2015 is al op de helft: hoe sta jij ervoor?

Hola chica’s!

Ja, ik ben terug van mijn heerlijke vakantie op Ibiza en ik spreek mensen nu alleen nog maar aan met ‘hola’ 😉 Oh, wat was het fijn om even weg te zijn en lekker op het strand te liggen met een sangria cava in de ene hand en een hapje in de andere hand. Een mens heeft nu eenmaal af en toe een ‘break’  nodig om van een afstandje naar je normale leven te kijken, waardoor je weer helder gaat inzien wat je nu eigenlijk elke dag doet en of je daar blij mee bent.

Althans, voor mij betekent even weg zijn altijd ook even tot bezinning komen. Ik heb vele vakanties gehad waarbij ik op de laatste dag aan mezelf merkte dat ik écht geen zin had om terug te gaan naar huis en vooral terug naar het werk. Voornamelijk omdat ik niet deed in mijn leven wat ik leuk of belangrijk vond, of waar ik het gevoel bij had dat het mijn passie was.

Gelukkig is dat tegenwoordig heel anders. Ik ben dol op wat ik doe, en dat is mensen helpen. Ik help vrouwen graag bij het optimaliseren van hun voeding, bij het uitwerken van een passend trainingsschema en bij het bijhouden van doelen, lifestyle en niet te vergeten de o-zo-belangrijke mindset. Maar dat is alleen wat ik letterlijk uitvoer. De grotere lijnen zijn het helpen van mensen die gelukkiger willen worden. Want waardoor worden veel vrouwen gelukkiger? Als ze zich prettiger, zelfverzekerder en mooier voelen in hun lichaam. Het ene lichaam waar je het je hele leven mee moet doen. Het lichaam waar je mee sport en beweegt om gezond te blijven, waar je je dagelijkse werk mee uitvoert en waar je leuke dingen mee doet, misschien wel het lichaam waar je je kinderen mee ‘maakt’ en grootbrengt. Besef je wel hoe belangrijk dat ene lichaam voor je is?

2015 is al begonnen aan zijn tweede helft!

We zijn inmiddels al aangekomen op, nee we zijn al voorbij, de HELFT van 2015. Allemachtig, wat is dat snel gegaan, vind je niet?

Nu is mijn vraag aan jou: hoe voel je je daarbij? Kun jij nog herinneren dat het oud en nieuw was, je je goede voornemens had opgeschreven en gedeeld met je partner, vriendinnen of familie en helemaal vol goede moed aan de slag ging na nieuwjaarsdag?

Ik wel hoor! Het is tijd om die voornemens even terug op te rakelen en te evalueren. Hoe staan we er voor?

Mijn goede voornemens/doelen waren:

 • aan een wedstrijd voor bikini fitness meedoen in maart 2015
 • Ladies Lifting PT uitbreiden en tot een succes maken
 • gezond eten, alleen alcohol drinken en snacken in het weekend en voldoende sporten
 • productief zijn
 • positief en mindfull in het leven staan

Oké. Achteraf besef ik heel goed: eigenlijk was alleen mijn eerste doel een CONCREET doel en SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden) geformuleerd. De overige goede voornemens waren veel te vaag. Ik wilde mijn bedrijf uitbreiden, maar tot hoever? Wat wilde ik exact bereiken dan? Wat houdt succes in voor mij? Voor productief zijn en positief in het leven staan geldt hetzelfde. Te vaag, niet meetbaar.

Toch zal ik evalueren hoe ik er tot nu toe over denk:

 • Mijn wedstrijd is niet gelukt. Helaas, maar er waren in dit geval omstandigheden die tot overmacht leidden. Mijn moeder ging eind december zeer snel achteruit en overleed in februari, waardoor ik al vanaf tweede kerstdag niet meer bezig was met mijn wedstrijddoelen. Dat voornemen is voorlopig ook nog niet weer teruggekeerd, omdat ik nu ook eigenlijk veel liever focus op gezondheid en andere mensen helpen, dan op uiterlijk vertoon.

 • Ladies Lifting PT zit nog steeds in de lift en daar ben ik (o.a. jou) zeer dankbaar voor en heel happy mee. Zoals ik al zei had ik niet echt een concreet doel, maar tot nu toe ben ik zeer tevreden met hoe de dingen lopen en heb ik alleen nog maar véél meer in petto voor mijn bedrijf. De online cursussen/trainingsprogramma’s die in de maak zijn, het specialiseren in bepaalde richtingen, de mensen die ik elke dag mag helpen… it makes me happy.

