook?!

ervaring Ladies Lifting PT

Cardio Queen

Mijn eigen methode was: veel cardio (een beetje kracht), eten waarbij ik mij comfortabel voelde en oohja, niet te vergeten cardio, héél véél cardio (ja, dat noem ik 2 keer, want het sloeg ook nergens op). Waarom? In het verleden heb ik daar goede resultaten (dat dacht ik) mee behaald – iets met in je comfortzone zitten en het reptielenbrein enzo 😉 – als je bij Janne gecoacht wordt weet je wel wat ik bedoel nu!

Druk, druk, druk

Ik heb een pittige, maar vooral leuke baan. Ik werk als Management Assistente binnen een grote organisatie, maak veel uren en geniet daar vooral ook heel erg van. Daarnaast train ik vaak en onderhoud ik ook nog een sociaal leven. Dit deed ik heel lang op die manier, maar sinds begin dit jaar had ik minder energie. Veel minder energie. Sterker nog, ik sloeg af en toe een training over, omdat ik geen energie meer had. Ik stond moeilijk (oververmoeid) op. En mijn motivatie, die werd steeds minder. In die maanden had ik af en toe ook geen zin om op mijn eten te letten, want dat verdiende ik. Ik was moe, dus ik mocht even eten wat ik wilde, vond ik. Punt.

En toen was ik het zat

Een paar maanden voordat de zomer haar intreden zou doen, was ik het zat. Ik herpakte mezelf en ging er weer keihard tegen aan. Ik ging weer héél véél cardio doen, op m’n eten letten etc. Ik vond mijn motivatie weer en ging ook weer een klein beetje vooruit. Ik ging wat meer mijn benen trainen en ergens zag ik een beetje verschil hierdoor. Na de zomervakantie ging mijn motivatie (helaas) weer achteruit. Het lukte mij niet. Waarom niet? Ik wil dit. Maar ik weet niet hoe? Eet ik wel goed, wel voldoende? En zo kwamen er nog honderd vragen naar boven. Ik zou mij kunnen inlezen, maar pogingen uit het verleden herinnerden mij eraan dat je dan verdrinkt in informatie.

ervaring Ladies Lifting PT

Op een maandagavond kreeg ik een e-mail via Ladies Lifting PT. Janne organiseerde een webinar en hier kon je gratis aan deelnemen. Ik dacht: dit ga ik doen! Ik ben benieuwd naar wat zij te vertellen heeft. Het was een heel interessant webinar waar heel veel onderwerpen aan bod kwamen, waaronder het reptielenbrein. Na dit webinar was ik enorm onder de indruk. Het fascineerde mij en ik herkende dingen die ze vertelde. Ik wilde contact opnemen, maar toch twijfelde ik.

Waarom zou dit wél werken en de eerdere PT’s niet?

Oke. Ik was het zat (ik kan namelijk enorm twijfelen. Lang leven het bestaan van een weegschaal!) Ik benaderde Janne en kreeg al heel snel een super enthousiaste mail terug met daarin de mogelijkheden voor een samenwerking. Ik werd er direct enthousiast over.

Ik heb een collega, Renske, waar ik al tijden via mee e-mail over van alles en nog wat, maar voornamelijk sporten en voeding. Super leuk. Toevallig vertelde ik haar in een mail (zonder de naam te noemen) over mijn plannen. Renske gaf aan ook iemand te volgen (iemand die precies klonk zoals ik Janne omschreef), namelijk Janne van Ladies Lifting PT. Ik dacht gelijk “Toeval bestaat niet? Super tof. Ik ga haar vragen.” Ik vroeg Renske of ze mee wilde doen. Ze was enthousiast en besloot mee te gaan. En zo uiteindelijk gestart bij Janne. Een spannend, maar leuk avontuur.

Wel hebben we direct afgesproken dat we niet voor “zo snel mogelijk”-resultaat zouden gaan, maar voor een écht blijvend en duurzaam resultaat. Dus zodat ik daarna niet weer zal gaan aankomen en GEEN jojo effect!

De start

De eerste opdracht van Janne was om eens een week bij te houden wat ik at. Wat was dit een eye-opener voor mij (FML!). Wow. Ik at gezond, maar simpelweg veel en veel te weinig van bepaalde voedingsstoffen. De verhoudingen van mijn macronutriënten klopten voor geen hout. Pas wanneer je opschrijft wat je eet en er kritisch naar gaat kijken, dan wordt je met je neus op de feiten gedrukt.

