Dag 12 & 13 - bijna gestopt, eten bij een vriendin & rabarbertaart

Dag 12 & 13 - bijna gestopt, eten bij een vriendin & rabarbertaart

Éven kwam het in me op om er mee te stoppen, deze hele challenge. Of althans, niet stoppen met de challenge voor mezelf, maar wel online/live. Stoppen met ontzettend veel tijd en aandacht steken in het schrijven van artikelen waarin ik met je deel hoe mijn dag verloopt, wat ik eet en hoe ik train.

Waarom?

Omdat ik merk dat ik het jammer en ietwat teleurstellend vind dat er weinig respons op is. Er komen niet veel reacties onderaan de blogberichten en op Facebook wordt er af en toe een like gegeven en wordt er een enkele keer iemand getagd. En dat terwijl een lullig plaatje of grapje honderden keren wordt geliked  (en daar ben ik natuurlijk óók heel blij mee) – maar het is iets waar ik maar 1 minuutje aan kwijt ben tegenover tientallen tot honderden minuutjes aan schrijftijd voor mijn blog.

– Ik stel me nu even heel kwetsbaar op, en dat is misschien niet altijd even makkelijk of even slim… en toch doe ik het, omdat ik al aan het begin van de challenge had besloten om 100% eerlijk tegenover mezelf, én JOU te zijn. –

MAAR. Daar komt ‘ie dan. Die enkele keer dat een lezer mij mailt dat zij elke dag weer wacht tot mijn blog verschijnt. Die enkele keer dat een klant in de besloten omgeving van mijn website aangeeft hoe blij ze is dat ze mee kan lezen hoe ik eet en train en daar inspiratie uithaalt. Die ene dame die ik tegenkom op de sportschool en die aangeeft dat ze zoveel motivatie haalt uit mijn artikelen, en die enkele reactie onderaan de blogs die zegt dat het zo fijn is om herkenning te hebben en om te horen dat ook een personal trainer wel eens moeilijke dagen heeft en wel eens honger of trek heeft.

Dáár doe ik het voor. En dat is eigenlijk al genoeg.

Al zal ik maar verschil maken voor ÉÉN persoon, dan is het het al waard.

“I want to inspire people. ”

That being said:

Vrijdag 12 juni

Na een relatief kort nachtje duik ik de sportschool in voor een cardio workout op lege maag. Ik eet voor  het gemak even snel een eiwitreep en daarna doe ik een zware rug training.

Eenmaal thuis ga ik douchen en aan het werk. Ik vind het moeilijk te beslissen wat ik ga eten als tussendoortje en voor de lunch, want ik eet vanavond bij een vriendin en ik weet alleen dat het een pasta wordt (en we nog een goede fles rode wijn tegoed hebben – die hebben we samen gewonnen via een actie, leuk!). Daarom plan ik vast in mijn voedingsdagboek in dat ik pasta ga eten. De hoeveelheden en ingrediënten schat ik maar even ruim in. Ik probeer mijn tussendoortje en lunch licht te houden:

tussendoor_en_lunch

Net voor etenstijd zie ik in de keuken rabarber liggen – dit had mijn vader van de week vers uit zijn tuin meegenomen voor mij! Biologischer (is geen woord, geeft niets) kun je het niet krijgen 😉 Maar deze moet nu wel gebruikt worden anders kan ik het weggooien en dat vind ik zonde. Ik besluit daarom als toetje voor bij m’n vriendinnetje een ‘gezonde’ taart hiervan te maken. Na een tijdje op het internet rondkijken besluit ik een paar recepten als basis te gebruiken en daar mijn eigen draai aan te geven. Je kunt mijn recept hier vinden!

Rond 19.00 uur ben ik, met taart en al, bij mijn vriendin en staat er  op het balkon een heerlijk bord eten op mij te wachten. ♥

11255409_10206900285616619_7524285886857592273_n

En uiteraard een bordje komkommer met houmous – sinds ik haar dit heb laten proeven bij mij thuis heeft ze het altijd in huis. Net als smoothies die ze maakt, soja yoghurt en meer healthy stuff…. Zo leuk! 🙂

Het bord pasta (met kip, groente en spicy tomatensaus) krijg ik niet helemaal op – en dat is voor mijn macro’s maar goed ook. Ik drink wel 2 flinke wijntjes, oeps. Uiteraard vul ik het allemaal netjes in mijn voedingsapp in.

En dan: de taart! Mijn vriendin heeft soja yoghurt met vanille smaak in huis en daar doen we er een beetje van bij… hmmmmmm….

20150612_211646

Hij is zo goed gelukt! Alleen smaakt ‘ie meer naar banaan dan naar rabarber. Ik gebruikte namelijk banaan om de rabarber te zoeten aangezien ik ‘m grotendeels suikervrij wilde maken, (en met suikervrij bedoel ik vrij van geraffineerde suiker, er zit natuurlijk altijd ook suiker in fruit e.d.)  maar banaan is wel een overheersende zoete smaak. In mijn recept pas ik dit dan ook ietwat aan, ook al is ‘ie zo ook al superlekker.

