Bikini fitness wedstrijd

Bikini fitness wedstrijd. Say what? Kijk, we willen er allemaal goed uitzien in bikini. Die buik mag wel wat strakker, de billen wat ronder en de benen iets steviger. Maar gelukkig is de zomer nu even voorbij, gaan we de herfst- en winterperiode in en hoef je die bikini even niet uit de kast te toveren. Tenzij je zo gek bent als ik, en bewust die bikini in december gaat aantrekken. 12 en 13 december, om precies te zijn.

S.A.P. cup

12 & 13 december is het S.A.P. Weekend te Veldhoven. S.A.P. staat voor Strength and Physique en dat weekend zijn er dus bodybuilding- en fitnesswedstrijden. Eigenlijk is het allemaal bodybuilding (je ‘bouwt’ aan je lichaam), maar ik noem het maar even apart ‘fitness’, anders denkt iedereen dat ik zoiets ga doen als onderstaand plaatje.

bikini fitness wedstrijd

En da’s niet helemaal mijn ‘cup’ of tea.

Niets mis mee verder, als je daar zelf voor kiest en er van houdt. Ik ben echter zelf meer van de ‘bikini fitness’. En ja, de vrouwen hierboven hebben ook bikini’s aan, maar daar wordt ook niet op gedoeld. Met bikini fitness bedoelt men: een slank, strak, mooi ‘afgetraind’ bikinilijf… maar dan wel met perfecte proporties qua spierdefinitie. Het draait hier meer om de juiste verhoudingen tussen je spieren, dan om véél spiermassa.

Maar Janne, dan kunnen alle van-nature-slanke meiden toch meedoen?

Was het maar zo simpel! Of nou ja, ik ben blij dat het niet zo simpel is. Dan was het natuurlijk geen uitdaging meer. Het is véél meer dan ‘gewoon slank zijn’, zoals je hieronder ook duidelijk kunt zien.

bikini fitness wedstrijd

En ik, met mijn fanatieke hoofd, wil dit in 10 weken gaan bereiken. Nu moet ik direct eerlijk toegeven: de vrouwen in het plaatje hierboven zijn van TOP niveau, dat ga ik sowieso niet bereiken binnen 10 weken. Mijn doel is echter wel om gekwalificeerd te worden op Nederlands beginnersniveau, om vervolgens eventueel door te mogen naar een B wedstrijd. De SAPcup is namelijk een C wedstrijd, waar iedereen moet beginnen als je voor het eerst een wedstrijd meedoet. Hoe lang je ook al traint, of je nu personal trainer bent of rookie in de fitnesswereld, dat doet er niet toe. En ook moet ik eerlijk toegeven, dat er een kans bestaat dat mijn wedstrijdcoach Jeanet (bedankt dat je wederom de tijd en moeite neemt om in mijn gekke droom mee te gaan!) en ik tegen half november besluiten: deze shape is geen topshape. En dan ga ik het podium niet op (althans niet in december al), want ik ben niet zo iemand die meedoet voor spek en bonen. ‘Om het maar gewoon een keer te hebben gedaan.’ Daar is ook niets mis mee, maar daar ben ik persoonlijk iets te fanatiek voor. I wanna win! Het wordt simpelweg keihard werken en aanzien hoe mijn lijf verandert en of dat snel genoeg gaat.

OMG

Dat is voornamelijk wat er in mij omging, toen ik dacht: “oke, nu moet ik ook mijn bloglezers op de hoogte gaan houden van mijn progressie”. En daarvoor moet ik dus foto’s gaan plaatsen, en óók een foto plaatsen van hoe ik er NU uitzie, in mijn ondergoed, voor mijn gevoel hartstikke naakt. En ondanks dat ik vaak zat (o.a. lingerie-) model heb gestaan, in de zomer ook rustig in bikini over het strand loop, wel vaker foto’s post (in sportkleding) en straks ook zo op het podium zal staan voor héél veel mensen, vind ik deze foto toch wel DOODENG. Het gaat nu namelijk niet meer alleen om een leuke foto plaatsen, maar om een beoordeling op mijn spiermassa, spierdefinitie, verhoudingen en poses waarin ik het beste uit kom. En dat is wel een stukje enger dan een leuke, normale selfie in je zomerbikini. Maar goed. Here it comes:

