Bikini fitness wedstrijd

Na een iets te lange radiostilte hier op het blog… heb ik NIEUWS dat ik héél graag met jullie wil delen!

It’s official: vanaf aankomende week zal ik beginnen met de voorbereidingen op een wedstrijd in de ‘bikini-fitness’ klasse!
Ik ga voor de wedstrijd op 22 maart 2015: de Juliette Bergmann Cup (JBC) te Sommelsdijk.

Ter voorkoming van misverstanden, hierboven zie je hoe bikini-fitness eruit ziet.

NIET zoals het plaatje hieronder; en ja iedereen moet zelf doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Het is echter niet MIJN doel.

bodybuilder

Nu dat duidelijk is: waarom ga ik dit doen?

Eigenlijk doe ik dit met verschillende redenen:

 • Het is een langgekoesterde droom! Ik ben al jaren bezig in de fitness, krachttraining en voeding. Ik ben van nature aardig competitief, alles wat ik doe (nou ja, veel althans) wil ik ook echt GOED doen en als het even kan; er ook in winnen. Niet eens perse van anderen, maar ook vooral mijzelf en mijn angsten en onzekerheden overwinnen.
  Zo dus ook bij mijn fitness lifestyle. Eigenlijk heb ik het altijd uitgesteld met verschillende redenen, maar omdat ik merk dat er nooit een perfecte timing voor zal zijn, ga ik het gewoon DOEN. En ja, dit betekent dat ik nu in de opstartfase van mijn bedrijf ook in de wedstrijdvoorbereiding zal zitten en dit zal pittig zijn. Maar het zal al-tijd pittig zijn, wanneer je er ook aan begint, en als je iets heel graag wilt dan kun je het no matter what. Dat wil ik jullie én mijzelf graag laten zien.
 •  Daarmee komen we ook gelijk op mijn tweede punt: de meeste van mijn lezers/volgers/leden zijn heel druk bezig met hun lichaam en einddoelen. Of dit nu afvallen of aankomen is, er is iets aan je lichaam wat je wilt veranderen en je merkt dat dit nog helemaal niet zo makkelijk is als je graag zou willen. Afhaken kan dan een easy-way-out zijn, maar daar bereik je uiteraard je doel niet mee. Is jouw doel 5 kilo afvallen? Dat is mogelijk, al voelt dat misschien niet zo. Het is zwaar, maar uiteindelijk kun je het: dat is wat ik ook wil laten zien met mijn wedstrijd. Ik ga het zwaar krijgen, nee, héél zwaar krijgen, maar ik ga het wel dóen en doorzetten om mijn doel te behalen. Practise what you preach, denk ik dan maar. 🙂 Ik krijg namelijk wel eens te horen “ja, voor jou is het makkelijk praten, jij bént al slank!”.
  Maar waardoor denk je dat ik slank ben? Automatisch? Cadeautje van een hogere macht? Nee, natuurlijk niet. Als ik ongezonder en meer ga eten en minder beweeg, kom ik net zo goed kilo’s aan als iedereen. Bovendien heb ik ook 10 kilo meer gewogen als dat ik nu doe, en ook 5 kilo MINDER gewogen dan nu (en dat was niet mooi, trust me) dus nee, ik ben heus geen wonder der natuur.
  En nu zal ik ook laten zien dat ik van dit lichaam een wedstrijdlichaam kan maken: zolang je in jezelf gelooft en doorzet, zul je je doel bereiken.

   

 • Ook heb ik simpelweg een nieuw doel NODIG.
  Voor Ladies Lifting PT geef ik ánderen advies en probeer ik anderen te motiveren en inspireren om hun doel te behalen. Wat mijzelf betreft: ik train en eet al een behoorlijke tijd ‘op onderhoud’ (dit houdt in dat je zowel niet aankomt als afvalt: je blijft gewoon zoals je nu bent) en soms een beetje op kracht, maar een echt doel heb ik niet meer (behalve altijd gezond en fit zijn).Vergeet niet dat het je doelen zijn die je juist motiveren! Jij denkt nu misschien dat het heerlijk zou zijn als je géén doel had hoeven hebben en niet had hoeven willen afvallen of aankomen, maar geloof mij: je doelen houden je scherp en zonder doel trainen en gezond eten is veel moeilijker: het kan saai worden en kan je veel makkelijker verleiden om ongezond te gaan doen… Je doelen behalen is het meest heerlijke gevoel in de wereld en ik mis het!
 • Nog een grote reden is dat ik nóg veel meer kennis van het menselijk lichaam, training en voeding wil vergaren.
  In dit vak ben je namelijk nooit uitgeleerd, er zijn duizenden theorieën en onderzoeken over wat het beste is qua training, voeding en gezondheid maar je zult altijd zélf moeten uitvogelen wat voor je eigen lichaam werkt en waar jij achter staat.
  Ik bezit gelukkig al veel kennis en daarmee heb ik ook een streepje voor: echter bezit ik niet perse wedstrijdkennis (such as: waar let een jury op? Hoe gespierd of juist niet moeten bepaalde lichaamsdelen zijn? Hoe moet je poseren?) en daar heb ik dan ook een gespecialiseerde coach voor ingeschakeld.
  Met trots kan ik vertellen dat ik mijn wedstrijdbegeleiding zal krijgen van Jeanet Wolf, die zelf momenteel ook naar een wedstrijd toe traint en dus exact weet hoe het is! (ondanks dat het een andere klasse is)
  Afgelopen vrijdag gaf ze aan -ondanks eigenlijk geen plek te hebben- mij graag te willen coachen: de dag er na stond ik al samen met de andere meiden uit Atletenteam SheWolves (hoe BAAS is die naam ;)) in mijn bikini (brrr..) bij haar poseerles.
  Wat een leuk team, wat een lieve meiden en boven alles ontzettend motiverend om anderen met enigszins dezelfde doelen te ontmoeten. Jeanet bedankt voor je vertrouwen en we gaan knallen!
 • Mijn vijfde en laatste reden is dat ik wil kijken in hoeverre mijn gezonde lifestyle past bij een wedstrijd-lifestyle. Het is bekend dat je voor een wedstrijd, welke klasse dan ook, redelijk bepaalde extremen zult moeten gaan opzoeken. Je krijgt te maken met dingen die je normaal niet per se vrijwillig aangaat en dat allemaal voor je uiteindelijke fysiek op het podium.
  Extreem hard of zwaar trainen. Jezelf extra specifiek gaan voeden. In bepaalde periodes weinig eten maar toch knetter hard trainen, of juist extreem veel eten terwijl je eigenlijk absoluut geen trek of honger hebt. Al je voeding afwegen en bijhouden tot op de gram, calorie en macro nutriënt na.
  Niet meer af en toe gewoon eens gek doen, een pizza eten omdat het zondag is of omdat je een drukke dag had. Niet meer standaard de vrijdagavond-wijnavond met je vriendinnen waar je normaal de hele week naar uitkijkt of een patatje na het stappen. Überhaupt niet meer uitgaan/uit eten gaan (wat, überhaupt niet meer de deur uitgaan!) omdat er teveel verleidingen in schuilen, en los van dit alles wordt denk ik nog het moeilijkste… iedereen constant moeten uitleggen “waarom je jezelf dit nou allemaal aaaaaandoet”.Ik ben benieuwd in hoeverre het voor mij nog steeds gezond (want: wat is gezond?) kan blijven om tot bepaalde extremen te gaan en dat ga ik bij deze uittesten en met jullie delen. Ik wil namelijk niet alleen van buiten in winnaars-shape zijn, maar ook van binnen!