We kletsen superveel bij en ondertussen staat voetbal op op de achtergrond. Nederland wint, yay!

Uiteindelijk is mijn eindstand van macro’s verre van perfect, ik zit er behoorlijk boven:

12juni

Zaterdag 13 juni

En dus begin ik vandaag de dag met een stevig potje cardio op nuchtere maag 😉 45 minuten maar liefst, uiteraard drink ik hierbij wel BCAA’s. O ja, ik ben pas om 11.00 uur op de sportschool, omdat ik me gigantisch verslaap… oeps! Ik werd pas rond 10:30 uur wakker en dat terwijl ik tegen 00.00 uur echt wel sliep… dwars door alle wekkers heen geslapen, hoe is het mogelijk? Ik zal het wel enorm nodig hebben gehad. Ik voel me ook sinds lange tijd lekker uitgerust, fit en helemaal klaar voor de dag.

Uiteindelijk ben ik ook pas na 14.15 uur ’s middags weer thuis (ik werd op de sportschool zowat weggestuurd, ik was al bijna 2,5 uur aan het trainen tot iedereen me aankeek van ‘ben je er nou nog?’) Het ging gewoon superlekker denk ik. Ik trainde borst en kletste tussendoor ook genoeg hoor, vandaar.

Thuis ga ik lekker aan de poets – nog meer lichaamsbeweging!

Eigenlijk eet ik een beetje op gevoel vandaag. Ik ben lekker bezig en vergeet mijn voedingsdagboek in te vullen en eet waar ik zin in heb (daarmee bedoel ik gezonde dingen, geen junkfood). Onder andere een courgetti als diner met mager gehakt, veel groente en tomatenblokjes als saus. En een klein beetje Parmezaanse kaas.

20150613_182616

Ik houd enorm veel gehaktsaus over voor de dag er na, mooi makkelijk!

‘S avonds rijd ik nog even naar mijn vriend die op zijn werk is – ik moet immers van die taart af anders vreet ik hem zelf op 😉 Hij en zijn collega’s vinden het he-le-maal niet vervelend om mij van dat probleem af te helpen.

O ja, ik had wat rabarber over, en dit had ik nog even snel gekookt tot een moes. Gezoet met dadels, framboos, aardbei en een mini beetje honing, zonder geraffineerde suiker dus 🙂

De grap is, ondanks dat ik op gevoel gegeten heb en pas aan het eind van de avond invul wat de schade is (ik heb best wel wat gesnoept: een stukje taart, rijstwafels met pindakaas, voor mijn gevoel iets te veel…) Kom ik PRECIES goed uit!!!

13_juni

Is dat knap of is dat knap? Op gegeven moment weet je het wel zo ongeveer en merkt je lichaam vanzelf wat wel en niet kan. Wonderlijk vind ik dat 🙂

Ik heb me tot nu toe nog niet weer gewogen of gemeten. Wellicht doe ik dat zondag of maandag even… Spannend.

Hoe gaat het bij jou? Ben je klaar voor jouw strandvakantie?

Janne

amber
Door

amber

op 14 Jun 2015

Hallo Janne, wat vervelend dat je weinig reacties krijgt ik lees jou blogs eigenlijk elke dag wel zodat ik inspiratie krijg wat ik kan eten en dat iedereen wel is een dag heeft dat die zondert maar dat je wel de volgende dag weer aan de slag gaat en dat je me motiveert. maar ik denk het wel alleen uitvoeren is voor mij dan lastig. maar ik vind het fijn dat je dit doet en dat je eerlijk bent hoe je je voelt. groetjes amber

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 15 Jun 2015

Dank je wel voor je lieve reactie Amber, leuk om te horen dat je ze elke dag leest en er inspiratie van opdoet! Het uitvoeren is inderdaad een tweede, maar wel minstens zo belangrijk.. je weet het, ik help je er graag mee! Ik zal zeker doorgaan met bloggen. Liefs

Mariska
Door

Mariska

op 14 Jun 2015

Ik lees je blogs elke keer . En vind het intressant. Maar ik denk dat je niet elke dag van mij een reactie wil. .. Ik merk dat je veel dingen doet. Maar je twijfelt ook met wat voor activiteiten je wel Door wil laten gaan of je wat je wil stoppen. Ik denk dat je voor je zelf een keuzes moet gaan maken. We zijn allemaal maar mensen. Maar wees trots op met wat je allemaal de laatste tijd bereikt hebt op zo jonge leeftijd! !! Wees daar trots op en geef je zelf een schouders klopje;) En wat is wel en wat is niet goed voor de mens? Soms moet je ook eens kunnen genieten. Maar je zelf hard afstraffen is niet nodig. Wel dat je de volgende dag er rekening mee houd. Je bent mooi zo als je bent! . En wees lief voor je eigen lijf. Ga zo door. Maar maak in sommige activiteiten keuzes. Liefs xx Mariska. Ik bedoel dit alleen maar goed . Bewonder je enorm! Je hebt veel zelf vermogen en vertrouwen in mensen!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 15 Jun 2015