Mijn bikini fitness wedstrijd -VOOR- foto

Dit is mijn huidige fysiek. Redelijk in proportie, maar we blijven werken aan schouders, billen & benen. Dat zijn immers de voornaamste zaken waar een jury op let bij een bikini fitness wedstrijd. Daarnaast moet ik zéér omlaag in mijn vetpercentage, ik zit nu op 19,6% en ik weeg 55,2 kg. Ik ben onwijs benieuwd wat ik in zo’n relatief korte periode kan bewerkstelligen en ik ben vooral nu al oooooongelooflijk aan het uitkijken naar het moment dat ik deze foto’s kan plaatsen naast mijn foto’s over 10 weken op de wedstrijddag. Vanaf vandaag train ik weer 6 dagen per week, eet ik op gezette tijden volledig uitgekiende, samengestelde maaltijden en is mijn knopje weer op “aan”. I love it. Betekent dat dat het een makkie wordt? Oh men, ik denk het tegenovergestelde. Maar dat maakt het juist des te leuker om het te bereiken.

Déjà vu?

Als jij mij al langer volgt, dan komt dit blogbericht je ongetwijfeld erg bekend voor. Vorig jaar november/december had ik namelijk zo’n zelfde doel en ben ik ook in voorbereiding gegaan voor een bikini fitness wedstrijd. Zoals je dan ook weet als je mijn blog al vanaf het begin leest, moest ik stoppen en dat doel ‘on hold‘ zetten, omdat mijn moeder terminaal ziek werd. In februari is mijn moeder overleden, daarna had ik geen wens meer om aan een wedstrijd mee te gaan doen. Het leek mij toen allemaal zo oppervlakkig, ik dacht vooral “wat is het nut?” en dat had natuurlijk allemaal te maken met een zware periode waar ik in zat (zit, eigenlijk). Nu zijn we echter inmiddels ruim 7 maanden verder en begon het toch weer te kriebelen.

Vooral omdat mijn moeder mijn grootste fan was, ik van haar altijd 100% steun kreeg om de dingen te doen die ik graag wilde en zij mij heeft geleerd achter mijn dromen aan te gaan. Voor haar, en voor mezelf, zal ik dat dus ook zeker doen. Het heeft zeker nut om aan jezelf te werken, een doel te willen stellen en er alles aan te doen om die te bereiken. Because once you’ve reached it….  ♥

S.A.P. cup, here i come!

Als je het leuk vindt om op de hoogte gehouden te worden en te zien hoe een lijf in 10 weken kan veranderen door de juiste mindset, training & voeding, volg mij dan via  Bloglovin’ zodat je niets mist!

Britt Jager
Door

Britt Jager

op 29 Sep 2015

Wauw wat een mooi verhaal. En wat knap dat na zoon hefitg jaar de draad toch weer op pakt ! Het gaat je zeker weten lukken .. Liefs

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 06 Oct 2015

Wat lief van je Britt, dank je wel!! En jou gaat het ook zeker lukken, we zien elkaar vast binnenkort, zin in! x

Ria Reijnders
Door

Ria Reijnders

op 29 Sep 2015

Zou graag op de hoogte blijven Hoe een lichaam in 10 weken kan veranderen Door training en voeding e.d.

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 30 Sep 2015

Klik dan even op de "Bloglovin'" knop Ria :) Leuk dat je me wil volgen!!

Jessica
Door

Jessica

op 29 Sep 2015

You can do this!!! Liefs Jessica

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 30 Sep 2015

:) :) Thankssss lieve Jes! x

Reactie plaatsen