 • Gezond eten is ook erg vaag. Ik eet over het algemeen veel gezonder dan de meeste mensen die ik ken, maar er zijn ook momenten geweest zoals rondom februari dat het me allemaal niet zoveel kon schelen. In die periode heb ik ook meer alcohol gedronken dan ik nu zou willen, dus niet alleen in de weekenden. Daar ben ik gelukkig wel weer naar teruggekeerd en zal ik nu, na mijn vakantie ook weer proberen te laten terugkeren. Al blijf ik het lastig vinden met dit mooie weer, waar een wijntje perfect bij past 😉 Voldoende sporten is gelukkig nooit een probleem voor mij, eerder voldoende rust pakken…..

 • Productief zijn: veel te vaag. Ik heb dagen waarop ik al mega vroeg achter mijn laptop zit te typen en klanten help, mails beantwoord, aan mijn programma werk en updates voor mijn blog schrijf, maar ook dagen waarop ik de productiviteit waarschijnlijk met minstens 60% had kunnen verhogen.

 • Positief en mindfull in het leven staan is moeilijk wanneer je hele zware dingen voor je kiezen krijgt, zoals afscheid nemen van je bloedeigen moeder. En toch denk ik dat ik kan zeggen dat het me wel lukt. Anders kun je simpelweg niet verder. Sterker nog, ook hier geldt denk ik dat ik af en toe té goed door kan gaan, positief denk en al het negatieve iets te makkelijk van me afzet. Het komt namelijk wel een keer terug… en zoals het nu lijkt uit zich dat dan weer in fysieke klachten. Er zit een dunne lijn tussen ontkenningsgedrag/verdringing en positief in het leven staan en die twee moet ik zien te gaan onderscheiden van elkaar.

een doel

Nieuwe doelen voor de tweede helft van 2015

Daarom ga ik aan de slag met nieuwe, dit keer niet zulke vage, voornemens. Want waarom zou je die alleen met oud & nieuw maken?

 1. Ladies Lifting PT opent vóór 2016 haar deuren voor het nieuwe, super uitgebreide online programma.
 2. Vóór augustus 2015 begin ik met professionele hulp om meer aandacht te schenken aan mijn ‘demonen’, voor een beter verwerkingsproces zonder verdringing, wat ook mijn fysieke gesteldheid waarschijnlijk ten goede komt. Daarnaast neem ik dit jaar minimaal 1 x per week een hele dag rust van zowel werk als sport. (dit wordt een pittige!)
 3. In 2015 maak ik elke avond een dagplanning voor de volgende dag (met daarop maximaal 2 grote punten die écht moeten), begin ik om 7 uur met werken omdat mijn productiviteit ’s morgens vroeg het hoogst is en werk ik de belangrijkste, grootste punten van de dag af vóór 11 uur ’s morgens.
 4. In de tweede helft van 2015 ga ik terug naar de basis: gezonde, pure, onbewerkte voeding. Daarnaast eet ik ook zeker wel eens wat lekkers, maar de basis is puur. Dit zal meer mijn aandacht hebben dan calorieën en macronutriënten tellen.**noot: dit lijkt misschien tegenstrijdig met mijn adviezen die ik geef, maar dit is afhankelijk van je doelen. Mijn HOOFDdoel is op dit moment niet om af te vallen of mijn fysiek te veranderen, mijn primaire doel is gezond en fit zijn. Wanneer jouw hoofddoel is om af te vallen, strakker in je vel te komen zitten of iets anders aan je lijf te zien veranderen, dan raad ik wél aan om calorieën en macro’s te tracken.

Doe je mee?

Doelen, goede voornemens, hoe je ze ook wilt noemen: ze houden je scherp en zorgen dat je dingen letterlijk voor elkaar krijgt, in plaats van er alleen in je hoofd mee bezig te zijn.

Ik wil dan ook voorstellen dat jij voor jezelf ook een evaluatie maakt. Wat was je goede voornemen? Als dat afvallen of strakker worden was: ben je tevreden over waar je gekomen bent tussen 1 januari 2015 en 30 juni 2015? Of had er veel meer kunnen gebeuren en was je doel eigenlijk niet concreet genoeg?

Maak voor de tweede helft van het jaar dan ook NIEUWE doelen, of stel je oude doelen bij naar een concretere, heldere versie die je dus niet opnieuw als goed voornemen hoeft te verzinnen voor 2016, omdat je deze in 2015 nog zal behalen!

Wat was jouw goede voornemen of wat waren jouw doelen voor 2015? En heb je ze behaald?

