Dag 4 - het mooie weer weerstaan & snack-a-jacks!

Dag 4 - het mooie weer weerstaan & snack-a-jacks!

Vandaag moet ik vooral mijn best doen me niet te laten verleiden door het mooie weer en gewoon mijn plan te blijven volgen, ontdek ik snack-a-jacks (en hoor je wat ik er van vind) en draait het allemaal om:

Keuzes, keuzes, en nog eens keuzes..

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en als ik naar buiten kijk lijkt het alsof ie-de-reen vrij is en lekker buiten op slippers rondloopt. Ik wil dat ook! Ik wil naar terrasjes, wijntjes drinken, lekker barbecueën. Als ik op Facebook kijk wordt het nog erger, want daar zie ik alleen maar foto’s van terrasjes, waardoor het al helemaal lijkt alsof iedereen vrij is behalve ik. (maar ja, wie maakt er nou een foto van zijn bureau binnen? precies)

Tot overmaat van ramp heb ik rond 18.00 uur de mogelijkheid om te gaan varen… hoe heerlijk is dat. Dus wat nu? Ik heb namelijk al een afspraak staan; met mijzelf. Om naar de sportschool te gaan. Twijfel twijfel twijfel, het komt een paar keer in me op om de gym te skippen en toch gewoon te gaan genieten van het weer. Maar wat ga ik dan eten? Want het plan was mijn kippie en groente van gisteren (had weer eens voor 2 dagen gekookt) ná het trainen op te eten thuis. En als ik nu ga varen, wordt het waarschijnlijk snelle hap.

Al met al moet het eigenlijk gewoon geen moeilijke keuze zijn. Ik houd me aan mijn afspraak met mijzelf en ga lekker sporten en dan naar huis om fatsoenlijk te eten. Er komen nog meer mooie dagen en op die dagen kan ik nog genoeg varen, lekkere hapjes eten en wijntjes drinken op terrasjes. En het desnoods van te voren laten passen in mijn macro’s, als je maar voorbereid bent. Maar vandaag ben ik dat niet. En ik heb een doel, en dat ga ik bereiken ook.

Overigens werd ik vanmorgen gebeld, de auto is vanmiddag al klaar! Fijn, maar allemachtig wat een kostenpost. Au. Niet stressen, relaxen. ‘T geld komt van stress niet ineens op m’n rug groeien (trust me, i tried), en dus heeft het ook geen zin.

Voeding

20150604_090903

Waardeloze foto, waardeloos licht, maar wel yummie.

Al met al heb ik een prima dag wat betreft eten. Ik begin ’s morgens met havermout met amandelmelk, pindakaas en banaan.

Later op de ochtend 2 snack-a-jacks caramel. Waarom? Ik heb me laten overhalen door Instagram. En dan te bedenken dat ik jullie daarvoor waarschuwde… Suf. Overal zag ik ze voorbij komen en in mijn hoofd bedacht ik toen dat het dan vast wel prima zou zijn om ze ook te kopen. En dat terwijl ik eigenlijk geen fan ben van bewerkt eten. Ze waren ook nog eens in de aanbieding bij de AH, dus toen was de keuze snel gemaakt.

 20150605_114354

Blijkt het dus totáál niet te voeden. Echt werkelijk voor geen meter. Ik at er twee, was 22 gram koolhydraten verder (voor mij is dat veel, omdat ik ook al havermout heb gehad) en had het gevoel alleen maar méér honger te hebben nu ik ze achter de kiezen had. Nee, niet mijn ding dit, ook al zijn ze wel goddelijk uiteraard. Maar dit soort dingen werken voor mij dus weer eens averechts.

Ik eet daardoor een uur later (rond half 12) al een eiwitreep, die ik eigenlijk voor later op de dag gepland had. Ik krijg alleen het gevoel dat als ik die nu niet eet, ik iets ongezonds ga craven. Simpelweg omdat ik te erg honger heb om nu een lunch te gaan staan klaarmaken.

20150604_144819 20150604_144904

Lunch time! Maar dan om 14.30 uur. Door de eiwitreep zat ik gelukkig een tijdje vol. Deze ken je al wel hè: mijn omelet met appel, avocado & cottage cheese. 

