Dag 2 - metingen, vetpercentage & honger!

Vandaag laat ik je zien hoe de tweede dag van “mijn persoonlijke 23 dagen bikini body challenge” ging. Ik heb mijn metingen gedaan en ik had behoorlijk trek vandaag.

Training 2 juni

Op dit moment ben ik even in de ban van vroeg mijn bedje uit rollen. Niet omdat het moet, maar omdat het kán en ik ’s morgens schijnbaar super scherp ben. En ja, uitROLLEN, want mennn wat heb ik een spierpijn in mijn benen. En dat is nog maar dag 1, morgen zal het helemaal erg zijn.

Vandaag ga ik eerst sporten, omdat ik later in de middag afspraken heb staan en ik niet zo’n avondsporter ben. Ik sta om 6.30 uur op, zet mezelf op de weegschaal, fris me iets op, trek mijn sportkleding aan & rij direct naar de sportschool. Onderweg drink ik mijn BCAA’s met water. Om 6.57 uur kom ik aan en sta ik, net als een handjevol andere ‘diehards’, te wachten tot de deuren van de gym opengaan (7.00 u). Hoezo fanatiek.

20150602_090343

Sorry voor de wazige foto. Het was vroeg zoals je begrijpt…

Goed, waarom BCAA’s? Omdat als ik om 7 uur op de sportschool ben, ik vaak begin met 30 min. cardio op nuchtere maag. Niet perse met de reden dat je dan meer vet verbrandt: de wetenschappelijke onderzoeken staan daarover lijnrecht tegenover elkaar en dus doe ik daar dan liever geen uitspraken over. Waarom dan wel? Simpel: als ik het niet direct ’s morgens doe, dan doe ik het helemaal niet. Althans, met veel tegenzin. Ik vind het in de ochtend juist wel lekker, eerst even wakker worden op de loopband met het nieuws op, lekker warm worden (en vandaag mijn spierpijn een beetje proberen eruit te lopen), dan wat kleins eten en dan mijn krachttraining erachteraan. Na een zware krachttraining denk ik namelijk vaak “zo, dat was lekker” en sla ik cardio over, terwijl ik eigenlijk toch wel graag iets aan mijn cardiovasculairiteit doe, naast al dat ass kicken in het krachthonk. En dus cardio. ’s Morgens. Nuchter. Want wie heeft er tijd om tussen 6.30 en 6.45u te ontbijten? Ja, behalve een shakebeker met BCAA’s dan – omdat die spierafbraak tegengaan wanneer je sport zonder te eten.

Afijn, ik eet na de cardio een halve eiwitreep en begin dan aan een schouder- en arm workout.

Standing dumbbell shoulder press: omdat schouders erg blessuregevoelig zijn warm ik ze altijd goed op. Zo doe ik wat rotations & begin ik de eerste set met maar 6 kilo, dan 7, 8, 10 (9 is bezet) en dan pas 12 kg. Met 12 kg doe ik nog 2 setjes van 6 herhalingen, omdat ik al best wel stuk ga.

Standing dumbbell front raise: 4 setjes van 20 herhalingen (10 per arm, ik doe ze om en om) met 6 kilo.

Standing dumbbell side raise: De bovenste kop en de voorste kop van mijn schouderspieren heb ik gehad, nu nog de zijkant. Ik pak 4 kg en doe 4 setjes met 10 herhalingen. In de eerste 2 setjes ga ik rustig, en span ik bovenin echt bewust even aan. Daardoor wordt het al snel erg zwaar en de laatste 2 setjes gaan dan ook wat sneller/zonder vasthouden.

Ik doe hierna nog 1 bicep en 1 tricep oefening (dumbbell curls  & one-arm tricep extensions) met 5 kg. Ik gebruik de full range of motion maar houd spanning op de spieren gedurende de hele oefeningen. Ik span heel bewust aan en houd even vast. Mindfull trainen is erg belangrijk voor vrouwen en hierover zal ik binnenkort ook een artikel schrijven.

