Bikini Fitness Dagboek #4 | Zonneschijn!

Ha, ik zei het toch in mijn huilbui van vorige week? Na regen komt… zonneschijn.  (en terwijl ik dit typ gaat de zon schijnen… creepy) Bovendien zei ik “misschien zijn er wel hele mooie dingen voor mij in petto waar ik nog niet vanaf weet” en ja hoor, ik mag héél leuk nieuws aankondigen! Maar laat ik beginnen bij het begin.

Nog 52 dagen

Dan is het zo ver. Dan sta ik op een podium ergens in Veldhoven, waar heul veul mensen naar me staan te kijken, in mijn bikini, een beetje rondjes te draaien en spieren aan te spannen waarvan ik jaren geleden geen idee had dat ik ze überhaupt hád.

Nog 7 weken en 4 dagen. Dat lijkt lang, maar is in fitnessland mega kort. Het zijn immers nog maar 7 bikini fitness dagboek updates (zo, da’s een hele mond vol) die er aan zitten te komen, en sommige dames schrijven die in een week. Dat is ook niet gek: de ene dag sta ik doodsangsten uit – wat als ik niet goed genoeg ben? Wat als dat randje vet onder mijn navel niet verdwijnt of mijn benen geen definitie gaan krijgen? Wat als mijn billen ineens wél verdwijnen? Wat als ik nét buiten de kwalificatie val? (dat lijkt me persoonlijk nog veel erger dan gewoon ronduit laatste worden).

What-if-i-fall-quote_v4

En de andere dag houd ik me lekker vast aan deze heeeeerlijke quote. Let’s fly!

Mijn progressie

Op dit moment weeg ik weer 55,2 kg, wat ook mijn startgewicht was. Ik kan hierover dus gaan droeftoeteren (dat is totaal geen woord, maar oke) omdat ik niét ben afgevallen, maar… Ik merk dat mijn buik toch echt droger begint te worden (check die vierde foto!) (& helemaal vergeleken bij vorige week!) en dus ben ik happy de peppie. Vetpercentages of huidplooien meten doe ik lekker nog even niet – dat komt over 8 dagen wel weer als ik weer naar Jeanet toe ga. Ik kijk nu liever naar hoe ik me voel en hoe ik me voel t.o.v. mijn spiegelbeeld. En dat is BLIJ.

bikini fitness

Oja, en mijn training van vandaag ging zó ongelooflijk lekker, waarschijnlijk omdat mijn hoofd er ook weer ‘goed’ inzit t.o.v. vorige week. Ik ben ‘ingetuned’ op mijn doel en ik heb mooie, nieuwe , toffe ontwikkelingen in mijn leven. Kun je nagaan hoe belangrijk het psychische aspect is, in relatie tot waar je lijf toe in staat is – of juist niet toe in staat is op het moment dat je psychisch niet goed aanwezig en ingetuned bent. Anyway, nu we het toch over toffe nieuwe ontwikkelingen hebben:

ladies lifting pt en pure power gym

Ladies Lifting PT gaat uitbreiden!

Gisteren heb ik mijn grote nieuws al kenbaar gemaakt op Facebook en Instagram, maar ook hier wil ik dat natuurlijk met alle liefde doen: vanaf 1 november zal ik mijn offline diensten (waaronder personal training & voedingsadvies) onderbrengen bij de Pure Power Gym in Meppel. Ladies Lifting PT heeft er daarmee een fysieke locatie bij en dat is een jaar na de start van mijn bedrijf, zeker iets wat op mijn “to dream about” lijstje stond – en ineens werd het werkelijkheid. Hoe tof! Binnenkort natuurlijk veel meer hierover – mocht je vast willen bespreken wat de mogelijkheden zijn, neem dan zeker even contact met me op 🙂

Mijn trainingsschema

Dan even terug naar jullie – ik kreeg veel vragen over mijn trainingsschema. Hoe vaak in de week, waarom, hoe herstel je voldoende? En zo voort.

Allereerst wéér even een herinnering: dit is een schema voor MIJ, volledig op mijn doelen en huidige fysiek gericht, iets wat voor jou totaal niet hoeft te werken en zelfs absoluut niet is aan te raden om zomaar na te bootsen. Ten tweede ga ik hier niet mijn volledige trainingsschema neerzetten, want dat is een beetje too much, bovendien heb je daar niks aan (ook al denk je misschien van wel).