O ja, ook nog zoiets leuks van vandaag: ben ik mijn blog aan het typen voor dag 3, wil ik opslaan:

2015-06-03_1014

Krijg ik een foutmelding en vervolgens is alles weg! Aarrgghh…

Overnieuw dan maar.

Om 16.30 uur moet ik de deur uit om mijn auto op te halen. Eigenlijk had ik gepland om een bakje kwark met soja yoghurt en aardbeien te eten, maar omdat ik een beetje moet haasten en dit niet mee te nemen valt, gooi ik het bij elkaar in de blender met wat water. Yummie, zo’n lekkere ‘snoep’ smoothie drink ik niet vaak – meestal zit er dan allerlei groenvoer en tarwegras poedertjes bij in 😉

Na het ophalen van de auto en het besluiten gewoon te gaan sporten in plaats van varen, drink ik de smoothie op en wandel toch wel happy de sportschool binnen. Na mijn training kom ik thuis en eet ik mijn kip met groente. Een foto lijkt me ietwat overbodig. Inmiddels is het 20:37 uur en ik heb nog een handje noten en 150 gram kwark te gaan gelukkig, want ik heb toch wel een beetje trek. Ik eet zo meteen wel even een plakje kalkoenfilet met een augurk denk ik – dat vind ik dan niet zo erg sjoemelen.

Oh. Voordat ik het weet zie ik nog ardenner boterhamworst liggen en eet ik daar ook een plakje van met augurk (ZO LEKKER)…. Oeps.

Ik zal ‘m netjes invoeren in mijn app. Maar nu zit ik over de vetten heen, grrrmbl.. Ik haal 10 gram nootjes weg bij vanavond en ik zit weer goed. Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen, maar we komen er wel 🙂

Eindstand voeding

2015-06-04_2041

Klik voor vergrootte versie..

Mijn training was kort maar krachtig: ik deed 35 minuten krachttraining, gericht op de rug.

Pull ups wide

Met ondersteuning van zo’n bankje in het apparaat. 4 setjes, van licht naar zwaar om op te warmen.

Cable row 

4 setjes, de eerste 2 zo zwaar dat je er maar 8 kan maken, de laatste 2 wat lichter gewicht en dan een seconde vasthouden en 12 herhalingen.

Straight arm cable pulldown

Set 1 – 22 kg, 15 hh

Set 2 – 27 kg, 12 hh

Set 3 – 32 kg, 10 hh

Set 4 – 36 kg, 8 hh

One arm dumbell row

Soort dropset/supersets.

Set 1 – 12 kg, 10 hh, daarna direct er achteraan met 6 kg nog eens 8 hh maar dan 1 seconde vasthouden bovenin. Branden als een gek.

Set 2 – zelfde als hierboven

Set 3 – 14 kg, 8 hh, daarna direct er achteraan met 7 kg nog eens 6 hh, vasthouden bovenin 1 sec.

Set 4 – zelfde als set 3.

Cardio

Jawel, heel af en toe doe ik dat wel eens na mijn KT. Niet lang, niet heftig, maar toch. Dit keer deed ik 15 minuten HIIT -> 1minuut 6 km/h afwisselen met 1 tot anderhalve minuut 9 km/h.


 

Bedankt dat je wederom mijn dag wilde volgen, super tof vind ik dat! 🙂

Morgen ben ik druk druk druk met alles voorbereiden voor we naar Zweden gaan, leuk! Het is morgen ook weer prachtig weer, dus dat wordt afzien… maar ’t is niet anders.

Hoe gaat het met jou en kun jij alle terrasjes, barbecues & andere verleidingen weerstaan?

Ik hoor het graag in een reactie!

Janne

Amber
Door

Amber

op 06 Jun 2015

Dit is mijn 6de dag en heb nog niet naar gebak of iets zoets gesnaaid. Ik ben trots op mezelf en door te zien dat ik wel wilskracht kan tonen om het doel voor ogen te blijven houden hoe ik er over een maand wil uit zien in mijn bikini. En door daar over na te denken gaat die kast deur of koelkast snel weer dicht. Want ik wil niet jaloers zijn maar trots zijn op mezelf.

Reactie plaatsen