Dag 6 t/m 9 - Zweden, cheaten & heldere doelen (+oefening!)

Dag 6 t/m 9 - Zweden, cheaten & heldere doelen (+oefening!)

Hej! (Zweeds voor.. hoi) vandaag lees je alles over mijn lange weekend in Zweden en mijn doelen voor de komende tijd! Ook heb ik onderin een oefening met je gedeeld die je kunt doen om jezelf te helpen naar dat wat je ECHT graag wilt!

Goed, erg veel durf ik over Zweden niet te zeggen en veel foto’s heb ik ook niet. Een plog was dus niet haalbaar. Waarom heb ik weinig foto’s gemaakt? Hmm. Omdat ik jullie niet jaloers wilde maken op alle ongelooflijk lekkere maaltijden – die niet zo erg pasten bij mijn doel waarvoor ik deze challenge doe. Kan nooit motiverend werken, hihi.

Dag 6

Laten we beginnen bij zaterdag, waarop we al vroeg in de ochtend weg reden uit Zwolle om naar het vliegveld in Weeze te gaan. Gelukkig kon ik thuis nog wat eten (havermout om 5:00 uur) en nam ik een smoothie mee in de auto voor onderweg, welke ik niet eens heb opgedronken omdat het er niet zo erg lekker uitzag in een plastic flesje en mijn eetlust – ehh drinklust- eigenlijk niet eens groot was. Dat kan iets te maken hebben met het feit dat de snack-a-jacks ook mee gingen 😉

Op vliegveld Weeze aten we (gelukkig) niet, we vlogen om 10.10 uur en landden rond 11.45 uur op Stockholm Skavsta. Daar haalden we direct de huurauto op en begonnen te rijden richting Gotenburg… 365 kilometer.

20150609_123119

Met een uitzicht als dit, is dat helemaal niet erg!

Onderweg moesten we dus wel iets eten, maar omdat het aardig door de bossen en niemandsland was, kwamen we uit bij een truckers eettentje. Burgers & friet dus. En omdat het vakantie is, ook nog wat Zweedse muffins voor onderweg.. Om 17.15 uur kwamen we bij ons hotelletje aan en daar gingen we even relaxen na de lange rit – althans, een half uurtje, want daarna moest ik snel tutten omdat we in een stadje verderop uit eten zouden gaan met de familie en eerst nog even hun huis (en baby!) wilden bekijken.

20150607_193345

Hoe lief is dit… Links mijn (en zijn) mooie oma, rechts mijn jongste neefje! Smelt.

In het restaurant aten we alsof ons leven er vanaf hing, maar de portie pasta was niet erg groot. Het toetje lieten we dan ook niet aan ons voorbij gaan… al met al niet zo’n geslaagde dag qua voeding dus. Wel qua geniet-momentjes, en die zijn ook erg belangrijk 😉

Dag 7

De zondag was de doop van mijn neefje – waarvoor we in Zweden waren. Het was een prachtige dienst, een prachtige kerk, prachtige muziek en na die tijd een goddelijk buffet in een prachtig ‘kasteel’. De foto’s zijn allemaal met een professionele camera daar gemaakt en die heb ik dan ook nog niet helaas.

Die avond zitten we grotendeels nog vol van het buffet, maar rond 21.00 uur krijgen we toch allen trek en dus wordt er pizza besteld. Ik besluit een halve te nemen (met tonijn) om enige schade te beperken…

Dag 8

Omdat het eigenlijk alweer de laatste dag is (op dinsdagochtend begint onze terugreis) besluiten we naar Gotenburg te gaan en daar lekker door de stad te slenteren en te genieten van het ‘weg zijn’.

20150608_153904

In het echt was het uitzicht vele malen spectaculairder, maar goed het is een impressie. Achter die gebouwen zie je nog een stukje zee…

De weersvoorspelling was constant bewolkt en regen en wij hebben eigenlijk het gehele weekend zon gehad, dus we mochten zeker niet klagen!

We aten op een terras een broodje (lekker met pikante hummus!) en ik kreeg een enorme kop groene thee (het ‘kopje’ was zowat zo groot als mijn hoofd!) dus daarna weer de hele dag moeten plassen, maar dat terzijde 😉

‘S avonds aten wij in een andere stad heeerlijk bij een soort Caribisch tentje met een selfservice buffet concept met fan-tas-tisch lekker en kleurrijk eten. Je kon er echt alles krijgen, maar wel allemaal in romige sauzen en erg vettig, dus iets apart bestellen, zoals de saus, was geen optie. En toen we er ook nog eens achterkwamen dat het “all you can eat” was, was het hek van de dam.

Daarna dronken we koffie bij de familie en kregen we nog een stukje zelfgemaakte taart, maar dit was echt een klein hapje (omdat we eigenlijk ‘nee’ zeiden maar wel écht moesten proeven ;))

Dag 9

De terugreis in onze dikke Volvo (we zouden eigenlijk een Ford Fiësta krijgen, dus mazzel!) verliep ook voorspoedig, eigenlijk is de gehele reis echt een makkie geweest ondanks de vele kilometers.

20150606_134743

Het ontbijt deden we nog in het hotel ’s morgens vroeg, daarna hebben we pas echt weer gegeten op het vliegveld in Stockholm. Dit werd weer een burger met friet… zucht.

Eindstand weekendje weg

Al met al ben ik natuurlijk niet tevreden met mijn voeding in -en naar- Zweden. Ik heb gecheat, gezondigd, geprutst, of hoe je het ook noemen wilt en ik heb niét de dingen gedaan die mij dichterbij mijn doelen gaan brengen. Gelukkig at ik steeds maar ongeveer drie keer op een dag, tegenover wel zes keer thuis. Qua calorieën valt het dus misschien enigszins mee, maar qua macronutriënten en micronutriënten/gezondheid wil ik er niet eens over nadenken!