Oh mennn, wat word ik direct al op dag 2 op de proef gesteld! Ik had mijn huidplooimeter uitgeleend aan iemand en die geeft hem vandaag terug. Samen met een ‘bedankje’.

20150602_090641

Slik…. super lief! Maar.. snel in mijn kluisje leggen en doen alsof ik er niets vanaf weet.


Het is inmiddels half negen geweest – het is ’s morgens altijd een klein clubje bekenden op de gym, waardoor het gezellig is en je geneigd bent meer te kletsen of te blijven hangen. Ik besef me echter dat ik nog veel moet doen en besluit om te gaan. In de auto eet ik de andere helft van de eiwitreep op en eenmaal thuis aangekomen kruip ik eerst direct achter de laptop om mijn mail te lezen. Na even te hebben gewerkt ga ik douchen en zet ik koffie. Op de sportschool heb ik al veel water gedronken, maar ook thuis vul ik direct mijn flesje weer aan. Mijn post-workout meal:

2015-06-03_1014

Klik voor vergrootte versie..

Ik was altijd dol op Alpro Soya yoghurt, dit meng ik graag door mijn kwark (zó lekker).  Maarrr omdat onduidelijk is of deze ongefermenteerd of gefermenteerd is (en ik liever alleen gefermenteerde sojaproducten gebruik) én omdat deze een berg suiker bevat, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dat vond ik bij de Ekoplaza, gefermenteerde, ongezoete soja yoghurt. Net zo lekker, veel beter voor je.

Ik besluit het Merci cadeautje ergens  in een lade in huis te stoppen en ik hoop dat ik snel vergeet waar ‘ie ligt. Zolang ik niets lekkers in huis heb, gaat het wel. Maar als het er is, eet ik het meestal ook op…

Goed, ik ga mijn vetpercentage meten + centimeters opnemen. Op onderstaande foto meet ik het dikste gedeelte van mijn buik (namelijk het randje onder de navel). Dat doe ik altijd als aanvulling op de taille meting (die is 70cm), omdat je daar echt goed verschil aan kunt zien op het moment dat/of je progressie boekt!

20150602_0908262015-06-02_0934

De vetpercentage meting gaat niet zo lekker… ik heb elke keer een ander getal, maar het gemiddelde daarvan komt uit op een totaal vetpercentage van: 18,4%. Voor mijn gevoel zit ik eerder tussen de 20-22%. Ik ga het morgen nog eens proberen, dan doe ik er ook voor- foto’s bij!

20150602_093203

Ik beantwoord een mail of vijf en heb daarna om 11.00 uur een Skype gesprek met één van mijn klanten. Dan begin ik met het schrijven van het eerste blog van ‘mijn persoonlijke 23 dagen challenge’ en deze wordt véél te lang. Ik wil álles vertellen, maar dan word het onleesbaar en dus begin ik te schrappen. Lastig hoor!

Tussendoor eet ik mijn lunch en tot nu toe heb ik geen last gehad van enorme trek o.i.d.
Ik heb dan ook veel gedronken tussendoor  en de eiwitten uit de eiwitreep & kwark vullen prima.

20150602_132302

Flinke lunch he? Lijkt maar zo hoor. In principe eet ik natuurlijk alleen maar een steak tartare (ik had er 1 over van gisteravond, ik eet graag restjes avondeten als lunch, lekker makkelijk!) en verder groente. Eerst liggen er alleen boontjes bij op het bord, maar dit lijkt me wat karig. Ik voeg dus komkommer toe met wat Himalaya zout (mineraalrijk zout t.o.v. bewerkt tafelzout) en appelmoes, omdat ik anders dat potje weer kan weggooien.. en omdat ik best nog wel koolhydraten over heb 🙂

Het blog is af en dat is maar goed ook, want ik moet naar de kapper om 16.00 uur. Voor wie in Zwolle woont en nog een goede kapper zoekt: Hair & Der is the place to be! Deze topper is overigens ook al veel kilo’s en centimeters verloren door beter met eten om te gaan én +/- 5 x per week te trainen (nog naast haar bedrijf en dus is ze onderdeel van het 7.00 uur ’s morgens groepje 😉 Iets met #teamnoexcuses

Ik heb ineens mega honger en dit probeer ik even te sussen met wat snoeptomaatjes.

