Dag 16 & 17 - virusje, wandelen & recept kip uit de oven

Dag 16 & 17 - virusje, wandelen & recept kip uit de oven

Tja, ook als je over het algemeen gezond eet, voldoende sport en let op je vitaminen en mineralen inname, kun je nog een virusje oplopen. Dat is mij deze dagen wel duidelijk geworden 😉

Zoals je in mijn blog kon lezen begon het maandag al met wat misselijkheid en mijn maag die niet helemaal lekker aan voelde. Ik zocht er niet zoveel achter. Het ging met vlagen goed en minder goed, maar het feit dat ik minder dan mijn toegestane macro’s at, zegt toch wel dat het niet helemaal goed ging met me 😉

Dinsdag 16 juni

Ik word wakker en voel me wel oké! Gelukkig. Het is over. Ik zet een kop koffie, kop thee en ik ga aan het werk. Nog geen 5 minuten er na zit ik op het kleinste kamertje van ’t huis en daar kom ik de rest van de ochtend bijna niet meer vandaan… Toch niet helemaal oké dus.

Omdat ik wel honger heb maar niet meer zo goed durf te eten houd ik het vandaag op wat beschuit met jam of aardbeitjes en een geroosterd broodje. Ik durf niet te trainen, al heb ik daar zelfs nu gewoon zin in! Ik baal een beetje, want met dat beschuit, brood met jam en fruit zit ik waarschijnlijk allang over mijn koolhydraten heen en krijg ik juist amper goede vetten en eiwitten binnen. Maar goed, dit is wat mijn lijf op het moment kan verdragen en het is niet anders.

20150617_082456

Ik voel me niet erg ziek of koortsig dus ik probeer gewoon wat te werken, maar echt veel lukt er niet. Ik ben een beetje leeg, letterlijk en figuurlijk. ‘S middags had ik beloofd het hondje van mijn vriendin uit te laten (ze woont dichtbij en werkt vandaag dubbele diensten die bikkel) dus wanneer mijn maag enigszins rustig aanvoelt durf ik het aan even die kant op te wandelen. Hondje mega blij, ik ook blij met even wat frisse lucht.

20150616_133408

Yay! Wandelen!

en n

En de diva eist dat ik ‘m nog even kroel… Althans zo kijkt ‘ie.

Weer thuis. Achter het bureau zitten werkt niet, teveel kramp, dus ik heb de laptop op de bank naast me staan.. mijn lijf en hoofd zijn echter aan het eind van de middag zo moe, dat ik in slaap val.

Na etenstijd word ik pas wakker en ik voel dat mijn buik nu even niet vervelend doet.. gelukkig. Maar fit voel ik me ook niet. Ik besluit toch maar mijn Skype afspraak af te zeggen en mijn vriend komt wat soep brengen. Die smaakt me dan toch wel erg goed en het blijft zelfs binnen! Die avond blijft redelijk rustig en ik probeer vroeg te slapen.

Woensdag 17 juni

Ik zou mezelf niet zijn als ik vandaag niet weer vol aan de bak zou willen. Lekker werken, alles inhalen, trainen…

Maar mijn lichaam houdt me nog even tegen. Ik start daarom redelijk rustig en eet nog steeds alleen beschuit met aardbei of jam. Ik heb wel mijn Skype afspraken door laten gaan, dat lukt wel. Ik voel me rond de middag steeds meer moe, lamlendig, lui en ik wil eigenlijk naar buiten, weg uit huis, even nieuwe energie opdoen!

Aan het eind van de middag ga ik daarom gewoon naar de sportschool. Niet omdat ik ‘moet’ trainen voor mijn challenge of bikinilijf, maar omdat ik ER UIT MOET en me daar het meest thuis voel naast mijn echte thuis 😉 Terwijl ik de auto parkeer en richting de ingang van de gym loop voel ik me al 100 keer beter! Het voelt letterlijk alsof ik weken niet geweest ben. In feite was het… 1 dag.

Ik doe rustig wat rug oefeningen, bicep en tricep oefeningen en 10 minuten lichte cardio na. Meer durf ik niet en hoeft ook niet. Voldaan ga ik naar huis, maar omdat het voornamelijk beschuitjes waren vandaag heb ik nu toch wel echt honger.

Omdat er nog kip in de koelkast ligt die vandaag echt bereid moet worden en ik het gevoel heb dat mijn maag het wel aankan, maak ik het eten dat ik eigenlijk maandag wilde maken. Kipfilet gevuld met wat groene pesto en rauwe ham eromheen met groente uit de oven.

