Dag 12 & 13 - bijna gestopt, eten bij een vriendin & rabarbertaart

Éven kwam het in me op om er mee te stoppen, deze hele challenge. Of althans, niet stoppen met de challenge voor mezelf, maar wel online/live. Stoppen met ontzettend veel tijd en aandacht steken in het schrijven van artikelen waarin ik met je deel hoe mijn dag verloopt, wat ik eet en hoe ik train.

Waarom?

Omdat ik merk dat ik het jammer en ietwat teleurstellend vind dat er weinig respons op is. Er komen niet veel reacties onderaan de blogberichten en op Facebook wordt er af en toe een like gegeven en wordt er een enkele keer iemand getagd. En dat terwijl een lullig plaatje of grapje honderden keren wordt geliked  (en daar ben ik natuurlijk óók heel blij mee) – maar het is iets waar ik maar 1 minuutje aan kwijt ben tegenover tientallen tot honderden minuutjes aan schrijftijd voor mijn blog.

– Ik stel me nu even heel kwetsbaar op, en dat is misschien niet altijd even makkelijk of even slim… en toch doe ik het, omdat ik al aan het begin van de challenge had besloten om 100% eerlijk tegenover mezelf, én JOU te zijn. –

MAAR. Daar komt ‘ie dan. Die enkele keer dat een lezer mij mailt dat zij elke dag weer wacht tot mijn blog verschijnt. Die enkele keer dat een klant in de besloten omgeving van mijn website aangeeft hoe blij ze is dat ze mee kan lezen hoe ik eet en train en daar inspiratie uithaalt. Die ene dame die ik tegenkom op de sportschool en die aangeeft dat ze zoveel motivatie haalt uit mijn artikelen, en die enkele reactie onderaan de blogs die zegt dat het zo fijn is om herkenning te hebben en om te horen dat ook een personal trainer wel eens moeilijke dagen heeft en wel eens honger of trek heeft.

Dáár doe ik het voor. En dat is eigenlijk al genoeg.

Al zal ik maar verschil maken voor ÉÉN persoon, dan is het het al waard.

That being said:

Vrijdag 12 juni

Na een relatief kort nachtje duik ik de sportschool in voor een cardio workout op lege maag. Ik eet voor  het gemak even snel een eiwitreep en daarna doe ik een zware rug training.

Eenmaal thuis ga ik douchen en aan het werk. Ik vind het moeilijk te beslissen wat ik ga eten als tussendoortje en voor de lunch, want ik eet vanavond bij een vriendin en ik weet alleen dat het een pasta wordt (en we nog een goede fles rode wijn tegoed hebben – die hebben we samen gewonnen via een actie, leuk!). Daarom plan ik vast in mijn voedingsdagboek in dat ik pasta ga eten. De hoeveelheden en ingrediënten schat ik maar even ruim in. Ik probeer mijn tussendoortje en lunch licht te houden:

Net voor etenstijd zie ik in de keuken rabarber liggen – dit had mijn vader van de week vers uit zijn tuin meegenomen voor mij! Biologischer (is geen woord, geeft niets) kun je het niet krijgen 😉 Maar deze moet nu wel gebruikt worden anders kan ik het weggooien en dat vind ik zonde. Ik besluit daarom als toetje voor bij m’n vriendinnetje een ‘gezonde’ taart hiervan te maken. Na een tijdje op het internet rondkijken besluit ik een paar recepten als basis te gebruiken en daar mijn eigen draai aan te geven. Je kunt mijn recept hier vinden!

Rond 19.00 uur ben ik, met taart en al, bij mijn vriendin en staat er  op het balkon een heerlijk bord eten op mij te wachten. ♥

En uiteraard een bordje komkommer met houmous – sinds ik haar dit heb laten proeven bij mij thuis heeft ze het altijd in huis. Net als smoothies die ze maakt, soja yoghurt en meer healthy stuff…. Zo leuk! 🙂

Het bord pasta (met kip, groente en spicy tomatensaus) krijg ik niet helemaal op – en dat is voor mijn macro’s maar goed ook. Ik drink wel 2 flinke wijntjes, oeps. Uiteraard vul ik het allemaal netjes in mijn voedingsapp in.

