Dag 3 - voor-foto's, stress & lekker trainen

Hoi! Op derde dag van “mijn persoonlijke 23 dagen challenge” om mezelf klaar te stomen voor de strandvakantie heb ik voor-foto’s gemaakt, heb ik weer eindeloze trek PLUS stress, maar gelukkig ook een lekkere training. Lees ook dag 1 en dag 2, indien je die gemist hebt!


Om 6.40 uur gaat de wekker en mijn ogen willen haast niet open. Man, wat ben ik moe. Vervolgens wil ik bewegen om toch maar op te staan, en voelt mijn lijf en vooral mijn benen alsof er een vrachtwagen overheen is gereden: SPIERPIJN! Niet alleen in de benen en billen, maar ook de boven- en onderrug door het deadliften maandag. Maar goed, niet zeuren, opstaan! Ik zet koffie, drink een glas water en druk ook gelijk de waterkoker aan voor een kop thee. Terwijl ik de laptop open klap voel ik mijn maag al knorren, het doet bijna pijn zo’n honger heb ik nu al. Ik besluit toch eerst mijn groene thee op te drinken en hoop dat het daardoor iets minder wordt en ik eerst even kan werken. Hoe vroeger ik namelijk begin met eten, hoe meer ik eet op een dag (althans dat gevoel heb ik).

Ik begin aan mijn blog en beantwoord 2 mailtjes. Daarna wil ik de voor-foto’s gaan maken, maar mijn honger overwint het: eerst ontbijten.

20150603_080835

Daarna douch ik en ga ik aan de slag met mijn voor-foto’s. Dit blijkt moeilijker dan gedacht…

Op elke foto lijkt mijn lijf, en vooral buik, anders. Dit ligt er natuurlijk aan of ik aan- of ontspan, in- of uitadem, hoe ik sta en hoe het licht erop valt. Lastig… Ik maak een aantal foto’s en zie dat het bijna lijkt alsof het al voor- en na foto’s zijn! Zo makkelijk is het daarom ook om dit soort ‘reclame’ te manipuleren. Op de eerste foto laat je de klant zijn buik ontspannen en op de tweede aanspannen, en hoppa: “wat een verschil in 1 week!”.

Goed, ik vind het spannend, en ik twijfel nog even of ik dit wel moet doen want liever deel ik dit natuurlijk niet met de wereld, maar ik zet me eroverheen & here we go:

op deze foto heb ik geposeerd en mijn (1)

Dit is dus waarom ik deze challenge doe. Ik vind mezelf heus niet dik, maar het is niet het lijf wat ik kán hebben. Dat weet ik, omdat ik ook prima weet hoe mijn lichaam eruit kan zien als ik mij gewoon aan mijn macro’s houd en lekker sport. Het is geen hogere wiskunde, maar je moet wel weten HOE en WAT je exact moet doen, en het vervolgens UITVOEREN. Dat heb ik een tijdje verzaakt, en dus is dit lijf op bovenstaande foto’s het resultaat. Yep, ook ik kan gewoon aankomen en nee, ook ik kan niet “eten wat ik wil” ook al krijg ik die opmerking wel vaak te horen van mensen die mij eens een keer uit eten zien gaan of een wijntje zien drinken.

Dan, onderstaande foto’s. Waarop ik wél aanspan en hoe ik -en samen met mij half Instagrammend Nederland- mijn selfies maak om te plaatsen op social media. Is het misleidend? Ik weet het niet. Het is nog steeds mijn lichaam, en ik heb op geen enkele foto een filter gebruikt.

Maar je loopt niet dag en nacht aangespannen rond, en ik wil ook als ik ontspan, blij met mijn lichaam zijn. Maar zoals je ziet had ik deze foto’s ook rustig kunnen gebruiken als voor- en NA-foto’s. Dat doe ik niet, want ik wil juist 100% transparant zijn naar jullie toe en écht eerlijk vertellen hoe het nu allemaal in zijn werk gaat en éérlijke resultaten delen. Ik zal na deze 23 dagen dan ook wederom zulke foto’s maken, zowel ontspannen als aangespannen.

op deze foto heb ik geposeerd en mijn

Ik zal proberen de rest van mijn dag niet al te lang te maken: zo spannend was ‘ie ook niet, na een paar tegenvallen na. Na mijn foto’s ging ik weer aan het werk en had ik alweer trek (gaat lekker zo!) dus at ik 2 rijstwafels, 1 met natuurlijke pindakaas en 1 met Chocoreale spul van Ekoplaza. Een soort Nutella, maar dan honderd keer minder lekker – maar ook honderd keer minder verslavend. Na 1 rijstwafel hiermee, heb je niet de neiging er gelijk 6 van te eten. Dat helpt mij.