20150617_204303

Snijd gewoon wat groente die je in huis hebt in grove stukken (ik had reuze champignons, courgette, prei, bosuitje en tomaatjes) en daar doe je wat tijm, rozemarijn en dille overheen met peper en zeezout.

20150617_200041

Dit leg je in een grote ovenschaal (even door elkaar heen husselen) en verwarm de oven voor op 180 graden. Dan snijd je de kipfilets in de lengte door zodat je er wat pesto tussen kan smeren, een klein beetje ham er bij in en dan oprollen met 2 plakjes ham en een prikker erdoor. Zout en peper hoeft niet, omdat de pesto en ham al zout en kruidig genoeg zijn!

20150617_200505 20150617_200402

Leg ze tussen de groentes in de ovenschaal en plaats voor plusminus 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Hartstikke makkelijk (ik had het letterlijk in 10 minuten allemaal klaar) en super lekker.

20150617_204407

Direct zodra de kip in de oven stond had ik een Skype afspraak en zodra ik daarmee klaar was was ook mijn avondeten ready 🙂

Op dat punt dat ik vreselijk honger dus ik heb goed gegeten. En dat heb ik geweten ook… nog geen kwartier later was ik het alweer kwijt. Zonde.

Daarna maar niets meer gegeten op een paar aardbeitjes na, even gaan douchen en voor elven lag ik in bed. Het liefst ga ik ’s morgens om 7 uur trainen, maar of het al lukt is nog even onzeker.

Anyway, zoals je ziet heb ik ook wel eens tegenslagen in de gezondheid, ook al valt het relatief mee – ik ben al blij dat het geen buikgriep is inclusief koorts en ellende – en dan gun ook ik mijn lijf wel even rust en wat voeding dat misschien niet in mijn plan past, maar wel even prettig is voor m’n maag. ‘T is niet anders. Ik heb het liever nu dan volgende week op vakantie!

Goed naar je lichaam luisteren is al-tijd het belangrijkst, die geeft je vanzelf aan wat wel en niet te doen. En je doel? Dat komt wel. Is nu even niet het belangrijkste.

Je gezondheid gaat altijd voor.

Janne

Sophie
Door

Sophie

op 18 Jun 2015

Heel veel beterschap Janne!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 18 Jun 2015

Dank je wel Sophie :) Vandaag gaat alweer een stuk beter!

Melinda
Door

Melinda

op 18 Jun 2015

Wat een tegenslag zeg, met je goede voornemens. Maar je lichaam roept om rust, neem deze ook. als je lichaam koolhydraten nodig heeft, zal dat niet desastreuze gevolgen hebben . als je maar gezonde keuzes daar in maakt.. Beterschap!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 18 Jun 2015

Absoluut Melinda! Dank je!

Petra
Door

Petra

op 18 Jun 2015

Heel veel beterschap! Leuk om je challenge te volgen.

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 18 Jun 2015

Leuk om te horen Petra. En dank je, gelukkig alweer een stuk fitter!

Kimberly
Door

Kimberly

op 18 Jun 2015

Inderdaad, beter nu dan op vakantie!!!! Waar ga je heen, als ik vragen mag? En wanneer vertrek je? Kwestie van m'n laatste Skype afspraak in te kunnen plannen, ik vertrek immers ook op reis!!! Super gaan genieten van de zon in Marbella!!!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 18 Jun 2015

Wat heerlijk, wanneer ga je Kimberly? Ik ga dinsdag weg, je kunt maandag eventueel nog een gesprek inplannen!

shirley
Door

shirley

op 18 Jun 2015

Ach.... erg vervelend als je ziek bent. Beterschap. Ik vind het ook lastig om niet te trainen en wil het liefst geen enkele training missen. Heb altijd het gevoel dat wanneer je ziek bent (of net weer beter) je op een lager niveau moet traine en alles weer moet inhalen. Ik ben benieuwd welke app jij gebruikt om je macro's bij te houden.

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 20 Jun 2015

Precies Shirley, zo'n gevoel heb ik ook.. maar dat valt natuurlijk best wel mee. Het is meer onze gedachte dan ons lijf. De app die ik gebruik is VirtuaGym, maar het voedingsdagboek is alleen toegankelijk voor PRO-leden van die app (en dat zijn mijn klanten van Ladies Lifting PT). Het is een hele fijne, overzichtelijke app!

Reactie plaatsen