Dan maak ik nog even snel een smoothie die ik mee kan nemen onderweg naar de kapper:

20150602_153506

Hier gaat van alles in. En ja, ik weeg alles af. En nee, dit is geen gedoe, het gaat net zo snel als ‘gewoon’ een smoothie maken, maar dan zet ik de blender op de weegschaal en kijk ik af en toe naar onder. How hard can it be.

2015-06-03_1050

En dit zat er zo ongeveer in. Plus kaneel. En chlorella.

20150602_154139

En zo komt het er uit! Ik geef toe, misschien oogt het niet zo lekker. Maar dat vind ik het zéker wel. Zelfs mijn vriend lust het.. dat moet toch wat zeggen.

Eenmaal bij de kapper is de smoothie al op… zo’n trek had ik schijnbaar. Stom. Sterker nog, eenmaal klaar bij de kapper heb ik nog stééds trek. Of alwéér, ik weet het niet.

Ik besluit nog even langs Body & Fitshop Zwolle te gaan, dat zit bij Hair & Der om de hoek.

20150602_170918

Achterin hangen héle toffe sportbroeken van La Bella Mafia. Love it!
Ik heb alleen nu geen tijd om te passen, dus ik ga er volgende week nog een keer naar kijken. Mijn perfection bar eiwitrepen zijn op, dus ik haal een nieuw doosje…. en YAY ze hebben WHITE chocolate! Ik moet me inhouden om er niet direct één open te scheuren. Past niet in m’n macro’s.

Honger, honger, honger. Bah.

Thuis kook ik en ik besluit wat dingen op te maken die nog in huis liggen, omdat we zaterdag naar Zweden vertrekken en ik dus geen boodschappen meer wil doen voor die tijd.

Niet zo'n mooie foto, maar het zijn kippendijtjes (ZO lekker) krieltjes en broccoli.

Niet zo’n mooie foto, maar het zijn kippendijtjes (ZO lekker) krieltjes en broccoli.

Eigenlijk eet ik bijna nooit meer aardappel (en als ik het eet: zoete) maar dit is ook wel eens lekker. Ik neem er 75 gram van, simpelweg omdat het in mijn koolhydraten past. 130 gram kippendij (2 stukjes) en 200 gram broccoli.

En je raadt het nooit.. zelfs hierna heb ik nog trek. Waar het vandaan komt: ik heb geen idee. Wat ik er mee doe: niets. Ik zet koffie, daarna thee, drink een glas water en ik eet nog een stukje komkommer en tomaat. Het is niet anders. Ik heb gewoon gegeten dus mijn lichaam moet niet zo zeuren, bedenk ik dan maar 😉

Voor de avond heb ik nog ruimte voor 1 rijstwafel met pindakaas en 150 gram kwark. Wanneer ik dit op heb en ik nog het gevoel heb dat ik wel zes extra rijstwafels op kan, besluit ik m’n tanden te poetsen en naar bed te gaan. Dat is de enige optie om over-eten tegen te gaan op dit moment….

Eindstand:

2015-06-03_1121

Dikke prima. Gisteren iets eronder, nu iets erboven, it’s all about balance. En uiteraard is mijn totale eindstand stiekem een nog negatievere caloriebalans doordat ik vanmorgen heb gesport!

Hopend op een betere dag morgen, met minder trek.