20150603_100426

Ook probeer ik altijd in de ochtend al mijn voedingsdagboek voor de rest van de dag in te vullen, zodat ik nooit voor verrassingen sta en precies weet wat ik wel en niet kan hebben om binnen mijn calorieën en macro’s te blijven:

2015-06-03_1006

Ik word straks rond 13:00 uur opgehaald om met de auto naar de garage te gaan: de accu is leeg en laad ook niet meer op, er is dus iets mis. Dit geintje gaat vast geld kosten en dus heb ik enigszins stress.. en zin in iets lekkers. Eet ik dat ook? Nee, natuurlijk niet, want dan bereik ik mijn doel niet. “Is het zo simpel Janne?” Nee, het is verrekte lastig, maar ja: het is toch zo simpel. Gewoon niet doen. Drink maar een glas water of knabbel op wat komkommer en tomaatjes. In mijn geval ga ik lunch maken, het is nu toch al 12.30 uur.

20150603_124243

Veldsla, avocado, feta light, komkommer, honing & geroosterde pompoen-/pijnboom-&zonnebloempitten. Zo lekker en makkelijk.

Eenmaal bij de garage duurt alles lang, omdat ze super vol zijn en ik even snel tussendoor mocht komen omdat het een spoedje is. Uiteindelijk komt het er op neer dat de auto een mega grote beurt nodig heeft (het was mijn moeders auto en dus weet ik de onderhoudshistorie niet en er is bijvoorbeeld ook niets te vinden in de motorkap over wanneer de distributieriem etc. voor het laatst vervangen is) dus mijn gevoel over het dure geintje klopte aardig. Nog duurder dan waar ik bang voor was. Stress alom, maar niks aan te doen en dus schud ik het weer van me af. Gelukkig krijg ik direct een leenauto mee en kan ik vrijdag de auto alweer ophalen (net voor Zweden).

take a walk (1)

Ik heb een aantal uurtjes online werk hierdoor gemist, maar ook heb ik nog een Skype afspraak staan om 15.00 u – wat 15.40 u wordt + een afspraak op de sportschool om 16.00 – wat 17.00 u wordt. Nog meer stress. Geeft niets vertel ik mezelf. Kan gebeuren. Ademen. Niet extra gaan eten – ademen! Ik mag gelukkig volgens mijn schema een eiwitreep voordat ik naar de sportschool ga.

Training 4 juni

Eenmaal op de gym kan ik zelf ook sporten en leef ik me lekker uit. Ik doe een borst training (armen heb ik gisteren al meegepakt, wat misschien niet handig was, omdat ik nu mijn triceps flink voel bij borst) en sport daarmee het grootste gedeelte stress weg:

Bankdrukken
Set 1 met alleen stang om op te warmen – 15 herhalingen (hh).
Set 2: 10 kg erbij aan, dus 30 kg – 12 hh.
Set 3: met 35 kg – 10 hh
Set 4: met 40 kg eraan – 6 hh zelf, 7 en 8 bijna zelf
Set 5: 40 kg – 4 hh zelf, 5 en 6 bijna zelf, 7 en 8 met hulp en DYING.

Ik concludeer dat ik niet meer zo sterk ben als dat ik denk.

Inclined dumbbell drukken
Set 1: 12 kg per arm – 12 hh
Set 2: 12 kg – 10 hh, ik heb last van een spiertje in mijn schouder
Set 3: 14 kg – 8 hh
Set 4: 14 kg – 6 hh zelf, ineens stoppen mijn armspieren ermee, dus ik word geholpen om 7 en 8 af te maken.
Set 5: zelfde verhaal als set 4.