Na deze week stond de eerste afspraak met Janne. Na een goed gesprek kreeg ik een voeding- en trainingsschema mee. En weet je wat fijn was, in het schema had ze veel dingen verwerkt die ik al at. Ook wel nieuwe dingen, maar geen gekke, of hele andere dingen. Wat mij vooral opviel, het was veel, dus helemaal geen crashdieet, maar wel precies aangepast aan mijn lichaam en leven. Daarnaast kreeg ik nog documentatie met daarin tips en adviezen.

Het vervolg

De tweede afspraak was een week later. We zouden gaan meten (wegen moesten we thuis doen), een stukje coaching en trainen. Een zeer leerzame, interessante en nuttige afspraak.

De derde afspraak was een moment voor coaching en de tweede meting. In de eerste week merkte ik wat aan mijn lichaam, het voelde anders, maar dat ging gepaard met wisselende gedachten en twijfel; “praat ik het mezelf aan”, “dit wil ik te graag, dus misschien is het gewoon een mind fuck”. Niets was minder waar, want in de ochtend moest ik mij wegen en guess what(!): ik was maar liefst 1,5 kg lichter. Wow! Toeval of écht resultaat? Janne reageerde enorm enthousiast op het resultaat. Ik weet nog goed wat ze zei: “Nee, dit is het resultaat van je eerste week. Geen bedrog.” Zo leuk!

Motivationnnnnnnn to the top! En dooooor…

Ik heb enorm veel geleerd van Janne (waarvoor grote dank!). Dit gaat van voedsel tot mijn lichaam, geest en trainen. Om je gewenste resultaat te behalen zijn de juiste verhoudingen/hoeveelheden in je voeding essentieel. En niet alleen om resultaat te behalen en te behouden, maar ook om je fit en gezond te voelen. Voeding is dé basis om goed te functioneren. Daarnaast is het van groot belang om te leren omgaan met je gedachtes en gevoelens, en deze van elkaar te onderscheiden.

Ik heb geleerd dat het resultaat dat ik nu heb behaald, en nog ga behalen (we zijn pas net iets over de helft van het eerste traject!), wil behouden. Dit brengt enerzijds met zich mee dat ik ‘beperkingen’ (wat klinkt dat toch naar) heb, maar anderzijds ik mijn lichaam in controle heb. Heel leuk/fijn om te merken. Ik ga nog steeds lekker uit eten! Ik geniet nog steeds van lekkernijen, maar met mate. En dat bevalt zo goed!

“Ik begin een beetje meer te houden van mijn eigen lichaam”

(dat ik dat zou zeggen, wauw…). Ik ben er nog niet, want ik heb nog hele enthousiaste en ambitieuze plannen, maar daar ga ik zeker komen!

ervaring Ladies Lifting PT Hoe ik Janne ervaar

Janne is een ontzettend lief, betrokken en gevoelig persoon met enoooorm veel talent (dit wordt gelukkig binnen de wereld ook ontdekt, en terecht!). Ze staat altijd voor je klaar. Als ik vragen heb, dan komt er altijd een antwoord waar ik wat aan heb. Het zijn de kleine dingen en de service die het hem doen. Wat Janne schrijft en laat voorkomen, op welke manier dan ook, is waar. Ze heeft mij geholpen aan een nieuw leven en een nieuwe ‘mij’. En Janne zou nu zeggen: “maar je hebt het toch écht allemaal zelf gedaan”. Dat klopt, Janne, maar dat was niet gelukt zonder jouw kennis en kunde!

Inmiddels zijn er 7 weken verstreken, ben ik 3 kg lichter (dit zijn ook heel wat centimeters en millimeters en daar gaat het om) en voel ik me fit! Het traject duurt nog 5 weken, dus daar ga ik volledig voor! Ik ben trots op ‘mijn team’ Janne en Renske. Bedankt voor jullie steun, hulp en gezelligheid! Mijn (droom)doelen ten aanzien van mijn lichaam beginnen langzaam werkelijkheid te worden en dat geeft mij zelfvertrouwen!


Wil jij ook blijvend resultaat en een stok achter de deur hebben om je plannen voor een nieuwe lifestyle inclusief slanker en/of sterker lijf daadwerkelijk uit te gaan voeren? Wil je een strakker, fitter en gezonder lichaam creëren binnen 90 dagen? We starten op vrijdag 8 april 2016 met een nieuwe ronde van het “Shape (of) your Life” transformatieprogramma en er zijn nog 2 plekken vrij. Vraag hier jouw gesprek aan!

Carmen Ketelaar
Door

Carmen Ketelaar

op 21 Dec 2015

Super leuk om dit te lezen! Ik vind Rianne op beide foto's heel erg mooi, maar ik heb Rianne zaterdag ontmoet en ZE STRAALT! Super resultaat dit. Toppertje! <3

Reactie plaatsen