Bedankt voor het lezen! Ik hoor graag je reactie wat je er tot nu toe van vindt – aangezien je de moeite hebt genomen dit hele stuk te lezen en tot aan hier te komen 😉

Janne

kimberly
Door

kimberly

op 03 Jun 2015

leuk om te lezen dat mensen die andere mensen begeleiden en "precies" weten hoe het moet allemaal ook gewoon last hebben van moeilijke/lastige momenten. je bent tenslotte ook "maar" een gewoon mens :-). soms vergeet ik dat wel eens. als ik dan zoiets lees vind ik daar veel erkenning in. Momenteel kan/mag ik even niet sporten ivm chronisch magnesium tekort. en daardoor een energieniveau heb dat onder de vloer ligt. killing! want ik wil zo graag...alle resultaten die ik had behaald zie ik langzaam wegebben..huilen gewoon! Ik word echt intens gelukkig van sporten. gek he? haha. hier dus ook enorme vreetkicks omdat ik geen "strak" schema/plan meer volg. heeeel lastig om daar niet aan toe te geven! als ik het niet in huis heb hoef ik mij idd ook geen zorgen te maken. ik zal er niet speciaal voor naar de winkel gaan. Maar met een dochtertje in huis is er altijd wel wat te snaaien. ik doe dus net alsof de voorraadkast niet bestaat. jaja ik ben alweer 3 dagen goed bezig..daarvoor was ik te zwak om nee te zeggen tegen patat berenhappen en nog meer lekkers. oeps :$ Pfff ik voel me doelloos en verloren op de momenten dat ik niet sport..het zit constant in mijn hoofd. lijkt wel een heuse verslaving! Je raad het vast al wel, ik heb gisteren dus ook gesport. weliswaar thuis met een kettlebell maar ohh wat voelde dat goed! heeft me weer helemaal gemotiveerd om van al dat lekkers af te blijven. En voor de rest zit ik wat zielig te zijn en verwen ik mezelf maar met mooie sportkleding tot de dag dat ik weer mag. Veel suc6 met je challenge! en alvast een fijne vakantie!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 04 Jun 2015

Hoi Kimberly, Dank je wel voor je uitgebreide reactie, leuk dat je dat met mij deelt. Helemaal niet gek dat je intens gelukkig wordt van sporten, er wordt niet voor niets endorfine aangemaakt op het moment dat je sport :) En jazeker, ik ben ook gewoon maar een mens, en juist bij de loodgieter thuis lekt het vaak he? Haha. Gelukkig bij mij niet hoor, ik weet exact hoe het moet en DOE het ook zoals het moet, maar dat betekent absoluut niet dat het voor mij makkelijker is dan voor een ander. Wat vervelend dat je in zo'n situatie zit waarin je fysiek niet op je best bent, ik hoop voor je dat het snel opknapt. 1 belangrijke tip voor jou: zolang je goed blijft eten, zal het ook niet zo zijn dat je alle resultaten die je tot nu toe behaald hebt, zal zien weg ebben. Die kan je heus wel een flinke tijd aanhouden, zolang je je voeding maar goed aanpast! JUIST als je minder kan sporten! En als jij daar een strak schema bij nodig hebt: maak dan een strak schema voor je voeding. Alles wat voor jou goed helpt, moet je doen, tot de dag dat je weer mag. En dan nog harder knallen ;) Dank je wel, en sterkte!

Valérie
Door

Valérie

op 03 Jun 2015

Goed om te lezen dat een Personal Trainer ook gewoon honger kan hebben. ;-) Hoeveel kcal eet je als je niet met je bikinibody bezig bent?

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 03 Jun 2015

Uiteraard Valérie.. Misschien zelfs nog wel meer als een niet-PT'er, omdat wij de hele dag met eten bezig zijn (erover praten, adviseren, etc) ;) Dan eet ik ongeveer op onderhoud, maar dan track ik het niet dagelijks. Ik zal dan tussen de 1700 en 2000 inzitten, soms met uitschieters naar onder of boven, afhankelijk van wat voor periodes het zijn haha.

Alissa
Door

Alissa

op 22 Jun 2015

Hallo, Ontzettend leuke blog zeg :) Ik had alleen een vraagje, is er een reden dat je zo ontzettend laag in calorieën zit? Ben hier heel benieuwd naar :) Ga je ook even volgen op instagram, leuke motivatie. (alisssc) Liefs,

Reactie plaatsen