Wel ben ik wel weer een paar ontdekkingen en conclusies rijker:

 • Na een paar dagen teren op junkfood heb ik een enorm opgeblazen gevoel in mijn maag (eigenlijk al vanaf zaterdag direct) en aften op mijn tong door vitamine/mineralentekort bij gebrek aan groente en fruit. Het eerste wat ik gisteravond deed toen we thuis kwamen, was dan ook een multivitamine slikken.
  De dag er na, vandaag dus, eet ik veel volwaardige voedingsmiddelen en voldoende fruit en groente en drink veel water en thee. Ik heb direct geen opgeblazen gevoel meer en ik voel me 100 keer fitter. Ook de aft is verdwenen. Lijkt me duidelijk zat.
 • De enige mogelijkheid om je niet van je stuk te laten brengen door een paar slechte dagen op het gebied van voeding en training – ik heb immers NIET gesport en SLECHT gegeten – is om simpelweg achteraf de route iets bij te stellen en de draad weer op te pikken! Ik heb mijn calorieën voor de komende weken met bijna 100 kcal verlaagd en mijn macro verhouding is nu vetten 40% – eiwitten 30% – koolhydraten 30%. Minder carbs dus. Dit zal in een krappe 2 weken, samen met voldoende training en herstel, genoeg moeten kunnen doen. Hoop ik. Denk ik. We gaan het zien.
 • Door het lange-afstand-rijden van Stockholm naar Gotenburg (bijna 4 uur) heb ik, in een oceaan van rust, zooo heerlijk kunnen nadenken. Rijdend door de bossen, in de ‘bergen’, overal groen en elke zoveel kilometer een prachtig meer waar de zon op schittert… iets met ‘rust en reinheid’.

  Wat wil ik nu eigenlijk, wat zijn mijn doelen nu écht, waar wil ik heen met mijzelf en met Ladies Lifting PT?

  En daar zijn ook zeker conclusies uit gekomen.

  Ik blijf uiteraard de komende 13 dagen mijn best doen om zo strak mogelijk in mijn bikini te geraken voor de vakantie – al heb ik dat doel een beetje laten ondersneeuwen door Zweden. (en met ‘door’ Zweden bedoel ik: eigen schuld maar ik zoek een reden ;))
  Daarna, na de vakantie, is mijn doel om keihard te knallen met het maken van mijn online programma, zodat ik eind 2015 of begin 2016 ook echt live kan. Ik zal er veel meer mensen mee kunnen helpen dan nu, omdat ik nu beperkt ben in mijn tijd. Het zal een zeer waardevol en volledig programma worden dat geautomatiseerd toegang geeft tot mega veel videomateriaal, voedingsadvies, trainingsschema’s, advies op gebied van mindset en lifestyle, etc.  Ik kan nu al niet wachten tot het zo ver is…
  Verder is mijn doel dat al uitgesteld was, bikinifitness atlete worden, even van de baan. Misschien tijdelijk, misschien definitief. Het is nu in ieder geval absoluut geen prioriteit van mij. Ik wil gezond zijn, fit zijn, lekker in mijn vel zitten en andere mensen zoveel en zo goed mogelijk helpen. En niet -bijna obsessief- druk bezig zijn met het bouwen van bepaalde spieren of een heel specifiek lichaamsvetpercentage.
  Daarnaast is er een nieuw en zeer belangrijk doel: tijd vrijmaken voor innerlijke rust. Stress, te weinig slapen en te weinig ontspanning zijn allemaal factoren die je voortgang juist in de weg kunnen staan. Dus al beweeg je voldoende, eet je goed en volg je allerlei schema’s, als je amper slaapt en rust zal je niet het resultaat behalen dat je wilt. Ook is het simpelweg niet gezond om te veel stress en te weinig slaap te hebben. Daarom zal ik daar wat aan gaan ‘moeten’ doen, als ik een compleet plaatje wil.

Oefening. Maak jij wel eens tijd vrij om ECHT even stil te staan bij je doelen?

Neem er de tijd voor, ga rustig zitten en beantwoord de volgende vragen:

 1. Wat is exact je doel?
 2. WAAROM wil je dit?
 3. En waarom is dat belangrijk voor jou?
 4. Wanneer wil je dit bereikt hebben? En is dat realistisch?
 5. In hoeverre zou jouw leven veranderen als je dit doel behaald zou hebben? Visualiseer hoe je leven er dan uit zou zien: probeer het echt letterlijk voor je te zien
 6. Wat is er exact voor nodig om dit te behalen? Schrijf de stappen op
 7. Is het belangrijk genoeg voor je om nu alles op alles te zetten, en je dit ook op moeilijke momenten te herinneren? Oftewel: wat heb je er voor over?
 8. Zo ja, ga je dit vanaf nu dan ook dag in- dag uit doen?
 9. Wat gebeurt er als je vaak last hebt van uitstelgedrag, of flinke dips hebt, en je blijft daar aan toegeven?
 10. Wat is de reden dat je er aan toegeeft, wat zeg je op zo’n moment tegen jezelf waardoor je het probeert te rechtvaardigen?
 11. Is dat het je waard?

Omdat ik erg benieuwd ben naar jullie antwoorden, vraag ik je ze -als je je hier prettig bij voelt- hieronder te delen, wellicht heb ik nog bruikbare tips voor je!

Vaak is het opschrijven van je doelen en het beantwoorden van de vragen erg waardevol voor jezelf. Je weet ineens weer waar je het voor doet, wat je exact wil en hoe je dit gaat bereiken. Nieuwe motivatie dus!

Bedankt voor het lezen en ik ben benieuwd of je wat aan de oefening hebt,

Janne

Reactie plaatsen