Ik concludeer wederom dat ik niet meer zo sterk ben als dat ik denk. 14 kg was ooit peanuts. (nou ja, overdrijven is ook een vak)

Cable crossover
Ik weet even niet meer uit mijn hoofd wat de gewichten zijn van de kabels. Ik deed in ieder geval 4 setjes en switchte 1 x naar een zwaarder gewicht. De herhalingen zaten tussen 10 en 12.

Upward cable crossover
Doe ik er graag achteraan. Burn baby burn…
Ook 4 setjes, licht gewicht, goed aanspannen bovenin – zwaarder dan je in eerste instantie denkt! Je hebt ook flink je buikspieren e.d. nodig om goed stabiel te blijven staan bij oefeningen met de kabels.

Hierna doe ik nog 2 buikspieroefeningen

De eerste maakt gebruik van een matje, een 2 kg bal & een trampoline: need i say more?

Oh.. i do? Ga met je rug op een matje en met je benen richting een schuinstaande trampoline liggen. Zet je voeten op de grond, knieën lichtgebogen en doe een sit-up met de bal voor je óf boven je hoofd uitgestrekt (=zwaarder, lekker). Gooi bovenin de bal naar de trampoline, deze keert terug (duh) en je vangt hem weer op in een neerwaartse beweging naar de beginpositie. Herhaal.

Daarna nog  5 x 20 hh de onderste (en bovendien ook bovenste) buikspieren aangepakt door de lying leg raise.

Dat was mijn training!

Het is 18.30 uur geweest, ik drink een smoothie die ik heb meegenomen en rijd langs de winkel omdat de koffie op is (whaaaa).

Ik zet eenmaal thuis het eten vast op, doe wat dingetjes en dan is het al 20.00 uur: ik heb een Skype gesprek met 1 van mijn klanten. Om 20.50 besef ik dat het eten veel te lang heeft opgestaan (althans de kip) dus die is droog… Maar uiteindelijk zit ik dan toch aan mijn eten. Niet spannend, wel lekker en vullend – 100 gram kip en 200 gram groente.

    20150603_205703

De enorme trek is weg! Fijn!

Later op de avond heb ik nog ruimte voor een handjevol nootjes en wat kwark. Ik ga vroeg in bed liggen (althans 23.00 uur) maar lig om 00.30 uur nog wakker… Ik zet de wekker dus maar iets later dan 6.40 uur.

Eindstand calorieën & macro’s

2015-06-04_1422

Klik voor vergrootte versie..

Bedankt voor het lezen, ik ben benieuwd wat jij vindt van de foto’s die ik geplaatst heb en de grote verschillen (terwijl ze op dezelfde dag -minuten zelfs- gemaakt zijn)!

Denk jij dat er veel wordt ‘gecheat’ met voor- en na-foto’s?

Janne

Aletta
Door

Aletta

op 04 Jun 2015

Leuk om te lezen Janne! Je ziet er geweldig uit, op allebei de foto's! Zet hem op voor Ibiza :)

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 04 Jun 2015

Lief Aletta, dank je wel! Doe je met me mee?

Shanice gorissen
Door

Shanice gorissen

op 04 Jun 2015

Wauw super ! Nu ik dit zie ga ik gelijk dag 1 en 2 lezen ! Ik doe met je mee Ga zo door !

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 04 Jun 2015

Wat leuk om te horen Shanice, dank je wel! En zeker doen, jij ook succes!

Sandra
Door

Sandra

op 05 Jun 2015

Hoi vraag is dit jou eigen samengestelde. Voedings tracker of app succes met je Doel?

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 05 Jun 2015

Dit is de voedingsapp/dagboek van VirtuaGym, die je alleen kunt gebruiken als je 'pro' lid bent. Al mijn klanten krijgen dat bij hun lidmaatschap erbij :)

Catrien
Door

Catrien

op 05 Jun 2015

Janne , nog even doorzetten ! Je ziet er al fantastisch uit op beide foto's .. Ibiza is niet zo als de meeste denken. Zal je wel gaan zien op het strand ..ik doe mee. Zal je straks mijn ontspannen voor en na foto's sturen en weet nu dat je je gezicht er niet op moet zetten ?.

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 05 Jun 2015

Wat lief van je Catrien! Thanks, en ja zeker mee doen! Je foto's zien er overigens geweldig uit, wat een verschil! Ga zo door, jij komt er wel.

Reactie plaatsen