En dan: de taart! Mijn vriendin heeft soja yoghurt met vanille smaak in huis en daar doen we er een beetje van bij… hmmmmmm….

Hij is zo goed gelukt! Alleen smaakt ‘ie meer naar banaan dan naar rabarber. Ik gebruikte namelijk banaan om de rabarber te zoeten aangezien ik ‘m grotendeels suikervrij wilde maken, (en met suikervrij bedoel ik vrij van geraffineerde suiker, er zit natuurlijk altijd ook suiker in fruit e.d.)  maar banaan is wel een overheersende zoete smaak. In mijn recept pas ik dit dan ook ietwat aan, ook al is ‘ie zo ook al superlekker.

We kletsen superveel bij en ondertussen staat voetbal op op de achtergrond. Nederland wint, yay!

Uiteindelijk is mijn eindstand van macro’s verre van perfect, ik zit er behoorlijk boven:

Zaterdag 13 juni

En dus begin ik vandaag de dag met een stevig potje cardio op nuchtere maag 😉 45 minuten maar liefst, uiteraard drink ik hierbij wel BCAA’s. O ja, ik ben pas om 11.00 uur op de sportschool, omdat ik me gigantisch verslaap… oeps! Ik werd pas rond 10:30 uur wakker en dat terwijl ik tegen 00.00 uur echt wel sliep… dwars door alle wekkers heen geslapen, hoe is het mogelijk? Ik zal het wel enorm nodig hebben gehad. Ik voel me ook sinds lange tijd lekker uitgerust, fit en helemaal klaar voor de dag.

Uiteindelijk ben ik ook pas na 14.15 uur ’s middags weer thuis (ik werd op de sportschool zowat weggestuurd, ik was al bijna 2,5 uur aan het trainen tot iedereen me aankeek van ‘ben je er nou nog?’) Het ging gewoon superlekker denk ik. Ik trainde borst en kletste tussendoor ook genoeg hoor, vandaar.

Thuis ga ik lekker aan de poets – nog meer lichaamsbeweging!

Eigenlijk eet ik een beetje op gevoel vandaag. Ik ben lekker bezig en vergeet mijn voedingsdagboek in te vullen en eet waar ik zin in heb (daarmee bedoel ik gezonde dingen, geen junkfood). Onder andere een courgetti als diner met mager gehakt, veel groente en tomatenblokjes als saus. En een klein beetje Parmezaanse kaas.

Ik houd enorm veel gehaktsaus over voor de dag er na, mooi makkelijk!

‘S avonds rijd ik nog even naar mijn vriend die op zijn werk is – ik moet immers van die taart af anders vreet ik hem zelf op 😉 Hij en zijn collega’s vinden het he-le-maal niet vervelend om mij van dat probleem af te helpen.

O ja, ik had wat rabarber over, en dit had ik nog even snel gekookt tot een moes. Gezoet met dadels, framboos, aardbei en een mini beetje honing, zonder geraffineerde suiker dus 🙂

De grap is, ondanks dat ik op gevoel gegeten heb en pas aan het eind van de avond invul wat de schade is (ik heb best wel wat gesnoept: een stukje taart, rijstwafels met pindakaas, voor mijn gevoel iets te veel…) Kom ik PRECIES goed uit!!!

Is dat knap of is dat knap? Op gegeven moment weet je het wel zo ongeveer en merkt je lichaam vanzelf wat wel en niet kan. Wonderlijk vind ik dat 🙂

Ik heb me tot nu toe nog niet weer gewogen of gemeten. Wellicht doe ik dat zondag of maandag even… Spannend.

Hoe gaat het bij jou? Ben je klaar voor jouw strandvakantie?

Janne