Marianne
Door

Marianne

op 30 Jun 2015

Hoi! Ik heb mijn doelen gehaald! Doel 1: In juni een halve marathon uitlopen en in juni 7 kilo afgevallen zijn. Dit zijn er 8 geworden! Mijn nieuwe doel is 100% focus op studie zodat ik die in feb 2016 af kan ronden! Succes met je doelen!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 30 Jun 2015

Wat knap Marianne, leuk om te horen! Dank je wel, jij ook veel succes met je studie :)

Nicole
Door

Nicole

op 30 Jun 2015

Hoi Janne, Wat schrijf je toch altijd leuke blogs. Heel inspirerend en recht vanuit het hart. Je hebt me weer even een reminder gegeven. Ik ga de komende tijd eens heel goed over mijn (nieuwe) doelen nadenken en deze ook concreet maken met een einddatum. Leuk om op te schrijven en er over een half jaar of over een jaar naar te kijken net zoals jij hebt gedaan. Mijn doelen van afgelopen januari waren: op een zo goed mogelijke manier mijn enorm drukke bezigheden vol blijven houden. En het liefst op een gezonde manier. Ik moet zeggen dat dat behoorlijk is gelukt (met hulp van jou). Ik voel me goed, de stress is (nu) weg en ik leef op een gezonde (nieuwe) manier. Mijn eerste doel is om dat 'gewoon' te laten worden. Ik kijk al uit naar je volgende blog! :-)

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 02 Jul 2015

Nicole, dank je wel voor je lieve reactie! Doet me onwijs goed om te horen dat je mijn blogs leuk vindt, maar nog véél meer doet het me goed om te horen dat je gezonder en met minder stress bent gaan leven! Super... daar doe ik het allemaal voor. Mijn volgende blog staat inmiddels ook online ;) Wie weet heb je er nog wat aan voor je morgen op vakantie gaat! Alvast heel veel plezier!

lisa haring
Door

lisa haring

op 01 Jul 2015

Ik was heel goed op weg, helaas lukt het me de laatste 2 A 3 weken helemaal niet meer. ik ben sinds januari 2015 8 kilo afgevallen. alleen er zit nu sinds 3 weken weer 2 aan. dit komt mede door mijn burn - out, verhuizing die er binnenkort aankomt, en dat ik nog steeds opzoek ben naar een nieuwe baan. maar wat vooral meespeelt is het tijdelijk wonen bij mijn schoonouders die echt heel 'ongezond' eten. nu klinkt het heel erg maar eigenlijk valt het wel mee maar sinds ik weet wat echt gezond eten is vind ik al heel snel iemand eetpatroon ongezond.. haha. Ondanks dat het nu gewoon echt even niet wil ben ik wel blij dat ik veel vooruitgang geboekt heb. ik weet echt heel goed hoe en wat als het gaat om een gezonde levensstijl o.a. deze site heeft me daar erg bij geholpen. ik maak op dit moment ook allerlei plannen voor mezelf om van slechte gewoontes af te komen ik pas mijn afslankplan aan en ik verzamel gezonde recepten van gerechten die ik vaak eet en heel lekker vind. het lukt op dit moment niet om dit daadwerkelijk ook uit te voeren, en daarom met mezelf afgesproken dat ik 01/08 weer zal gaan beginnen, dit de datum waar ik officieel uit dienst treed bij mijn oude baan en officieel de sleutel krijg van het huis waar mijn vriend en ik gaan samen wonen waar tot mijn genoegen zat ruimte is voor een eigen moestuintje:). Mijn nieuwe doelstelling is vooral mijn buik en bovenbenen slanker en platter te krijgen, want de rest is echt door die 8 kilo heel mooi geworden en daar ben ik blij om. dus kom maar op met die geweldige inspirerende blogs!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 02 Jul 2015

Wauw Lisa, knap hoor 8 kilo afgevallen! Vervelend dat je er even doorheen zat, maar je hebt gelukkig een mooi vooruitzicht op 1 augustus. Ja, herkenbaar haha, dat je alles nu al snel ongezond vindt vergeleken bij je eigen leefstijl.. er is gewoon nog veel onwetendheid helaas! Mooie doelstelling, dat ga jij vast redden! Zet hem op!

Laurke
Door

Laurke

op 01 Jul 2015

Hey Janne, Leuke blog alweer en leuk om te horen dat je, ondanks het feit dat je niet al je doelen bereikte, toch nog steeds de moed erin houdt en je doelen ook aanpast aan de situatie. Mijn doel was ook een beetje vaag, ik wilde mijn vetpercentage verlagen, maar heb niet voorop gesteld tot welk punt. Ik kijk gewoon wat lukt (dit is niet altijd makkelijk te combineren met het werk aangezien ik bij de marine ben en dus vaak op zee ben) en zie wel wanneer ik tevreden ben! Misschien moet mijn doel eerder worden dat ik het wat vaker moet loslaten want ik cheat echt heel weinig en besef soms dat het leven veel tekort is om jezelf al die lekkere dingen te ontzeggen. Dus, daar zal ik dan maar aan werken!

LadiesLiftingPT
Door

LadiesLiftingPT

op 02 Jul 2015

Dank je wel Laurke, hartstikke leuk om te horen! Dat lijkt mij inderdaad lastig te combineren, knap hoor! Loslaten kan soms heel goed zijn, net als 'gewoon lekker genieten'... Alles met mate! Succes en liefs!

Reactie plaatsen