12-weken-programma's.... why NOT?!

Zeer geregeld krijg ik de vraag waarom ik geen “12-weken-bikini-lichaam-plan” heb ontwikkeld, dat je kant-en-klaar kunt downloaden.

Mijn antwoord daarop is eigenlijk heel logisch, maar toch vaak een eye-opener voor mensen:

Omdat dat soort schema’s/programma’s voor ‘iedereen’ gemaakt zijn. Voor de ‘gemiddelde’ vrouw. Wat is de gemiddelde vrouw? Ik weet het niet.. jij wel?
Een geschikt en op maat gemaakt (persoonlijk voor JOUW lichaam & situatie) plan van aanpak kan nogal verschil maken in je resultaten:

het is immers toch ook helemaal niet logisch om als jongedame van 23 jaar/1.79m lang die graag wat gevormder wil worden inclusief rondere billen, hetzelfde trainingsschema en voedingsadvies te gaan volgen als een vrouw van 34 jaar/1.61m met 20 kg overgewicht?!

Toch is dat wat tegenwoordig “in” is.

Werkt het? Voor sommige dames, absoluut! Deze succesvolle resultaten zie je dan ook o-ver-al op FB/IG/Twitter voorbij komen.
Voor sommige meiden werkt het echter een stuk minder, omdat zij een hele andere aanpak nodig hebben dan de ‘standaard’. Deze resultaten zie je nergens, dit wordt niet gepubliceerd.
En omdat het voor deze dames niet werkt via die programma’s maar ze wel overal AWESOME before-and-afters zien, raken ze gedemotiveerd en raken ze hun zelfvertrouwen juist kwijt, in plaats van het terug te winnen.

Het is niet voor niets dat er voorafgaand aan een sportsessie -bij bijvoorbeeld het inschrijven op een sportschool of aanmelding bij een fysieke Personal Trainer- een intakegesprek wordt gehouden. Hierbij wordt er gekeken naar allerlei zaken zoals je leeftijd, gewicht, lengte, huidige gezondheid (!), eventuele blessures en vooral belangrijk: je DOEL!

Met “doel” bedoel ik nu niet “een bikini lijf” want dat willen we allemaal. Ik bedoel wat JIJ en JIJ ALLEEN moet doen om dat bikini lijf te krijgen, namelijk: 2 kilo afvallen, 5 kilo afvallen, 25 kilo afvallen? Of voel jij je veel té skinny en wil je juist aankomen in spiermassa om mooie, vrouwelijke rondingen te krijgen en zo veel gelukkiger in je bikini rond te paraderen?

We zijn niet hetzelfde. We zijn allemaal verschillend. En dat is maar goed ook, anders zou het enorm saai worden!

webb

Waarom zouden we dan allemaal hetzelfde schema volgen?

Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan even hier. Of vul het intakeformulier in om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen!

& dont forget to follow me @ BlogLovin’

Reactie plaatsen