Bikini fitness dagboek #2 | Tegenslagen

Zoals je in één van mijn vorige blogposts kon lezen, ga ik weer knallen om een mee te kunnen doen aan een bikini fitness wedstrijd in december. Eerst wilde ik dit blogbericht/deze blogreeks noemen: “Dagboek van een bikini fitness atleet”. Ik merk dat ik dat nog iets te ver vind gaan en te spannend vind, direct komt mijn onzekerheid naar boven..

Ik ben nog helemaal geen atleet..
Wie ben ik nou om mijzelf zo op een voetstuk te zetten?
Ik heb nog nooit aan een bikini fitness wedstrijd meegedaan!
En wie zegt dat het mij überhaupt gaat lukken?
Straks ga ik enorm af!

Herkenbaar? En nu is dat natuurlijk allemaal ook ergens wel zo. Maar mijn motto is eigenlijk altijd: “Ben wie je moet zijn, om te doen wat je wil doen”

Ingewikkeld? Nee, niet echt. Denk er maar eens over na: ik wil een bikini fitness atleet zijn. Wat moet ik daarvoor doen? Eten en trainen volgens een schema (lees maar gerust: strak en bikkelhard regime), op mijn slaap, rust en mindset letten, mijn lijf goed verzorgen met eventueel extra supplementen, en most of all: altijd doorzetten en door bikkelen, of het nou makkelijk of moeilijk gaat. Dat is dus exact hoe een atleet leeft. Ik moet dus leven als een atleet, om een atleet te worden. Conclusie: ben wie je moet zijn (of je het nou al letterlijk bent of niet, doe desnoods maar alsof) om te worden wie je wil zijn en/of dus te doen wat je wil doen.

Heb jij overgewicht en wil jij slank zijn? Dan zal je gaan moeten leven als iemand die al slank is. Mooi eigenlijk, hoe dat werkt. Toch?

Bikini fitness update 2 (1)

7 dagen trainen en eten voor mijn bikini fitness wedstrijd

Die heb ik er nu opzitten. En ik heb nog 66 dagen te gaan. Ik had 10 weken en 3 dagen en nu nog 9 weken en 3 dagen. Als ik tenminste goed kan rekenen – en nee dat is niet mijn sterkste punt. Geeft ook niet. Als ik maar weet dat ik nog 66 dagen 100% moet geven.

Hoe bevielen mijn eerste zeven dagen, ten opzichte van de vorige keer dat ik begon met voorbereiden voor een bikini fitness wedstrijd?

Nou, laten we het hier op houden: iedere keer als ik begin (ook al is het pas de 2e keer, you get the point) met wedstrijdvoorbereiding, lijken er nare dingen te gebeuren. Wat er de vorige keer aan de hand was en waarom ik er mee stopte, weten inmiddels veel mensen wel. Dit keer is natuurlijk gelukkig niets te vergelijken met toen, maar het gaat op zijn zachtst gezegd niet van een leien dakje.

Op de allereerste dag van mijn nieuwe trainingsschema, loop ik al een blessure op

Nu komt dat niet door het schema, maar is het een terugkerend probleem in mijn nek/schouders (deels rhomboideus & trapezius) wat nu weer op komt zetten en knetter vast zit. Vorige week ben ik daarvoor bij de fysiotherapeut geweest en heb ik zelfs een dryneedling behandeling gehad. Deze krijg ik donderdag weer en ik hoop dat het de boel weer een stuk beter maakt.. tot die tijd heb ik nog elke dag pijn helaas en kan ik sommige oefeningen minder zwaar pakken (zoals squats door de stang in mijn nek) en shoulder presses. En laten nu net mijn schouders mijn zwakke punt zijn – vind ik. Die mogen van mij wel wat groeien!

Daarnaast vond mijn vriend ex het nodig om ineens uit elkaar te gaan dit weekend.

bikini fitness

Hier zal ik verder maar niet over uitweiden, maar het is ook geen geheim, dus. Het zorgde er wel voor dat ik dit weekend te weinig heb gegeten, waar ik ietwat van baal (want: gainzz…?) en even goed naar de klote was (nee, geen wijn & chocola, he’s not worth thát much) maar vanaf maandag knal ik ‘m weer. Life goes on, plenty of fish in the sea, al die cliché’s enzo.

Huidige status

Op het moment weeg ik 55 kilo exact. Ik begon met 55,2 en ik woog in de afgelopen dagen tussen de 55,6 en 54,8 in, dus het verschilt nog een beetje per dag (weer een bewijs dat je niet teveel op de weegschaal moet letten, beloofd?) en op dit moment is dat dus 55,0 kg. Mijn vetpercentage heb ik nog niet weer gemeten, dat vind ik eigenlijk iets te snel. Morgen heb ik een afspraak bij mijn wedstrijdcoach voor het poseren, wellicht meten we dan ook nog eens mijn vetpercentage na.

Mentaal en honger

Hoe voel ik me? Om eerlijk te zijn: ik heb tot nu toe niet erg veel honger, trek of cravings. Sterker nog, op mijn ‘hoge’ dagen (ik eet drie keer per week rond de 1300 kcal en vier keer rond 1700 kcal) heb ik soms zelfs moeite met de hoeveelheid – vooral na het trainen. Dan eet ik namelijk 250 g zoete aardappel, 250 g groente en 100 g kip. Geloof me, dat is aardig stouwen hoor! In de afgelopen 7 dagen heb ik 1 keer zin gehad in iets zoets, maar met een glas cola light was dat ook eigenlijk weer weg. Nee, ik drink niet vaak cola light, nooit eigenlijk, maar ik had het toevallig nog in huis.