Dank je wel voor je reactie Mariska, en ja hoor je mag zeker wel altijd reageren op mijn blogs, graag zelfs! Ik doe inderdaad veel en weet eigenlijk exact wat ik wel en niet wil doen.. Welke activiteiten bedoel je precies? Je mag het me ook even mailen uiteraard ;) Bedankt voor je feedback en lieve woorden! Thanks, liefs

Laurke
Door

Laurke

op 14 Jun 2015

Hey Janne, Eerst en vooral vind ik het, net zoals de vele vrouwen die ook elke keer weer je blog lezen, geweldig wat je doet! Het is inderdaad fijn om te lezen dat je niet de enige bent die soms wel de hele voorraadkast kan leeg eten, maar het dan toch maar niet doet... Soms vraag ik me ook af 'waarom doe ik dit mezelf toch aan?' , maar toch ga ik door, mede dankzij jou en je blog en natuurlijk omdat ik sterker ben dan mijn trek in 10 rijstwafels met pindakaas (soms ook zonder de rijstwafels) en omdat ik, net als jij, deze zomer wil stralen in bikini! Ga zo door, vergeet vooral niet te genieten en wat tijd voor jezelf te nemen en ik neem mezelf voor om wat meer te reageren als ik je blog lees, deal?! ? En ik hoop dat anderen mijn, maar vooral jouw, voorbeeld zullen volgen! Succes!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 15 Jun 2015

Laura, dank je wel voor je lieve reactie! Nu heb ik zin in rijstwafels met pindakaas... of uberhaupt pindakaas.. ;) Grapje hoor, en ja ik zal zeker zo doorgaan, nieuwe motivatie & energie dankzij de fijne reacties. Zet hem op en een strakke zomer toegewenst! ;)

Valérie
Door

Valérie

op 14 Jun 2015

Lurkers zijn vaak se trouwste lezers. :-) Staar je niet blind op reacties of likes... Soms like ik bijv dingen niet omdat ik niet wil dat anderen dit zien. Ben je al actief op Instagram? Zo niet, daar kun je je blog vast goed pluggen want there is a hole fitworld out there.

Valérie
Door

Valérie

op 14 Jun 2015

Oh wacht, ik zie dat je daar al actief bent. :-)

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 15 Jun 2015

Dank je wel Valérie voor je reactie en ik ben inderdaad al actief op Instagram! Blog promoten werkt daar echter juist niet zo goed ;) Ik staar me er zeker niet blind op, maar af en toe is het wel fijn en nodig om er mee door te gaan. Alleen maar voor jezelf schrijven wordt op gegeven moment ook zo nutteloos ;)

Aletta
Door

Aletta

op 14 Jun 2015

Lieve Janne, Ik vind je blogs heel interessant en informatief om te lezen! Ik lees ze allemaal en kijk iedere dag even of je al hebt geblogd. Ik snap dat het frustrerend voor je is als je er veel tijd en energie in steekt, maar ze worden in ieder geval door ons heel erg op prijs gesteld :) X

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 15 Jun 2015

Dank je wel Aletta, voor je lieve en bemoedigende reactie :) Ik zal er gewoon mee doorgaan en zal er nu met liefde de tijd en energie in steken! Liefs!

Marianne
Door

Marianne

op 14 Jun 2015

Hoi, ik vind je blog wel interessant! Heb er ook een vraag over: met welke app / programma houd je je voeding bij? Ziet er uit als een lekker overzichtelijk programmaatje! Ga lekker door met bloggen, dan blijf ik lekker ( stilletjes) lezen! Groetjes Marianne

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 15 Jun 2015

Ah, dank je wel Marianne! Doet me goed! Dit is de voedingsapp/dagboek van VirtuaGym, die je alleen kunt gebruiken als je ‘pro’ lid bent. Al mijn klanten krijgen dat bij hun lidmaatschap erbij :) Is zeker een overzichtelijk en prettig programma om mee te werken!

Marianne
Door

Marianne

op 16 Jun 2015

Oke, bedankt, ik zal er eens naar kijken!

Kimberly
Door

Kimberly

op 18 Jun 2015

Neeeen niet stoppen Janne, je blogs zijn super!!! Ik lees ze echt trouw en graag, leuk om ideetjes op de doen voor m'n maaltijden en ook te zien dat de 'professionals' het ook moeilijk hebben om zich perfect aan hun voeding te houden. Keep up the good work, ik kijk alvast uit naar je volgende blog! xxx

Romi
Door

Romi

op 19 Jun 2015

Hoi Janne, Ik sluit me aan bij de rest.. Ik lees super graag je blog en ik leer er veel uit.. Je bent een inspiratiebron en een steun, ik zou het dus jammer vinden als je ermee zou stoppen Groetjes

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 20 Jun 2015

Ontzettend leuk om te lezen Romi, ik stop er dan ook zeker niet mee (behalve even op vakantie, maar dat is maar een weekje ;)). Dank je wel voor je lieve reactie!

Reactie plaatsen