   

Omdat ik momenteel niet bepaald in wedstrijd-shape ben, maar wel aan jullie wil laten zien dat ik gelukkig met mijn gezonde lichaam ben zoals het is (in welke vorm dan ook!) heb ik vandaag een fotoshoot!

Het is ook een beetje de “before” in de “before & after”. Ik heb er mega veel zin in en wil 2 bepaalde vrienden in het bijzonder alvast bedanken omdat de één heeft geregeld dat ik vandaag allerlei flitsende sporttops, -leggings en -schoentjes aan kan (los van mijn eigen) en de ander mijn make-up en haar wilde verzorgen. Dikke kus!

Ik hoop dat jullie mijn weg naar het podium willen volgen, we elkaar een hart onder de riem kunnen steken wanneer we het even zwaar hebben en we over een tijdje allemaal ons doel behalen: WELK DOEL DAN OOK!

Vergeet nooit, maar dan ook noooit.. gelukkig te zijn met je gezondheid (immers: je leeft, je ademt, je kunt lopen, je kunt zien, hebt al je ledematen) en koester dit gezonde lichaam.
Zorg er goed voor, zodat het gezond blijft in welke shape of size dan ook!

x

Janne, Ladies Lifting PT

PS. Heb jij ook een doel en wil jij deze nu eindelijk eens daadwerkelijk BEHALEN? Kijk voor alle mogelijkheden even op verder op de website of neem direct contact op. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord en we kijken samen naar de beste keus voor jou.

Sta jij trouwens al ingeschreven op de mailinglist? Je wilt toch niet al die gratis, waardevolle informatie en exclusieve tips & trucs missen?  


 

Lindsay | MakeupbyLindsay.nl
Door

Lindsay | MakeupbyLindsay.nl

op 23 Nov 2014

Wat goed geschreven zeg! Heerlijk zo'n motivatie boost! En gaaf hoe jij zo'n mega doorzettingsvermogen heb. Iets wat ik graag ook wil (en ga!) leren.

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 23 Nov 2014

Super leuk om te horen Lindsay en dank je wel! Jouw reactie motiveert mij juist weer :) Dat gaat vast goed komen met jou! Succes met alles en als ik je ergens bij kan helpen... je weet me te vinden! x

Christa
Door

Christa

op 24 Nov 2014

Mooi geschreven vriendinnetje. De foto's die ik tot nu toe heb gezien zijn prachtig! Jij bent prachtig van binnen en van buiten. Houd me op de hoogte van het verloop richting de wedstrijd ik ben hoe dan ook nu al trots op jou! -X-

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 24 Nov 2014

Love you Chris! Doet me heel goed. x

wilma
Door

wilma

op 24 Nov 2014

Lieve Janne Mooi geschreven. Prachtige foto's en veel succes bij het behalen van jouw doelen!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 24 Nov 2014

Dank je wel mam <3

Gerard
Door

Gerard

op 25 Nov 2014

Hey Janne, goed bezig hoor! Knap van je dat je zo open hierover bent en dat je deze uitdaging aangaat. Succes! Gerard.

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 25 Nov 2014

Thanks so much! Wat een motiverende reacties :)

Oma
Door

Oma

op 25 Nov 2014

Lieve kleindochter , dat je je doelen maar mag bereiken, inderdaad wat dat dan ook is , gezondheid voorop ,succes en liefs, Oma

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 25 Nov 2014

Dank je wel lieve oma. Gezondheid altijd op 1! x

Reactie plaatsen