Verder kan ik me mentaal goed staande houden – behalve het weekend, dat ging wat minder, maar ik heb geen moment gedacht ‘ik ga niet meedoen aan de SAP cup’.

Fysiek

Ik train iedere dag (op 1 dag na in de week, voor mij was dat vrijdag i.v.m. de Dry Needle behandeling) en ik heb er ook elke keer wel zin in. Helaas werkt mijn lijf niet erg mee qua nek en die pijn hield me wel een beetje tegen. Ook had ik de eerste dagen WOEST spierpijn in elke vezel in mijn benen, die is nu wat minder. Hopen dat dat zo blijft.

Mijn gevoel zegt dat mijn vetpercentage al iets omlaag is gegaan. 6 dagen trainen en 7 dagen clean en onder mijn caloriebehoefte eten lijken zijn vruchten al af te werpen, maar het kan zijn dat ik er ook naast zit. Op de foto’s zie ik nog niet veel verschil, maar in de spiegel komen er toch iets meer zichtbare lijntjes door op mijn buik. Of ik beeld het me in. Omdat ik het zo graag wil.

Anyway. Het verschilt natuurlijk ook vreselijk HOE je op de foto staat, zoals hieronder lijk ik weer heel anders (vind ik) dan op de foto’s hierboven.

bikini fitness wedstrijd updates

 De angst om mijzelf te laten zien ben ik inmiddels wel kwijt, ik durf zelfs de backpose te doen op foto (in bikini dan) en er zit nog meer aan te komen. Maar dat vertel ik lekker nog niet.

Ik zou willen dat het sneller ging

Maar er is geen mens op de wereld die niet zou willen dat zijn of haar vetpercentage sneller omlaag ging mét behoud van spiermassa – als dat zijn of haar doel is. Iedereen wil sneller, iedereen wil een quickfix en lange termijn doelen zijn nu eenmaal een challenge voor je mindset. Gelukkig weet ik dat en daar houd ik mij dan ook aan vast.

tumblr_nnmb9jaAMV1tdka29o1_1280

Volgende update zal ik wat dieper ingaan op bijvoorbeeld mijn voeding en/of mijn training. Wat zou jij graag willen weten? Let me know!

Je kunt me uiteraard volgen via Bloglovin’ door op onderstaande knop te klikken 🙂
Bloglovin’ 

Carli
Door

Carli

op 06 Oct 2015

Gaaf Janne dat je dit opnieuw opgepakt hebt! Respect en super veel succes gewenst!! Betreft je volgende blog: waar ik erg benieuwd naar ben is hoe je je 6 dagen training goed invult zodat je spiergroepen ook voldoende rust hebben? En hoe je verdeling is qua eiwitten, vetten en koolhydraten in deze periode?

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 06 Oct 2015

Dank je wel Carli! Lief van je! Ik ga het meenemen in de volgende update (of in ieder geval 1 van de 2 onderwerpen :D)

Nienke
Door

Nienke

op 06 Oct 2015

Dat is precies wat ik ook wou weten! :)

Alissa
Door

Alissa

op 06 Oct 2015

Wauw je ziet er al top uit! Enorm mooie benen! Hoe lang ben je?

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 06 Oct 2015

Ah dank je wel! Doet me goed! 1.68 m ben ik :)

Catrien
Door

Catrien

op 07 Oct 2015

Super Janne! Je ziet er goed uit! Respect en het stimuleert hier om weer verder te gaan?

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 08 Oct 2015

Goed om te horen Catrien, hoe gaat het met je? Zet hem op! En dank je wel voor je lieve compliment!

Nicole
Door

Nicole

op 08 Oct 2015

Super Janne, Wat ben je toch een enorme doorzetter. Ik heb veel respect voor je hoe je in het leven staat en daar altijd weer een positieve draai aan weet te geven. Ik weet ook dat het niet altijd 'vanzelf'gaat. Tegenslagen komen altijd onverwachts en het is aan jou hoe je er mee om gaat. Heel knap! Ik wens je heel veel succes de komende tijd. Ik blijf je volgen hoor! :-) Nicole X

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 09 Oct 2015

Dank je wel lieve Nicole, het is zoals het is... en inderdaad, het is maar net hoe je er vervolgens mee omgaat. Neemt niet weg dat het gewoon 'klote' is ;) Hoop dat met jou ook alles goed gaat! x

Rick
Door

Rick

op 11 Oct 2015

Zo slim is die ex niet om jou te laten lopen!!! Je bent een plaatje om naar te kijken en hoe je alles zo verteld heb je ook naar mijn idee een geweldig karakter en hart van goud ???

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 11 Oct 2015

Haha dat is lief van je Rick, dank je wel.. Tja, het is niet anders, gelukkig lopen er meer mannen op de aardbol rond ;)

Rick
Door

Rick

op 11 Oct 2015

Haha aan 1 heb je er genoeg ?

Reactie plaatsen