Wel kan ik je vertellen dat ik 6 dagen per week sport, waarbij ik 3 verschillende trainingsschema’s 2 keer herhaal. Snap je ’t nog?

Ook kan ik je vertellen dat ik mijn borst op dit moment niet echt train (en ja, ik mis bankdrukken!), en mijn bovenrug en armen maar met 1 oefening (maar dan dus wel 2 x per week) – en die pak ik natuurlijk ‘mee’ met de andere oefeningen voor bijv. schouders. Maar ze hebben nu simpel gezegd niet de grootste prioriteit. Mijn schouders daarentegen pak ik flink aan: omdat die wat achter lopen bij de rest. Deze train ik 4 x per week met verschillende oefeningen.

In elke training heb ik minstens 1 oefening heb voor mijn onderlichaam. Dat zou je dus kunnen zien als 6 dagen benen trainen (zoals ik het in het begin zag, waarop ik mijn wedstrijdcoach verschrikt stuurde “maar dat kan toch helemaal niet??!”) maar is het eigenlijk niet. Uiteraard heb je ten eerste niet gewoon ‘beenspieren’, maar allerlei verschillende spieren ín je benen, zoals je quadriceps, hamstrings, kuiten en billen (en die bestaan ook allemaal weer uit verschillende delen, maar laten we het simpel houden). De ene dag focus ik mij meer op het één en de andere dag meer op het ander. Feit blijft dat ik mijn onderlijf héél veel train in vergelijking tot toen ik nog niet in voorbereiding voor de SAP cup was.

bikini fitness leg day

Maar hoe herstel je dan?

Ja, dat was ook mijn eerste vraag en paniekmoment. In (en na) de eerste week had ik ZO’N godskolere spierpijn (mag ik dat zeggen? ja dat mag ik zeggen want het is mijn blog, heuj!) in mijn benen dat ik let-ter-lijk als een pinguïn liep. En geloof me: ik train al zeker zes jaar, ik wéét wat spierpijn is na legday…. dit was niet te vergelijken. Dit was immers élke dag legday! (ook al doe ik op 2 van de dagen alleen hipthrusts en voor de rest het bovenlijf, het voelde als hel op aarde).

Maar ja, daar komt ook weer dat moment van gewenning. De tweede week was al een stuk minder pijnlijk en de derde week was spierpijn-loos. Of nou ja, vergeleken bij week 1, te verwaarlozen.

Dat betekent niet dat dit zomaar voor iedereen kan – er is zeker een kans op overtraining als je dit klakkeloos zou overnemen. Feit blijft dat je ver-ver-vergevorderd moet zijn in krachttraining indien je zo’n hoge frequentie wil gaan aannemen in je trainingen. Een vergevorderde fitnesser herstelt namelijk veel sneller dan een beginner of iemand die al wel jaren traint, maar niet constant is. Ook zal je natuurlijk moeten letten op je slaap, voeding, en het complete plaatje – om niet overtraind te raken.

Overigens wil ik benadrukken dat spierpijn niet per se een goede graadmeter is om te weten of je al wel of nog niet hersteld bent. Je spier kan ook voldoende hersteld zijn – terwijl jij toch nog pijn ervaart ín die spier. Andersom kan ook het geval zijn. Neem wel of geen spierpijn dus niet als uitgangspunt.

think-youre-tough-try-wearing-heels-after-leg-day--bf622

Dit is trouwens juist wel fijn, hakken dragen als je spierpijn in je kuiten hebt… herkent iemand dat?

Naast dit krachtschema doe ik sinds vorige week om de dag 30 minuten cardio. Dat is niet per se iets wat ik leuk vind of waar ik blij mee ben, maar dat doet er ook totaal niet toe. Ik moet het gewoon doen, óf minder gaan eten, maar dat is ook niet leuk, dus ’t is kiezen of delen 😉

