Afvallen en goede voornemens. How to?

Ja, en toen was het alweer 3 januari.

Geen nieuwjaarsdag, niet 2 januari, want ik had het vermoeden dat dit bericht dan niet gelezen zou gaan worden. Iedereen moet de eerste twee dagen van het nieuwe jaar vaak nog even acclimatiseren (lees: uitbrakken of ontkateren) en langzamerhand beseffen:

“Oké, this is it, het moment is daar. 2015 is daadwerkelijk begonnen”

en daar waar het in 2014 allemaal nog een mooi sprookje leek, is het nu ‘gewoon’ al 2015 en lijkt er nog helemaal niet zoveel veranderd als in 2014. Ergens, in je hoofd, had je bedacht dat 2015 direct, vanaf de eerste dag, heel anders zou zijn. Frisse, nieuwe moed. Motivatie to the max. Zin om te knallen en energie voor tien.

Maar is dat wel zo? Of is het gewoon weer een dag als geen ander? Meestal wel. En omdat die motivatie niet wonderbaarlijk aanwezig lijkt te zijn, denken we ‘nou, laat dan maar zitten hoor’ en zoef, weg alle goede voornemens. Of misschien ga je er toch voor knokken, een paar dagen, misschien zelfs wel de eerste twee weken. Maar dan bedenk je ineens ‘jeetje, dit ga ik nog lang moeten volhouden’ als we het bijvoorbeeld over stoppen met roken of een dieet hebben. En dan lijkt het zo eindeloos, zo ver weg, zo… zwaar.

Dan begin je te denken.. nou, januari ben ik ook druk met ’t werk en met …. (zelf in te vullen smoes) dus anders wacht ik wel even tot het februari is en ga ik dan wel weer verder. Komt goed. Of misschien maart, kan ook nog wel. Dan red ik het wel om in de zomer in die nieuwe bikini (die nu nog 3 maten te klein is) te passen.

Stop daarmee. Stop met uitstellen. Maak het prioriteit nummer 1! Niet nummer 2, of 3, of 16.

Begin het jaar met het werken aan, en vervolgens ook behalen van je doelen! Dán pas nieuwe doelen stellen en dán pas belonen.

Streng? Misschien. Maar je wilde wat bereiken toch? 2015 werd zo anders, toch?

Nou dan. Knallen met die ballen, gaan met die banaan en vooral: NIET UITSTELLEN. Want de o-zo-afgezaagde uitspraak “van uitstel komt afstel” is zó waar. And you know it.

Dus wat ga je/kan je/moet je nu doen? Dat lees je in het blogbericht dat ik vorig jaar schreef (vorig jaar was een paar dagen geleden hè) over hoe je kunt voorkomen dat je bij de 95% van de mensen zit die hun doelen wederom niet gaan behalen.

En hoe jij diegene gaat kunnen zijn die dat lekker wél gaat doen.

Beste wensen, gelukkig nieuwjaar en nu HUP, aan het werk.

x

Janne – Ladies Lifting PT

O ja, p.s., ik wil je best helpen hiermee natuurlijk. 😉
Laat dan gewoon hieronder even je e-mail achter en ik stuur je meer informatie toe! Promise.[inbound_forms id=”173″ name=”Exclusief lidmaatschap”]

Reactie plaatsen