Lieve klanten

Daarnaast wil ik nog even kwijt dat ik ongelooflijk blij en gelukkig word van mijn klanten. Zowel de ‘oud’ klanten als huidige klanten zijn allemaal super lieve, leuke en motiverende dames die bijvoorbeeld MIJ een hart onder de riem staken na het lezen van mijn blog van vorige week – en dat terwijl ik eigenlijk hén hoor te coachen en helpen 😉 Ook heb ik een super lief dank-cadeautje gekregen na een traject van 3 maanden met twee ongelooflijke toppers én ben ik helemaal dol op mijn nieuwe 2 toppers van klanten die 100.000% gemotiveerd zijn om de komende 3 maanden de béste van hun leven te maken – in terms of afvallen & strakker, fitter en gezonder worden. Ik heb onwijs veel zin om met jullie aan de slag te gaan en het was súper leuk om jullie gisteren in ‘mijn nieuwe locatie’ (sorry, tussen aanhalingstekens omdat het nog onwennig voelt om dat te typen haha) personal training & mindset coaching te kunnen geven!

Dikke kus voor jullie allemaal, ook alle andere mensen die mij berichtjes en veel liefde stuurden na het lezen van mijn droevige blog 😉

Vanaf nu: positive thoughts! Maar ik blijf eerlijk – ook als het even niet goed gaat. En die momenten gaan heus nog komen. And when they do: i’m ready. 

Had ik btw al verteld dat ik zo goed als elke dag een foto -bij wijze van update-, healthy food pics & inspirerende quotes plaats op Instagram? Ik ga ’t steeds leuker vinden!  Je kunt me hier volgen! (@ladiesliftingpt)

instagram

Wendy
Door

Wendy

op 20 Oct 2015

Hoi.. Leuk stuk om te lezen. Goed bezig !! Ik las dat je 4x je schouders trainde. Mag ik vragen hoe je ze traind met welke oefeningen? Merk je echt verschil als je ze vaker meepakt? Gr wendy

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 22 Oct 2015

Hoi Wendy, Dat mag! Ik doe shoulder presses met zowel dumbbells als met barbell in sumo stand. Daarnaast side raises met zowel dumbbells als cable. Voorkant pak ik op dit moment niet, omdat het voor mij vooral om de 'bolling' gaat nu :) En voor mij maakt het zeker verschil om ze vaker mee te pakken, maar dat kan ook omdat ik snel herstel. Als je nog niet zo'n snel herstel hebt (niet vergevorderd bent) dan is dat niet aan te raden.

Alissa
Door

Alissa

op 20 Oct 2015

Super leuk om je blog te volgen en heel gaaf dat je gaat uitbreiden. Woon zelf in Hoogeveen en ken Pure Power Gym. Leuke sportschool! :)Liefs, Alissa

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 22 Oct 2015

Dank je wel Alissa, super leuk dat je mij actief volgt! Kom je een keer langs @ PPG aangezien je zo dichtbij woont? Zou tof zijn!! Liefs!

Paulina
Door

Paulina

op 21 Oct 2015

Terug van m'n training, relaxed aan m'n sjeekje schiet ik vreselijk in de lach om je schrijfwijze! Linda-waardig zeg ik?! Krijgen mijn Buikspieren nog een extra oppeppertje ?! Blij dat je in een lekkere flow zit! En wat supergaaf dat je toch maar even flikt wat je flikt! Ik las op IG dat iemand je vroeg hoe je dat allemaal doet, werk, sport en de hele rataplan. Er kwam maar 1 ding bij me op: omdat ze zichzelf lief vindt??! Goddank, er zijn nog mensen die knallen als ze kunnen; die prioriteiten stellen en pakken wat ze pakken kunnen. Blijf tijd maken voor alle dingen die je leuk vindt en die jou gelukkig maken. O ja, en blijf bloggen- dan hebben m'n abs d'r ook nog wat aan ??! Fijne avond ?✨

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 22 Oct 2015

Reacties zoals deze maken mij ontzettend gelukkig, super veel dank daarvoor Paulina!!! En ja, ik doe het echt voor mezelf en ben daardoor zowel hard als lief voor mezelf ;) En ik zal zéker blijven bloggen. Jouw abs komen er wel, hahaha! Liefs!!

Renske
Door

Renske

op 22 Oct 2015

WOOEEH wat een vooruitgang zeg!!! Echt super knap! En ik ben ontzettend blij voor je dat je de knop weer helemaal om hebt en dat er zoveel positieve dingen gebeuren :D En dan nog over je laatste alinea: <3 :D

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 23 Oct 2015

Aaah lief Renske, dank je wel!!

Reactie plaatsen